GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

5 afprøvede tips til at få det meste ud af din rejse

5 afprøvede tips til at få det meste ud af din rejse

Jeg er afhængig af at rejse. Min mor fløj mellem Tyskland og USA, da hun var gravid med mig. Et sted over Atlanten lader det til, at ”eventyrlyst” er blevet en del af mit DNA. Jeg mener, hvad er der ikke at elske ved at rejse? Tænk over det – dit kort over verden udvider sig, hver gang du går ned ad en ny gade. Rundt om ethvert hjørne venter noget ukendt. Du føler dig forfrisket. Fyldt med energi. Håbefuld.

Men med det søde kommer det sure. Det kan også være overvældende at rejse. Tidligere har jeg planlagt mine rejser nøje, for at slippe for at blive fanget på det forkerte ben – hvilke seværdigheder, jeg skulle se, hvor jeg skulle spise, hvilke områder, der skulle udforskes, dag-til-dag, jeg havde styr på det hele. Jeg troede, det var nøglen til en fantastisk, uforglemmelig rejse. Jeg ankom til min destination, og følte mig klar til at køre, men – overraskende nok – gik ingenting som planlagt. Det viser sig, at mit nøje planlagte skema holdt mig fra at være i nuet og nyde det. Det gjorde faktisk min rejse mere besværlig. Så jeg slappede lidt af med planlægningen og fandt en bedre balance (hey, jeg er trods alt vægt), som guidede mine eventyr.

I disse dage følger jeg min intuition og nogle simple must-do’s, som virker på enhver destination. Her er mine top 5 tips til at få det meste ud af enhver rejse:

1. Tal sproget

Lige meget hvor jeg skal hen, gør jeg noget ud af at lære et par enkelte udtryk på det lokale sprog. Coffee Break podcasten er min go-to til spansk, italiensk og fransk, mens Google er behjælpelig med andre. Før min første tur til Paris lærte jeg noget basis fransk. Der var en politibetjent, der flirtede med mig, mens han dirigerede trafikken, og butiksejere behandlede mig som en lokal pariser (Je suis désolée, j ene parle français!). Det gjorde min rejse meget mere sjov og afslappet. Måske vil du elske sproget så meget, at du beslutter dig for at studere det (det gjorde jeg, oui!).

2. Besøg madmarkeder

Én af mine favoritting ved at rejse er at besøge regionale markeder. Jeg slentrer mellem boderne med indbydende mad og produkter, nyder alle farverne og teksturerne. Jeg føler mig mere forbundet til dér, hvor jeg er, når jeg observerer de lokale interagere med hinanden og være i gang med deres dag. Jeg kan godt lide at bo steder, hvor der er et køkken, så jeg kan købe frisk frugt og lave min egen morgenmad om morgenen. Det føles mere intimt end en hotelbrunch. Hvis du ikke har adgang til et køkken, kan du nyde en spontan picnic i parken. Intet siger ’feriestemning’, som at dele et brød med en flok duer.

3. Spørg de lokale

Der er ikke tid til at være genert, når man rejser. Vær modig og start en afslappet samtale med en fremmed. En god isbryder er at spørge efter anbefalinger til en must-see seværdighed, som de fleste turister går glip af. Tro mig, der er altid nogen. Jeg har fået nogle af de bedste tips fra en, der arbejdede i Londons undergrund og en tjener på en tapasbar i Spanien. Stol ikke kun på bøger og Google – spørg dem omkring dig for inspiration. Et venligt smil rækker langt.

4. Download apps til den lokale transport

Hvis du skal til en storby, så find navnet på det lokale offentlige transportsystem, inden du tager afsted. De fleste af dem har en app, som du kan downloade gratis på din telefon. Jeg kan godt lide at planlægge min rute fra togstationen eller lufthavnen til mit hotel inden, så der ikke er ekstra stress, når jeg ankommer. Det er som regel billigere at købe et dagspas end enkeltbilletter, og en ugebillet (hvis man kan få det) er bedst til længere ophold. At finde ud af, hvordan man kommer fra A til B helt febrilsk, mens man har jetlag og desperat brug for et bad, er for amatører.

5. Lokalisér udkigsposter

Jeg prøver altid at få et overblik over, hvor jeg er, fra oven. Det hjælper med orienteringen og kan resultere i nogle perfekte billedmuligheder. Hvis der ikke er nogle bakker eller bjerge, du kan søge mod, kan du kigge efter bygninger såsom kirketårne og skyskrabere for at få den bedste udsigt. Et af de mist mindeværdige steder for mig, var at se solen stå op over Haleakalā krateret på Maui, Hawaii. Jeg så havet danse horisonten, mens solskin dækkede jorden, og verden syntes at glimte i stilhed. Det er de øjeblikke, som vil blive med dig resten af livet.

Tag med EF på opdagelse i udlandetLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op