GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Sådan lærer du fransk hurtigt: 10 tips

Sådan lærer du fransk hurtigt: 10 tips

Parles-tu français? Non? Snart får vi dig til at sige: 'Oui! Oui! Oui!" Hvis du har besluttet dig for at slutte dig til næsten 300 millioner fransktalende og lære verdens femte mest talte sprog, er der ingen tid at spilde.

Er du ikke helt sikker på, hvordan du kommer i gang? Her er vores liste med ti praktiske tips, der hjælper dig med at lære fransk hurtigt.

1. Prioritér

Start med at tænke på det ordforråd, du får mest brug for. Identificer de situationer, du mest sandsynligt vil opleve - som at tale med venner om dine weekendplaner. Det kan hjælpe at lave rollespil og øve dem. På den måde er du bedre forberedt, når det sker i det virkelige liv, og du får mere selvtillid til at nyde samtalen og bevæge dig ud over det basale.

2. Læs, læs, læs

Lokale nyheder, opslag på sociale medier, bagsiden af din morgenmadspakke - læs alt og ingenting! Hvis det er tilgængeligt på fransk, siger vi: slug det. Børnebøger og ungdomsbøger er et fantastisk sted at få styr på grammatik og stavning, og du kan kaste dig over længere romaner, efterhånden som dit franske bliver bedre. At læse nyheder på fransk hjælper dig med at deltage i samtaler om aktuelle emner, og magasiner har et mere kulturelt sprog end lærebøger i klasseværelset eller klassiske bøger.

3. Lyt til podcasts

Har du brug for at øve dig i at følge en samtale på fransk? Så er podcasts lige sagen. Det er dobbelt nyttigt, da det er nemt at lytte til, mens du laver andre ting; pludselig bliver aktiviteter som at lave huslige pligter eller gå til skole til også at styrke dit franske. Det er multitasking for flersprogethed!

4. Oversæt

Hvis du ikke ved, hvad et nyt ord er, skal du ikke springe det over. Oversæt det med det samme! Hvis du læser, så tag din telefon frem og lav en hurtig søgning, og hvis du hører det i en samtale, så spørg bare den person, der sagde det. De vil sandsynligvis være glade for at hjælpe dig og give eksempler på, hvordan man bruger det i en sammenhæng.

5. Studer i udlandet

Intet vil sætte turbo på din sprogindlæring som at studere i Frankrig. Uanset om du er der i et par uger eller i et par måneder, gør det underværker for dine færdigheder at være fuldstændig fordybet i det franske sprog. Fra at tage bussen til undervisningen til at bo hos en værtsfamilie, vil du læse og høre fransk, uanset hvor du befinder dig - og konstant opbygge mentale forbindelser og danne stærke sproghukommelser. Gennem problemløsning og øvelse vil du opleve, at din accent forbedres, dit ordforråd udvides, og din selvtillid i samtaler vokser meget hurtigere end ved at studere derhjemme.

6. Følg influencers

Tilføj fransktalende influencere til din følgeliste. At forstå forskellige accenter og humor vil begynde at føles ubesværet, når du ser deres indhold regelmæssigt. Vælg emner, som du er interesseret i, og du vil også lære masser af nye ord, udtryk og slang, som er relevante for din passion.

7. Se TV

Start med at se dine yndlingssitcoms, og skift lyd- og undertekstsprog mellem fransk og dit modersmål, afhængigt af hvordan dine færdigheder skrider frem. Tv-serier med manuskript er gode til at forstå konversationsnormer som dialoghastighed og uformel drilleri. Efterhånden som du bliver mere selvsikker, kan du se serier på fransk, som Call My Agent! og Lupin, da de er bedre til at lære dig om fransk kultur og humor.

8. Accepter dine fejl

Vi tager alle fejl, og det er en uundgåelig sandhed, at du kommer til at begå masser af fejl, når du lærer et nyt sprog. Du skal ikke være bange for at rode lidt med dit franske til at begynde med, lige fra forkert udtale og mærkelige sætningsstrukturer til forkert brug af maskuline eller feminine artikler. At anerkende sine fejl er en vigtig del af at lære af dem.

9. Tag noter

Du vil takke os for den her. Når du begynder at lære, kan du notere franske ord, udtryk eller slang, som du finder nyttige. Når du skriver det ned, hjælper det dig med at huske det, og du ender med at have en virkelig praktisk go-to-liste, når du hurtigt skal finde de rigtige ord. Lav listen på din telefon, så den altid er i nærheden, når du har brug for den.

10. Find venner, der også gør det...

...og tag dig tid til at øve dig med dem. Dine franske medstuderende har måske de samme spørgsmål som dig, så I kan lære sammen. Eller måske har I forskellige styrker og kan støtte hinanden med jeres problemer. Desuden er de de perfekte ledsagere til at lære mere om fransk kultur; lav planer om at gå i fransk biograf, høre live musik eller se teaterforestillinger sammen.

Styrk dine færdigheder ved at studere i udlandetLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op