GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Sådan får du det meste ud af efterårsferien

Sådan får du det meste ud af efterårsferien

I uge 42 er der dømt efterårsferie i hele det ganske danske land. Og det er helt sikkert tiltrængt og fortjent – sommerferien føles allerede langt væk. Det er selvfølgelig hyggeligt at lave kastanjedyr og drikke varm kakao, men du kan også bruge din ferie anderledes (og mere produktivt) ved at udvide din sproglige og kulturelle horisont, samtidig med at du lader op til næste stræk frem mod jul. Vi har samlet 5 forslag til, hvordan du udnytter ferien bedst muligt og vender tilbage med fornyet energi.

5 tips til anderledes aktiviteter i din efterårsferie

1. Staycation

Fik du aldrig booket den storbyferie, som du har drømt om? Så leg turist i din egen by. Det er alligevel både nemmere og billigere!

Hiv en dag ud af kalenderen; start med brunch på en café, du endnu ikke har haft tid til at besøge. Download en podcast (måske på engelsk?) og gå en lang tur rundt til byens seværdigheder, eller bare ud i det blå. Når det bliver eftermiddag, hopper du ind på et museum, som ofte har udvidede åbningstider eller aktiviteter i ferien. Spis en af årets sidste vaffelis hos den lokale isbutik og slut dagen af med en tur i biografen eller teatret – og nyd at kalde dig kultur-kender for en dag. Når du vender tilbage efter ferien, kan du fortælle dine venner om alt det, der er sket i byen, mens de har været i udlandet.

2. Drøm dig væk

Er du allerede træt ved tanken om alle børnefamilierne, der (også) har efterårsferie og fylder på museerne, i svømmehallen og i storcenteret? Er det ved at være bittert at se på, mens dine venner sender snapshots af Eiffeltårnet, en eksotisk strand eller mormors bagværk i sommerhuset? Du kan bruge de sociale medier konstrukivt til at drømme dig væk og hjælpe dig med at planlægge din næste rejse. Særligt Instagram er helt fantastisk – og før du ved af det, er det din tur til at uploade lækre billeder.

3. Terp på sofaen

Hvis efterårsvejret er lidt trist, og du er gået kold i lektierne, så kan du med god samvittighed putte dig i sofaen med et tæppe og popcorn. Vi har nemlig samlet en liste over 10 gode Netflix-serier, du kan se med underteksterne slået fra, og dermed terpe engelske termer (næsten) uden at lægge mærke til det…

4. Lær et nyt sprog

Er du (endnu) mere ambitiøs, så gå i gang med at lære et nyt sprog allerede nu! Det kræver lidt planlægning – først skal du beslutte, hvilket sprog det skal være. Tjek? Så er det tid til at dykke ned i det. Podcasts som Duolingo er gode til at starte med de første fraser. Vær åben, hyg dig med det og hav det sjovt!

Hvis du bliver utålmodig, så kan du også læse vores tips til hurtigere sproglæring.

5. Planlæg din næste rejse og spar penge

Efterårsferien er et godt tidspunkt at begynde at lægge en plan for 2018. Mange rejse- og flyselskaber har rabatter for at booke rejser til sommeren 2018, og der kan være store besparelser at hente ved at være tidligt ude. Er det i 2018, at du skal tage springet, og bruge en ferie på at fordybe dig i et nyt sprog og omringe dig med en ny kultur, imens du får nye venner fra hele verden? Prøv for eksempel at kigge på nogle af vores nye destinationer til sprogkurser, og begynd allerede nu at drømme om de nye oplevelser der er i vente din næste ferie!

Drømmer du om at tage på sprogrejse i din næste ferie?Læs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op