GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Hanne på 49 år rejste fra Nibe til Malaga

Hanne på 49 år rejste fra Nibe til Malaga

Hanne Pedersen på 49 år skiftede hendes hverdag i Nibe ud med 14 dage på et seniorsprogkursus i Malaga. Vi har taget en snak med Hanne om hendes oplevelse og hendes hverdag i Malaga. Hun håber på at kunne inspirere andre voksne til at tage på et seniorsprogkursus, måske i Malaga eller på en af vores andre destinationer, da det var en oplevelse hun ikke vil være foruden.

Rejseentusiast bosat i Nibe

Hanne er bosat i Nibe, en by med 8000 indbyggere i Aalborg Kommune, i Nordjylland. Hendes fritid bruger hun på at være kulturel og udforske naturen. Hun er endda amatørkunster, hvilket var en hobby, hun fik dyrket og udfordret i Malaga.

Dog er Hannes største passion at rejse og opleve forskellige destinationer i verden, og hvad de rummer af kulturer, seværdigheder og naturskønne områder. Hanne har indtil videre rejst langt over 100 gange i ca. 30 lande. Så hendes senior sprogkursus i Malaga, blev en tilføjelse til hendes lange liste af destinationer.

Hanne valgte at rejse med EF til Malaga, fordi hun elsker at rejse og opholde sig i andre lande. Dertil ville Hanne gerne blive bedre til spansk, så hun kan snakke med lokalbefolkningen på hendes fremtidige rejser til de spansktalende lande.

Et perfekt match mellem undervisning og oplevelser

Malaga er en destination, som kun er en kort flyrejse væk, men hvor du ankommer til et skønt klima med 320 soldage om året. Udover at Hanne var til spansk undervisning, fik hun også oplevet alle hjørner og kanter af den spanske havneby i Andalusien.

Seværdigheder, museer, de høje bjerge, det blå hav, stranden, de hyggelige caféer og et utal af restauranter blev besøgt og nydt i fulde drag. Hanne fik oplevet alle disse steder i Malaga uden at komme hjem med en tom pengepung, da prisniveauet nemlig er betydeligt lavere i Andalusien i forhold til Danmark.

En sød spansk værtinde på 64 år

Hanne valgte at bo hos en værtsfamilie for at få den spanske kultur helt under huden. Hun boede hos en sød spansk kvinde på 64 år i en stor lejlighed med en lækker altan. Værtinden sørgede for, at Hanne havde det godt, blandt andet ved at lave morgenmad og aftensmad hver dag, hvor aftensmad først var efter kl. 20.30. Området, hvor Hanne boede, var beliggende i det nordlige Malaga på en bakketop på gaden Calle Juan Vazquez, hvor hun kun havde en halv times gang til EF skolen.

Glade og dygtige EF-undervisere

Hanne var tilmeldt intensivt kurset, som varede 14 dage, hvor hende og de andre studerende blev undervist i spansk, hvor underviserne naturligvis var spaniere. Hanne beskriver selv underviserne som vældig søde, glade og dygtige, som var med til at gøre opholdet endnu bedre. Undervisningen foregik ved at terpe grundlæggende grammatik og tale, både på tavlen, skriftligt i EF-lærebogen og verbale øvelser med hinanden.

En typisk dag for Hanne i Malaga

En typisk dag for Hanne på hendes seniorsprogkursus i Malaga, startede ud med at bad og morgenmad. Derefter gik hun 2,5 km til EF-sprogskolen, hvor undervisningen varede mellem 3-5 timer. Sprogskolen lå tæt på havet, så da de havde fri nød Hanne en frokost eller kaffe på en af de skønne caféer eller restauranter med havudsigt.

Sidst på eftermiddagen besøgte Hanne seværdigheder, gik en tur rundt i byen eller slappede af ved havneområdet. Efter hendes indtryksfulde dag tog hun hjem til hendes spanske værtinde kl. 19.30. Enten gik hun i rask tempo op ad den stejle bakke eller tog en taxi til kun 60 kr. Da aftensmad først er sent på dagsordenen Spanien, spiste Hanne og værtinden først efter kl. 20.30.

Flamenco shows, vandreture og spansk kultur

Hannes fritid i Malaga var bestemt ikke kedelig. Når Hanne havde weekend, blev tiden brugt på at se seværdigheder, køre til nye byer og tage på utallige vandreture. Hanne oplevede flotte Flamenco shows med iørefaldende spanske toner. Hun så grotten Cueva de Teroso og var på en sejltur under den varme sol.

Herudover lejede hun en bil én dag igennem EF Sprogskolen, hvor hun kørte til bjergområdet Sierra Nevada. Derudover var hun også på udflugt med EF sprogskolen til Malaga centrum samt en flot vandretur i Caminito del Rey, hvor de blev transporteret til med bus og guide.

Anbefalingen er stor fra Hanne

Sprogkursus er meget mere end undervisning. Når man rejser med EF, møder man forskellige nationaliteter, lærer om den spanske kultur og dagligdagen og får kulturoplevelser. ”Spring ud i det og kom afsted”, lyder det fra Hanne. Hannes rejse med EF var en uforglemmelig oplevelse, der var guld værd i forhold til at lære sproget og være tæt på de lokale, og hun kunne sagtens tage afsted igen.

Vil du også afsted på et seniorsprogkursus?Læs mere her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op