GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Kulturel fordybelse: Hvad er det, og hvorfor er det så transformerende?

Kulturel fordybelse: Hvad er det, og hvorfor er det så transformerende?

Studieophold i udlandet giver dig en chance for at fordybe dig i en helt ny kultur, ofte for første gang. At blive udsat for en rig, dyb kultur, der påvirker musik, mad, drikke, familie, helligdage, påklædning og tro, kan være fængslende og fuldstændig transformerende.

Selvom du måske er fokuseret på at lære et nyt sprog, er det, du får ud af det, langt mere end sprogfærdigheder. Du vil udvikle en holistisk forståelse af en anden kultur og skubbe dig selv ud af din komfortzone. Måske får du endda nogle fantastiske nye hobbyer, lærer nogle lokale opskrifter eller opdager en yndlingssport.

Forbedre din empati og kulturelle følsomhed

At fordybe sig i en anden kultur giver dig mulighed for at se verden fra et andet perspektiv. Vi vokser alle op med et bestemt trossystem, så at se verden gennem en anden linse giver dig en større forståelse og empati for andre.

Forestil dig at se en dokumentarfilm om det gamle Rom. Hvis du ikke ved noget om romersk historie, synes du måske ikke, at historierne om Pantheon eller Caracallas bade er særlig interessante. Men hvis du har vandret gennem disse vigtige steder og lært om indflydelsen fra denne gamle civilisation på en sprogrejse til Italien, vil du sandsynligvis lytte med en meget større påskønnelse og gode minder.

Få nye hobbyer og interesser

Kulturel fordybelse udsætter dig for en helt ny verden, som du måske ikke engang kender til. Du kan lære en ny sport, opskrift, kunststil, sprog eller danseform, som er dybt forankret i den lokale kultur.

I stedet for at se nationalsporten sumobrydning i Japan på tv, hvorfor så ikke selv sidde ved ringside til en rigtig turnering i Tokyo? Eller se moderne historie på tæt hold i Berlin, spille rugby i England eller se en eSport-kamp i Seoul. Når du fordyber dig i en ny kultur, skaber du nye måder at forbinde dig med mennesker og verden på. Som Mahatma Gandhi sagde: "En nations kultur findes i dens folks hjerter og sjæl".

Deltag i kulturelle festligheder

Når man er på ferie, møder man sjældent de lokale, og man har slet ikke mulighed for at se, hvordan de lever. Ved at fordybe dig i et nyt sprog og en ny kultur kan du lære om andre måder at leve på samt deres religion og traditioner.

Du får måske lov til at deltage i festlighederne på Three Kings Day i Spanien, Thanksgiving i USA eller score en invitation til en strandgrill på Sydney's Bondi Beach på Australia Day. Hvem ved, en dag får du måske endda en invitation til den ultimative kulturelle begivenhed - et bryllup. At være så heldig at deltage i et bryllup fra en anden kultur er en helt uforglemmelig oplevelse.

Forstå, hvordan sprog er forbundet med kultur

Sprog er dybt forbundet med kultur. Hvert sprog har sine egne idiomer, slangord og udtryk, som har udviklet sig gennem tiden. For eksempel udtrykker det japanske ord "omotenashi" begrebet helhjertet gæstfrihed og service, som er dybt indgroet i den japanske kultur. I mange østasiatiske kulturer er det at bukke en almindelig måde at hilse på, som signalerer respekt og hierarki, mens det i vestlige kulturer er almindeligt at give hånd i de fleste sammenhænge.

I Australien er det uformelle, venlige og forkortede sprog en afspejling af den australske kulturs afslappede natur. Folk kalder hinanden "mate" i mange sammenhænge, selv med folk, de lige har mødt, og mange ord forkortes eller forkortes: "arvo" for "eftermiddag", "avo" for "avocado" og "barbie" for "barbecue".

I Irland har mange irske slangord udviklet sig fra de irske versioner af ordet, mens andre blot afspejler, hvor "gas" (irsk slang for sjov) irerne er.

Forbedre din sprogindlæring

Vi ved, at fordybelse er en utrolig effektiv måde at mestre et sprog på. At være omgivet af modersmålstalende og have mulighed for at bruge sproget i den virkelige verden hver eneste dag kan være uvurderligt for dine fremskridt og motivere dig til at fortsætte med at lære.

Et andet vigtigt aspekt ved kulturel fordybelse er den måde, det kan hjælpe med at forbedre din accent og tale flydende. Ved at lytte til indfødte personer hver dag, i radioen, på gaden, i butikker eller i sociale sammenhænge, vil du udvikle en mere autentisk og naturligt klingende accent. Regelmæssig interaktion med indfødte personer giver dig mulighed for at opfange almindelige sætninger og udtryk, som du kan inkorporere i dine egne talemønstre.

Det kan være så simpelt som at høre "What would you like?" hver morgen, når du besøger en café, eller at følge instruktionerne på et fitnesshold i fitnesscentret. At reagere på samtaler fra det virkelige liv tvinger dig til at øve dig, hvilket fører til større flydende tale på kortere tid.

Konklusion

At fordybe sig i en anden kultur er en transformerende rejse, der giver dig uvurderlig indsigt i verden omkring dig. At vende hjem efter at have været en del af en dybtgående kulturel oplevelse kan være udfordrende. Du har måske fået nogle utrolige nye ideer og interesser, men har svært ved at finde nogen at dele dem med. Interessant nok er dette meget almindeligt, og det er kendt som "omvendt kulturchok". Det vigtigste er, at du giver dig selv tid til at tilpasse dig og genskabe kontakten. Med tiden kan det godt være, at du kommer i kontakt med flere mennesker end nogensinde før derhjemme og deler de erfaringer, du har taget med dig fra din rejse i udlandet.

Fordyb dig i en ny kulturUdforsk
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op