Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

Guide: Gratis oplevelser i New York

Guide: Gratis oplevelser i New York

Lad mig være ærlig – det er ikke billigt at bo i New York. Men du kan sagtens få mange gode oplevelser, uden du behøver at tage dit dankort op af lommen, og hvem kan ikke lide gratis oplevelser? Jeg kan i hvertfald godt, så her får du et par tips til, hvordan du får pengepungen til at strække lidt længere.

1. Kom gratis på museum

Museerne i New York er et must, og der er masser af dem. Mange af dem kan du oven i købet besøge gratis eller mod en lille donation, hvor du selv vælger beløbet. Jeg vil anbefale, at du ligger en donation som du synes er passende, da nogle museer ikke kan eksistere helt uden en indtægt. Derudover skal du ikke snyde dig selv for et besøg på det populære The Museum of Modern Art, hvor der er gratis entré.

2. Gratis kajaksejlads på Hudson-floden

Hvis dine fødder har brug for et hvil efter en del traven i New Yorks gader, kan jeg anbefale dig at se byen fra vandet – helt nøjagtigt fra Hudson-floden. På Manhattan kan du nemlig låne en kajak og se New York fra en anden vinkel. Turen byder blandt andet på udsigt til Hoboken New Jersey, og naturligvis Manhattan med Freedom Tower (One World Trade Center). Eller du kan låne dem under Brooklyn Bridge og nyde New York’s smukke skyline.

3. New York Public Library

Er du litterært interesseret eller kunne du tænke dig at besøge et bibliotek, der minder om noget fra Hogwarts? Så er New York Public Library stedet. Du kan både udforske det på egen hånd, eller hoppe på en af de guidede ture. Du behøver ikke være bognørd for at besøge biblioteket – det er nemlig også en populær lokation til reklamer, TV-shows og film. Hvis du er typen, som har set Sex & The City, ved du sikkert også, at det er her Carrie beslutter sig for at blive gift.

4. Gå på High Line

The High Line Park er en af New York’s grønne oaser. Det er en offentlig park, der er bygget på et oprindeligt jernbanespor, og nu ligger den hævet over gaderne i det vestlige Manhattan. I dag er den beplantet med vilde blomster og græssorter, og giver nogle af de bedste udsigter på Manhattan.

5. Tag færgen til Staten Island

Her skal du have kameraet klar! Færgen sejler mellem Staten Island og Manhattan hver halve time, og er en af de største – men også korteste – sørejser i verden. Turen giver dig et smukt syn over Manhattan Skyline, Brooklyn Bridge, Ellis Island og naturligvis Statue of Liberty. Her er der altså god mulighed for at se New Yorks skyskrabere. Og ja, det er dén færge Matthew McConaughey står på i ”How to Lose a Guy in 10 Days”.

6. Se Film under åben himmel

Besøger du New York hen over sommeren, skal du besøge hangarskibet USS Intrepid, som giver dig muligheden for at sidde på dækket og se film – og det er helt gratis. De har vist film som Top Gun, Anchorman og Back to the Future. Jeg vil anbefale, at du ankommer i god tid for at sikre dig en plads til de populære visninger, lav eventuelt en picnic ud af det. Du er nemlig ikke den eneste der læser dette tip 😉

Rejs til New York med EFBestil en gratis brochure

Del denne artikel

Seneste artikler fra Rejser