GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

EF taler med… Louise: Sådan får du en international karriere

EF taler med… Louise: Sådan får du en international karriere

”Du kan ikke få nogen form for karriere, hvis du ikke snakker flydende engelsk – det er basen for alt.”

  • Louise d’Amécourt

Louise er opvokset mellem London og Paris. Hun har studeret engelsk, historie og litteratur på La Sorbonne (Paris) og Edinburgh Universitet (Scotland). Hun arbejdede for HCL Technologies i Indien i 4 år, og hun færdiggjorde sin MBA hos INSEAD (Frankrig). I dag er Louise European Sales Optimization Manager hos Braintree, et Paypal firma. Til november skal hun være en af talerne ved Careers Beyond Borders seminaret i London.

Vi har taget en snak med Louise omkring, hvordan sprog, rejselyst og nysgerrighed har hjulpet hendes karriere.

Louise, du har studeret historie og litteratur, og du er nu European Sales Optimization Manager – hvordan skete det?

Jeg har altid troet på, at studierne ikke definerer, hvem du kommer til at være – de driver ikke dit professionelle liv. Jeg har altid været interesseret i litteratur og historie, og jeg har altid læst meget, så jeg vidste, at det var det, jeg ville studere. Men på samme tid vidste jeg, at jeg ikke ville blive forfatter eller historiker, så i en alder af kun 16 år, havde jeg en masse praktikophold i London og Paris. Mit liv var allerede cementeret i virksomhedsverdenen, og jeg begyndte at arbejde lige efter studierne. Det er også derfor, jeg tog min MBA – jeg vidste, at jeg havde brug for flere akademiske og fundamentale færdigheder. Jeg studerede meget abstrakte emner, så mine praktikophold var meget hands-on, og jeg lærte en masse tekniske færdigheder, mens jeg for eksempel arbejdede for banker. Når du er i praktik, lærer du virkelig, hvordan det er i en virksomhedsverden.

Hvad har det at bo og studere i udlandet lært dig?

At bo og studere i udlandet har lært mig, hvordan jeg skal lytte, før jeg taler. Jeg tilpasser mig hurtigt nye kulturer, og jeg trives godt i internationale miljøer. Jeg kan godt lide at arbejde med multikulturalitet og diverse teams, og når jeg styrer et projekt, ved jeg, hvordan jeg bringer folk sammen, så alle får udbytte af de forskellige baggrunde og nationaliteter. Da jeg arbejdede i Indien i fire år, lærte jeg at være fleksibel og have tålmodighed. Jeg indså, at der er en løsning på alt.

Hvordan har din kosmopolitiske baggrund hjulpet dig i din karriere?

Det er en god ice-breaker til jobsamtaler, helt sikkert. Men det har også hjulpet mig meget indenfor lederskab – folk er altid interesserede i at høre om internationale historier. I min hverdag hjælper mine internationale erfaringer mig, når jeg arbejder med forskellige teams. De erfaringer har gjort, at jeg har ændret min opførsel på en arbejdsplads på en positiv måde. Det kan kun være postitivt at have international erfaring: Du er mere moden og åben.

Hvilke råd vil du give til unge mennesker, der søger et job?

Det handler selvfølgelig altid om, hvilken sammenhæng det er, og hvilken baggrund man har. Men når vi skal have vores første job, er vi altid en smule bange og tror, at vi skal arbejde for et kendt mærke eller noget andet, der vil se godt ud på vores CV. Jeg tror ikke rigtigt, at det er sandt. Jeg tror, at måden at tænke på har ændret sig, og dem, der ansætter folk, kigger efter andre ting: De kigger efter mennesker – så kliché, som det lyder – som laver ting, de elsker og er interesserede i, i stedet for bare at arbejde for et stort firma, bare fordi det vil se godt ud på CV’et. Gør det, du kan lide at lave. Og rejs selvfølgelig ud i verden! Det er så vigtigt, specielt i en ung alder, at have erfaring, fordi det lærer dig en hel del mere, og du kommer hjem med en modenhed, som andre mennesker på din alder ikke har.

Hvad er vigtigheden af sprog i nutidens jobverden?

Jeg arbejder for en amerikansk virksomhed i London, så vi snakker alle sammen engelsk; men selv før, da jeg arbejdede i Indien, foregik alt på engelsk. Det hjælper helt sikkert at snakke forskellige sprog – jeg har altid en helt speciel tilknytning, når jeg arbejder med et fransk hold. Men husk, du kan ikke snakke alle sprog i verden, så først og fremmest er det vigtigt, at du kan snakke godt engelsk. Ikke bare at kunne snakke det, men rent faktisk kunne tænke på engelsk, uden at skulle oversætte, og selvfølgelig, at være sjov på engelsk – det er dér, du ved, du har mestret et sproget!

London er et meget konkurrencepræget sted. Har du nogle råd til folk, der vil arbejde i en storby?

Jeg anbefaler helt sikkert, at man arbejder i en storby mindst én gang i sit liv. Selv hvis du ikke ved, hvor længe, du vil blive der, så prøv virkelig at nyde det. Omfavn byen så meget som muligt – gennem arbejdet, privatlivet og også gennem netværksmuligheder. Storbyer har en masse netværksmuligheder. Nogle gange tænker folk, at det er virkelig hårdt at arbejde i en storby, men nyd det, det er virkelig fantastisk! Du skal se på alle de positive sider, byen har at byde på – selv hvis det til tider virker overvældende. Vær åbensindet, vær glad og indse hvor heldig du er, at bo i en storby!

Få mest ud af dit globale potentialeLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op