GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

13 middelalderord, der er klar til et comeback.

13 middelalderord, der er klar til et comeback.

Den engelsktalende befolkning havde bestemt en måde at formulere sig på under middelalderen. Med dramatisk flair og multikulturelt indflydelse, engelsktalende I Middelalderen brugte en række interessante, komplicerede og vendinger til at udtrykke sig selv. Nogle ord genkender vi måske ikke engang I dag. Gammeldags stavemåder og ukendte bogstavskombinationer var kendetegn for det engelske sprog i middelalderen, så mange af disse ord er blevet glemt eller faldet ud af brug.

At forstå hvordan folk talte engelsk i løbet af den tid, hjælper os med at se, hvordan sproget har udviklet sig i århundrederne siden. Det hjælper os også med at få indsigt i de mennesker, der levede i denne periode. Det kan også give nogle nye sjove tilføjelser til dit sproglige ordforråd. Vi har samlet en liste over vores foretrukne middelalderord, der er klar til et comeback. Nogle kender du måske allerede og elsker, mens andre kan blive dine nye yndlingsbegreber!

1. Repair

Dette ord har rødder i det franske sprog og beskriver følelsen af at have nyt håb efter en svær tid med fortvivlelse.

2. Gobemouche

Gobemouche er lånt fra fransk og betyder bogstaveligt talt "flycatcher”. Dette blev brugt til at beskrive en person, der godtroende eller modtagelig, til at tro på alt hvad de får at vide. I moderne tid bruger vi måske udtrykket "sucker" eller "pushover," men "gobemouche" har en vis gammeldags charme.

3. Cockalorum

Dette udtryk referer til en person, der er pralende eller arrogant. Ordet har sine rødder i det mellem engelske ord "cok", hvilket betyder "rooster". Forestil dig at kalde nogen en "cockalorum", næste gang de praler for meget af deres præstationer.

4. Quixotic

Et ret interessant ord, der beskriver noget præget af ekstravagant ridderlige romantiske eller idealistiske forestillinger eller handlinger.

5. Sinecure

Brug dette begreb for at beskrive en person med et behageligt men godt betalt job, der kræver lidt eller intet egentligt arbejde.

6. Flummox

Dette ord som betyder at forvirre eller forvirrende, har en sjov, legende lyd og beskriver de øjeblikke, hvor du bare ikke kan forstå noget.

7. Fopdoodle

Dette morsomme ord, som betyder en tåbelig eller forfængelig person, er et godt alternativ til det mere almindeligt brugte udtryk "idiot". Det er lidt mere legende og mindre barsk.

8. Blandish

Hvis nogen fylder dig med smigreri eller sød snak, for positivt at påvirke dine følelser, så blander de dig.

9. Nefarious

Anvend dette ord i en samtale for at beskrive noget ekstremt ondt eller skurkagtigt. Det kommer fra det latinske adjektiv nefarius og det latinske navneord nefas, som betyder "crime."

10. Garrulous

Nogen der taler dit øre af? Hvis de er overdrevent eller meningsløst snakkesalige og har en tendens til at tale længe, er de "garrulous"

11. Fastidious

Dette betyder detaljeorienteret - hvis noget eller nogen er omhyggelige og viser eller kræver overdreven omsorg, kan du deltage i dette arbejde.

12. Persiflage

Et morsomt begreb, der henviser til let drilleri eller godmodig latterliggørelse sagt i spøg.

13. Sparple

Dette ord er ikke kun sjovt at sige, det kan også være nyttigt. Det betyder at aflede opmærksomheden fra en ting ved at gøre en stor del af noget andet.

Nu har du lært det - et væld af middelalderord, der er klar til deres comeback til dagligdags engelsk. Disse ord tilføjer ikke kun sjov og humor dit ordforråd, men ordene har en rig historie bag sig. Så hvorfor ikke give dem en chance og se, hvordan de kan tilføje noget middelalderlig flair til din dag.

Bliv bedre til engelsk i udlandetLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op