GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Diktes high school drøm bliver snart opfyldt

Diktes high school drøm bliver snart opfyldt

Dikte har siden 2016 haft en stor drøm om at rejse på udveksling og opleve den store verden. High School drømmen bliver opfyldt til sommer, hvor Dikte rejser til USA på udveksling for at bo i 10 måneder hos en værtsfamilie og gå på en amerikansk skole. Dikte har fortalt os om hendes tanker om hendes rejse, hvorfor hun ville afsted og hvad hun håber hun får ud af hendes tid på udveksling. Læs hvad Diktes tanker om hendes High School drøm er og bliv inspireret til at tage springet selv.

Hvorfor har du valgt at tage på udveksling til USA?

Det hele startede med en ferie til Canada. I 2016 rejste jeg med mine forældre over for at besøge min mors onkel, tante og kusine. Det var der jeg fik øjnene op for det engelske sprog. Jeg havde aldrig rigtig brudt mig om engelsktimerne i skolen, og kunne ikke se hvad jeg skulle bruge sproget til. Det var aldrig gået op for mig hvor meget forskel, der er på kulturen fra land til land.

Kulturen fangede mig enormt meget. Jeg blev skubbet ud i sproget, og allerede den første aften sad jeg sammen med min mors kusine, som kun kan snakke engelsk. Vi så alle tre ”The Lord of the Rings” på engelsk uden undertekster sammen.

Derudover er der to basale grunde til hvorfor jeg valgte udveksling til USA: For det første tilbyder EF ikke udveksling til Canada. Derfor valgte jeg USA, da det jo er lige ved siden af. For det andet syntes min mor, at hvis jeg skulle på udveksling så skulle det være længere væk end England

Hvorfor har du valgt at rejse med EF til USA?

Der er rigtig mange organisationer, der tilbyder udveksling så det kan være en svær beslutning af vælge den rigtige. Jeg stod selv mellem to organisationer – EF og STS. Jeg havde tilmeldt mig et informationsmøde med begge organisationer, hvilket jeg anbefaler man gør, så jeg kunne få en fornemmelse af hvem de er. I sidste ende var det EF jeg følte mig mest tryg ved at skulle rejse med.

For mig er det rigtig vigtig, at jeg er tryg ved organisationen, for det er dem der på en måde har mit liv i deres hænder de næste 10 måneder.

EF har et motto der siger ”EF all the way”, hvilket betyder at EF er med dig hele vejen. Du har en kontaktperson i Danmark og en i dit nærområde i USA, som du altid kan kontakte. Udover det har du en Buddy, som laver to arrangementer, inden du skal afsted til USA. Der kommer du til at møde andre, som også skal afsted på udveksling. Det giver dig muligheden for at danne et rigtig godt netværk, inden man skal rejse.

Hvad kommer du til at savne mest?

Der er slet ikke tvivl om, at jeg glæder mig til sommerferien, hvor jeg skal afsted. Jeg kan ikke vente til, at jeg får at vide, hvor jeg skal hen. Jeg bliver tit spurgt om jeg ikke kommer til at savne Danmark, min familie og mine venner, og jo det kommer jeg helt sikkert til. Jeg er ret tæt med min familie og snakker jævnligt med mine bedsteforældre og oldeforældre.

Jeg kommer til at savne mine forældre og min lillesøster så utroligt meget. Det bliver hårdt at være væk fra dem, og jeg kommer til at gå glip af mange ting. Blandet andet min lillesøsters 2-års fødselsdag og hendes første rigtige sætninger.

Jeg går også med en konstant frygt, om at jeg kommer til at miste kontakten med mine venner. Men jeg må bare huske mig selv på, at de stadigvæk vil være der når jeg kommer tilbage. Derudover kan jeg jo altid komme i kontakt med dem via sociale medier.

Hvilke udfordringer tror du, at du vil møde?

Jeg er ikke den mest åbne person, og det kan være svært for mig at snakke med mennesker jeg ikke kender. Jeg har tit en indre diskussion med mig selv om hvorvidt jeg skal sige noget eller holde min mund lukket. Det kan godt tage mig flere minutter at tage mig sammen til at sige noget. Men så snart jeg kender personen bare en lille smule, er der intet der kan stoppe mig fra at snakke. Det er næsten som et vandfald.

Min far siger, at det ligger til min mors side af familien at snakke så meget, men jeg ved ikke om han her ret. Jeg tror at udveksling giver dig muligheden for at lave om på det og skubbe dine grænser, få dig ud af de vandt rammer og din komfortzone.

Hvad vil et godt råd til dig selv være?

Jeg tror, at hvis man fokuserer alt for meget på det man kommer til at savne, går man glip af alle de fede oplevelser som udveksling bringer, og man kommer til at fokusere på det negative frem for det positive. Jeg er 100% sikker på, at det er det rigtige valg, jeg har truffet. Det kommer til at blive et helt vildt fedt år med både opture og nedture.

Når man rejser fra Danmark, ved man cirka hvornår man kommer tilbage igen, men når man skal hjem fra sit udvekslingsophold ved man ikke, hvornår man kommer til USA igen. Et sidste råd jeg vil give til mig selv, er nok at være åben over for nye udfordringer, leve i nuet og ikke tage noget for givet.

Vil du også på udveksling med EF?Læs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op