GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Eksamen overstået? Her er fem ting du kan se frem til

Eksamen overstået? Her er fem ting du kan se frem til

Det er midt i læseferien, vejret bliver bedre dag for dag, og det eneste du kan tænke på er, hvad der skal ske, når dine eksamener er overstået. Det ene øjeblik drømmer du om at svømme med delfiner i Florida. Det næste drømmer du om at læse engelsk i Cambridge. Eller måske bare at arbejde igennem, så du kan spare en masse penge op?

Der er faktisk så mange muligheder, at det kan være helt umuligt at vælge. Læs med her, og få vores bedste idéer til, hvordan du bruger din sommer eller dit sabbatår bedst muligt.

1. Opret en blog eller en hjemmeside

Har du en interesse, du altid har haft lyst til at vie dit liv til, men som du aldrig har haft tid til, fordi du har haft næsen i skolebøgerne? Så er det tid til at skifte fokus. Hvad end det er rejser, madlavning, dyrepasning eller tøjdesign – hvorfor ikke dokumentere det på en blog? Det er en god måde at huske alt det, du gør, og danne en portfolio med historier, billeder, videoer og design. Flere har fået en seriøs karriere inden for blogging, og det første skridt er bare at starte.

En professionel hjemmeside kan også bruges som vigtig del af din jobsøgning i fremtiden – og vise, at du er i besiddelse af yderst eftertragtede IT-kundskaber!

2. Få erhvervserfaring

Ved du, hvad der er så fedt ved at være færdig med skolen? Du bor sikkert stadig hjemme hos dine forældre, du skal ikke betale husleje, og du har intet køleskab, som skal fyldes. Men selvom du ikke har udgifter, betyder det ikke, at du bare bør ligge på sofaen og lave ingenting hele dagen. Det er en god mulighed til at komme ud og få noget erhvervserfaring uden at have et pres på skuldrene om at skulle tjene nok til at betale kedelige regninger. Et praktikforløb kan være en god hjælp til at finde ud af, hvad du kan lide at lave, og hvad du er passioneret for – og måske også, hvad du ønsker at studere bagefter.

3. Lær et sprog

Flere sprog giver flere muligheder. Bare tænk på, hvor international vores verden er blevet, og hvor vigtigt det er at kunne kommunikere med folk fra hele verden. Sprogkundskaber er vigtige for din fremtidige karriere, men det handler ikke kun om at mestre en masse ord og grammatik. Det er lige så vigtigt at udvide din horisont gennem sprog og lære nye verdener og kulturer at kende. Desuden – det er sjovt at lære et sprog, specielt hvis du rejser til et fremmed land og studerer det. Det kan godt tage lidt tid at fordybe sig rigtigt i et nyt sprog, og derfor er et sabbatår i udlandet den perfekte tid til at lære det i.

4. Bliv frivillig

En anden god mulighed for at udvide din horisont og opnå dybere forståelse for et land og dets indbyggere er at deltage i et frivilligt projekt i et andet land. Brug et par uger af din sommerferie eller nogle måneder i dit sabbatår på at gøre noget godt! Det sværeste vil nok være at rejse fra venner og familie, men det vil formentligt blive den mest givende oplevelse, du nogensinde har haft. Du vil lære en ny verden at kende og måske også en ny livsstil, og du vil gøre noget godt imens. Du vil også udvikle dig og blive mere moden på måder, du ikke troede var mulig. Frivillige projekter kan inkludere alt lige fra at arbejde på et landbrug, der producerer grøntsager, i Argentina, mens du underviser folk i organisk landbrug til at arbejde sammen med præsidenten for en Mexicansk NGO og få erfaring i bæredygtighed.

5. Gør noget, du aldrig har gjort før

“If you want the things you’ve never had, then you have to do the things you’ve never done.” Dette er muligvis den perfekte tid til at komme ud af din comfortzone og gøre nogle af dine største drømme til virkelighed eller se en frygt i øjnene. Det kræver en masse mod at tænke ud af boksen og gribe livet an på en ny måde, men det er dét, der kræves for at udvikle og blive den person, du altid har haft lyst til at blive. Har du altid drømt om at rejse jorden rundt eller tage på interrail i Europa? Brug din sommer på at arbejde og spare op, så du kan komme afsted.

Skal du rejse og lære sprog efter dine eksamener?Lær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op