GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

4 Tips: Sådan kommer du videre, når en rejse ikke går som planlagt

4 Tips: Sådan kommer du videre, når en rejse ikke går som planlagt

At bo og studere i udlandet er en vidunderlig oplevelse, som du vil huske resten af ​​dit liv. Som med enhver oplevelse i livet, så går tingene nogle gange anderledes end planlagt.

Selvom disse øjeblikke kan være irriterende, bliver alt, hvad der sker på vejen, i sidste ende en del af din historie. Og husk på - det er helt normalt når man tager til udlandet første gang på egen hånd! Her er fire rejseproblemer og vores bedste tips til at håndtere dem.

1.Flyselskabet har mistet din bagage

Din bagage er væk - what to do? Gå til bagageudleveringsskranken. Personalet vil der bede om at se dine indcheckede bagagekrav. Dette er normalt et lille klistermærke, som du har modtaget, da du tjekkede ind. Se på dit boardingkort – ofte sætter check-in-personalet det fast der for sikker opbevaring. Hvis din bagage kom med dig - ofte kan den "tabte" bagage simpelthen blive forsinket eller sat på et senere fly.

De vil højst sandsynligt bede om en adresse (giv dit hjem, bolig eller skolens adresse) og få din kuffert sendt dertil. Hvis ikke, vil de fortælle dig proceduren for afhentning af din forsinkede bagage. For ro i sindet er det en god idé at bede dem om at indgive en rapport og give dig en papirkopi. På denne måde har du et informationspapirspor og behøver ikke at stole på din hukommelse for at holde styr på de næste trin, du skal følge!

Nyttige tips:

 • Mens du pakker dine kufferter, skal du binde et tørklæde, et bånd eller en farverig etiket på den for nemt at kunne genkende din bagage senere.

 • Opbevar ikke din bærbare computer, iPad, kamera eller andre dyre ting i din indtjekkede bagage.

 • Opbevar dit boardingkort, rejseforsikringsoplysninger og bagageudleveringsbilletter sammen på et sikkert sted; såsom en lille plastikmappe eller -pung (den type dit rejsebureau giver dig).

 • Tag et billede af din bagage til at vise lufthavnspersonalet, hvis det bliver nødvendigt. (Dette er langt mere effektivt end at prøve at beskrive en "sort, mellemstor rygsæk", ligesom tusindvis af andre!).

2. Du har mistet dit fly

Nåede du ikke med flyet? Tag til lufthavnen alligevel, selvom det er sikkert, at du ikke når flyet i tide. Nogle gange er begivenheder uden for din kontrol - som hvis et metrotog i lufthavnen oplever en stor forsinkelse, eller et trafikuheld blokerer vejen. Hvis dette er din situation, så hør lufthavnspersonalet om reglen om "flade dæk" (nogle gange kaldet "to-timers reglen"). Selvom det ikke er en formel regel, er tanken, at flyselskabet vil flyve standby, uden ekstra omkostninger, hvis deres ankomst var forringet af omstændigheder uden for deres kontrol. Desværre vil lavprisflyselskaber ikke overholde denne praksis, og selve "reglen" er uskreven - men det er værd at spørge om.

Missede internationale flyvninger – medmindre de er forårsaget af flyselskabet selv – er det en anden boldgade. I dette tilfælde skal du normalt betale et "ændringsgebyr" for at blive sat på et senere fly. Hvor irriterende det end er, så træk vejret. Hvis du ønsker at rejse internationalt regelmæssigt, kan det på et tidspunkt ske. Så velkommen i klubben!

Nyttige tips:

 • Book indenlandske og internationale flyvninger med associerede flyselskaber (såsom Oneworld, SkyTeam eller Star Alliance). Når et mistet fly er et flyselskabs skyld (som når et fly oplever tekniske vanskeligheder, som efterfølgende forhindrer dig i at nå et videre fly), er det deres ansvar at sætte dig på et senere fly.

 • Læs din rejseforsikring grundigt igennem. Hvis du ønsker det, kan du overveje at vælge en, der vil støtte dig i tilfælde af en misset international flyvning.

 • Budgetter ved tilfælde af et misset fly og for at have "penge til ændringsgebyrer" afsat på dit kort. Hvis du har brug for det, behøver du ikke foretage nødopkald hjem for kontanter.

 • Behandl flyselskabets personale med respekt. De er også mennesker, og din høflighed kan være med til at undgå yderligere følelsesmæssig – og nogle gange økonomisk – stress.

3. Du føler dig nervøs, når du taler

Nerver er normale og endda en forventet del af at lære et sprog i udlandet. Så hvis de kommer – slap af! Vid, at du snart vil vænne dig til dine omgivelser, få venner og føle dig mere tryg ved at tale dit nye sprog. Alle, der nogensinde har lært et andet sprog, har oplevet et øjeblik, hvor de følte sig usikre på deres evner. Den gode nyhed er, at hvis du nærmer dig din læring roligt, med nysgerrighed, en vilje til at arbejde hårdt og en god portion humor, vil du være mere end fin.

Nyttige tips:

 • Husk, at det er helt normalt at føle sig nervøs – at tale bliver nemmere med tiden! Ordsproget "øvelse gør mester" kunne aldrig være mere sandt.

 • Sig "ja" til muligheder for at møde nye mennesker. Gruppeaktiviteter er gode, da du kan vælge at tale en-eller-en eller med flere personer afhængigt af dit humør.

 • Husk, at vandreture, bowling, slentre gennem byen, svømning, besøge et kunstgalleri, gå til koncert – eller enhver anden social aktivitet, hvor både dit sind og din krop er optaget – er fremragende måder at møde mennesker på og slappe af og tale. Der sker noget magisk, når dine hænder er optaget eller når du træner, hvilket hjælper dig med at slukke for den kritiske stemme i dit hoved.

 • Forkæl dig selv, som du ville forkæle en god ven. Du ville aldrig grine af en vens bestræbelser på at lære et nyt sprog - så hvorfor være så hård ved dig selv?

4. Du er fortabt i din nye by

Fremragende! At fare vild er en af ​​de vigtigste dele af din rejse (nej, seriøst – vi mener det). At være i udlandet vil give dig uendelige muligheder for at vokse og komme ud af din komfortzone – og denne er ikke anderledes.

 • Download de apps, din bys offentlige transportafdeling har, og brug dem til at forstå de offentlige transportruter.

 • Hav et kort over offentlig transport i tasken. Marker din foretrukne rute hjem og til skole på den, plus noter alternative busser og toglinjer, der bringer dig derhen, hvor du skal være.

 • Hvis du er faret vild, så kan du altid gå til en kaffebar, boghandel, dagligvarebutik, turistcenter eller lignende vartegn. Bed om hjælp der og vis dem dit kort for at illustrere, hvor du skal hen. Vær ikke nervøs for at bede folk om at gentage sig selv. Husk, folk elsker at hjælpe andre med at navigere i deres by.

 • Tænk på disse øjeblikke som sprogindlæringsbonusser for ekstra point! Du vil øve dig i at tale i realtid med lokalbefolkningen - intet er bedre til at forbedre dit sprog og øge din selvtillid.

 • Hvis du har tid og føler dig godt tilpas, så hæng ud – dette kunne være et fantastisk lille hjørne af din nye by. Du finder måske din nye yndlingscafé, plads, galleri, park eller butik rundt om hjørnet.

Der er ingen grund til at tro, at disse ting vil ske med dig. Men hvis de gør det – eller en ven oplever en lignende situation – vil disse tips hjælpe dig til at føle dig afslappet og klar til at reagere. God rejse!

Lad EF Admissions Team hjælpe dig med at planlægge den perfekte rejse.Let's go!
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op