GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Den ultimative guide til sommer i Perth

Den ultimative guide til sommer i Perth

Hvis du er fan af lange, varme sommerdage (og hvem er det ikke?), er der virkelig kun ét sted at tage hen, når årets kolde måneder nærmer sig; Australien. Når de af os på den nordlige halvkugle begynder at lede efter vores yndlingstørklæde, gør australiere sig klar til at finde deres thongs (læs: klip klappere).

I Perth, på Australiens vestkyst, varer sommeren fra december til februar. Det regner sjældent, hvorfor det er et godt tidspunkt at komme ud og udforske denne livlige by.

1. Tag til stranden

Perth ligger direkte ud til kysten, så byen kan prale af fantastiske strækninger og sandstrande. Surfere; Grib dit board og tag til Trigg Beach eller Watermans Bay for at fange en bølge. Den berømte Cottesloe Beach har ofte blide bølger og er et fantastisk sted at svømme, ligesom Rockingham Beach som ligger syd for byen.

Hvis du har en snorkel, så er Mettams Pool, med masser af liv i havet og et lavvandet rev, stedet at udforske undervandsverdenen. Alternativt kan du snorkle og se et fascinerende skibsvrag fra 1905, der ligger i klart, lavt vand kun få meter fra kysten ved Coogee Beach. Med så mange forskellige strande at udforske, kan du let bruge hele sommeren på at finde din favorit…

2. Slap af i Kings Park

Kings Park består af mere end 400 hektar jord i hjertet af Perth og er en af ​​de største byparker i verden. Men det er ikke kun parkens størrelse, der gør den så imponerende; det er hjemsted for et stort udvalg af de indfødte vilde blomster, der lever i den australske bush, og hele parken bryder ud med farver i forårs- og sommermånederne.

Kings Park and Botanic Garden Perth

Stier krydser parken og gør den til et fantastisk sted til en gåtur, en løbetur eller en picnic i skyggen af ​​et af træerne. Udsigten er også imponerende, da parken har udsigt over byens skyline og Swan River.

3. Mød det lokale dyreliv

Snorkling er en fantastisk måde at se fisk og koraller på, men hvis du tager en bådtur længere fra kysten, kan du blive belønnet med endnu større øjeblikke såsom at se bælger med delfiner. Pukkelhvaler findes langs WA-kysten mod Antarktis, og hvis du er heldig, kan du se disse blide kæmper på en bådtur i starten af ​​sommeren, i december.

Tilbage i byen, skal du holde øjnene åbne omkring Swan River, da fuglen kan ses året rundt; den sorte svane er næsten helt sort, bortset fra sit knaldrøde næb. For at møde nogle lodne venner skal du tage en dagstur til den rolige Rottnest Island, kun 30 minutters bådtur fra Perth, for at se den venlige lille quokka.

Perth Swan River

4. Udforsk Fremantle

Perth er en travl metropol men for at se noget lidt mindre byliv skal du tage sydpå til havnebyen Fremantle. Dette område kaldes nogle gange Perths gamle bydel. De historiske gader har smuk arkitektur, der kan spores tilbage til den victorianske tid. Der er også et uendeligt udbud af fantastiske caféer, barer og restauranter.

Byen er også hjemsted for det gamle UNESCO-listede Fremantle-fængsel, som blev bygget af straffefanger som en del af den britiske bosættelse i området og spillede en stor rolle i at gøre regionen til, hvad den er i dag.

5. Lær om Aboriginals

Aboriginals er de oprindelige ejere og vogtere af Perth. Før briterne slog sig ned her, var regionen hjemsted for flere aboriginske folk, herunder Noongar.

Der findes adskillige guidede og selv-guidede byture, hvor du kan lære om den kulturelle betydning omrking Swan River. Du vil også se træerne, der er åndeligt betydningsfulde eller ofte blev brugt til at lave værktøj og våben, og lære dig lidt om traditionel medicin fremstillet af planter i bushen.

6. Bliv mere kulturel

Der er masser at lave for kulturelskere i Perth med alt fra museer, teatre og kunstgallerier i verdensklasse såsom Art Gallery of Western Australia og WA Museum Boola Bardip. Der er fed street art næsten overalt, og i sommermånederne er du aldrig langt fra livemusik; fra store koncerter til lokale musikere, der spiller på pubber, kunstneroptrædener i parken og smooth jazz på hyggelige barer.

Street art in Perth

I sensommeren afholdes Perth Festival hvert år, hvilket betyder at hundredvis af kreative og kulturelle begivenheder kommer til byen. Alt fra musik, film, dans og litteratur pryder byen. Festivalen samarbejder med australske og internationale kunstnere samtidig med at områdets rige oprindelige traditioner fejres.

Planlæg din drømmerejse til PerthLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op