GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Sådan overlever du i New York: 5 vigtige tips

Sådan overlever du i New York: 5 vigtige tips

Skal du afsted til New York? Så vil du ikke misse vores tips til New York. De mange mennesker og den travle stemning kombineret med eventyrmagien i New York er det, der gør det til en drømmedestination for mange mennesker. Når du først ankommer til the Big Apple, kan alle de farverige lys og travle mennesker godt være lidt mere overvældende end forventet.

Men bare rolig, efter et par dage i byen kan du navigere rundt og har vænnet til byens tempo, og med vores råd til New York vil du føle dig godt klædt på. Det handler bare om at forberede dig inden du rejser, så du bliver kendt med dine nye omgivelser. Så for at få dig til at gøre dig klar til tackle denne by, har vi samlet nogle tips til New York så du overlever.

1. Vær opmærksom når du går i byens gader

Den lokale New Yorker går altid hurtigt gennem gaderne, fordi tid er trods alt penge. De har ofte alt for travlt (og er vant til mange mennesker) til at bemærke turister og andre omkring dem. Derfor er det vigtigt at respektere de uskrevne gaderegler. Gå aldrig i venstre side af vejen eller stop op midt på fortovet. New Yorkere kan ikke lide når folk blokerer for at kigge på et kort, eller for at tage en selfie midt på fortovet.

Mange mennesker i New York kører også cykler for at komme rundt i byen, så sørg for at du ikke går på cykelstien. Folk vil ikke være venlige hvis du gør dette – især på Brooklyn Bridge. Det her tip til New York har du ikke lyst til at glemme.

2. Køb et MetroCard

Selvom det er bedst at udforske New York på gå-ben, er det nogle gange hurtigere at komme rundt via metroen. Det almindelig MetroCard indeholder en reel dollarværdi, som falder hver gang du tager metroen. Du kan fylde dit kort op, når din saldo er lav. Det koster kun $1 at købe selve kortet.

Hvis du køber kortet, koster det dig $2,74 pr. tur. Du kan købe et MetroCard på hvilken som helst metrostation, enten i en billetbod eller en MetroCard-automat som du finder på metrostationerne.

3. Download Google Maps

Med så mange gader, metrostationer og hjørner der ligner hinanden, kan man nemt blive desorienteret i New York. Hvis du gerne vil undgå at ligne en turist, så skal du bare bruge Google Maps. Selvom det lyder som et kliché-tip – især når det drejer sig om at tage metroen.

Metroen kan være skræmmende i starten, men du har først om du skal tage mod uptown, downtown eller midtown er det super nemt! Hvis du hellere vil undgå teknologien, og være turist på den gammeldags måde, er New Yorkere vant til turister. Så hvis du nogensinde farer vild, skal du ikke tøve med at bede om hjælp.

4. Lav en plan

Af alle vores tips til New York er det her det vigtigste, hvis du vil se så meget som muligt. Når du besøger New York for første gang, er det vigtigt at lave en plan for dit besøg.  At udforske en by af denne størrelse tager tid og kræver energi. Så det kan være en god ide at planlægge på forhånd, hvad du gerne vil se og opleve hver dag. Stol på mig, hvis du har en plan du vil følge, vil det hjælpe dig med at slappe af og nyde dit ophold i New York fuldt ud.

5. Tjek altid vejrudsigten, før du går ud

Husk at tjekke vejret både når du pakker til din rejse til New York, og når du først er der. Før du forlader dit hotelværelse eller lejlighed skal du altid tjekke dagens vejrudsigt. Det kan ofte være uforudsigeligt i løbet af sommeren og vinteren.

Det kan være svært om sommeren, når aircondition kører på fuldt tryk på hotellerne og i indkøbscentrene for at bekæmpe varmen. Glem ikke at pakke en trøje eller tørklæde!

Kunne du godt tænke dig at opleve NYC? Rejs med EF, og gå fra turist til lokal.Læs her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op