GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Undgå disse 10 fejl, når du arbejder i udlandet

Undgå disse 10 fejl, når du arbejder i udlandet

Når du arbejder i udlandet eller indgår i et team med mennesker fra hele verden, er det væsentligt at huske, at dine kollegaer måske ikke ser verden på samme måde som dig. Undgå disse 10 fejl – så bliver det nemt at arbejde i en international kontekst, og du undgår de akavede kultursammenstød, der kan skabe et anspændt forhold og medføre, at en aftale falder fra hinanden.

1. Rusland

Giv aldrig et håndtryk, mens du går ind af en dør. Oh, og smil ikke for at være venlig – du vil ikke blive opfattet som oprigtig.

2. Kina

Ræk ikke kun én hånd frem. Husk at acceptere samt tage imod et visitkort med begge hænder.

3. Brasilien

Hav ikke en alt for professionel opførsel. Det er en del af aftalen af blande ens privat- og professionelle liv.

4. Japan

Ordet “nej” bruges sjældent. Men det kan blive antydet, fx ved at sige “noget kan være vanskeligt”, ved at være stille eller ved at ændre kurs i samtalen.

5. Italien

Klæd dig ikke sjusket. Sørg for altid at være velklædt og velplejet. I Italien er stil fundamentalt.

6. Frankrig

Forvent at blive afbrudt og tag det ikke personligt. Det er en naturlig del af deres kommunikation, så tag det som et positivt tegn på, at din forretningspartner synes, at du eller din idé er spændende.

7. Tyskland

Kom ikke for sent. Det vigtigste tip? Kom til tiden. Altid.

8. Spanien

Bliv ikke overrasket, hvis et kontor lukker i to timer midt på dagen. Eller hvis folk dukker op omkring kl. 10 og bliver længere end kl. 19. Det er alt sammen en del af (arbejds) kulturen.

9. USA

Giv ikke et skidt førstehåndsindtryk og sørg for, at du giver et perfekt håndtryk. Brug den rette mængde pres, vælg det rette tidspunkt og hav altid øjenkontakt, mens du giver et håndtryk; det har muligvis indflydelse på hele dit arbejdsliv i udlandet.

10. UK

Vær ikke uhøflig. Høflighed er nøglen. Og hav in mente, at det måske kan være svært for dig at tyde en negative udtalelse, når du kommer fra et andet land – de negative udtalelser vil sædvanligvis være pakket ind i mange venlige formuleringer. Når du arbejder i udlandet, vil du lærer rigtig om de forskellige kulture.

Lær om andre kulturer i udlandet med EF.Lær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op