Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

5 nemme måder at lære fransk derhjemme

5

Det er irriterende at sidde derhjemme, men der er ingem grund til at opgive din drøm om at lære fransk. Med alle de tilgængelige online resource for franskstuderende, og tusindevis a fransk talere der leder efter virtuel sprogudveksling, burde du ikke have nogle problemer med at lære fransk derhjemme.

1. Brug en sproglære app (godt for begyndere)

Hvis du gerne vil lære fransk derhjemme men aldrig har studeret fransk før, kan det være en god ide at lære de mest basale ord, inden du dykker ned i noget andet. Sproglæringsapps er perfekte til dette. De er gratis og meget vanedannende. De bruger for det meste flashcard-metoden til at lære dig nye ord og quizzer dig derefter på dem, indtil du kender dem. Nå ja, og så får du badges. Masser af badges.

2. Lyt til fransk radio

Der er ikke nogen bedre måde at lærer sprogets lyde end at lytte til sproget i timevis.Det er ligemeget om du forstår hvad de siger. Lyt til France Info for nyhederne, Binge Audio for interessante diskussioner eller Les Odyssées for en smule historie (målrettet til børn mellem 7-12 år).

3. Læs en franskavis

At læse er en god måde at lære fransk derhjemme, hvis du gør dig umage for at læse en lille smule hver dag. En avis er perfekt. Artiklerne er ikke for lange, og du kan finde artikler om mange forskellige emner. Hver dag kan du vælge en artikkel fra hjemmesider såsom Le Monde eller Libération og læse igennem dem. Google Translate kan være god at bruge hvis du sidder fast, men prøv at se om du kan forstå det selv først. Hvis du gerne vil have en lidt nemmere udfordring, så kan du prøve denne gratis nyhedsside for franske børn.

4. Se franske film ogserier.

Er du begynder kan du slå danske undertekster til. Hvis du er mere øvet kan du prøve at se film og serier enten uden eller med franske undertekster. Der er ingen bedre måde at lære franske vendinger (og bandeord) end ved at se fransk tv. Her finder du en god guide til franske serier på Netflix, som du kan starte med.

5. Snak med folk på fransk

Når du føler dig klar til at begynde at snakke (eller skrive) på fransk, er der masser af gratis sprogudvekslingsapps som du kan vælge imellem. Apps såsom Speaky og HelloTalk lader dig snakke med folk få minutter efter du har lave ten bruger. Der er også apps såsom Tandem hvor du kan lede efter en mere permanent partner at øve dit franske med.

At lære fransk derhjemme kan være lidt a fen udfordring, men du kan godt lide udfordringer, ikke? Så vælg den metode du kan lide et allons-y!

Planlæg din drømmerejse til FrankrigeLæs mere