GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

6 grunde til at tage på High School ophold

6 grunde til at tage på High School ophold

Vi har alle set filmene om high school livet i USA, hvor idrætsudøverne bliver behandlet som uopnåelige guder, cheerleaderne er de populære, og alle synger deres følelser ud, som Troy Bolton i High School Musical. Ja, high school klichéer har vi mange af, og selvom de fleste faktisk er sande, så findes der mange flere grunde til, at livet som elev på en high school, er noget du bør opleve. Her er mine seks grunde til, at du skal tage på et high school ophold i USA.

1. Styrk dine engelskkundskaber

Vi vil alle gerne lyde selvsikre, når vi snakker – specielt, hvis vi nu skulle støde ind i Penn Badgley, som vi jo har drømt om siden han ramte skærmen, som den nørdede Dan Humphrey i Gossip Girl (eller det har jeg i hvert fald). Uanset, vil alt lige fra samtalerne med vennerne til undervisningen og hyggesnakken med værtsfamilien over spisebordet, hjælpe dig med at agere og lyde som en indfødt, uden du behøver at stikke hovedet ned i en grammatikbog (ja, selv slang-ordene kan du ikke komme udenom).

2. Bliv mere selvstændig

At rejse væk fra de trygge rammer med mors madlavning og det ugentlige vasketøj, som på magisk vis altid finder sin vej tilbage til skabet nyvasket og pænt lagt sammen, kan utroligt nok være den mest positive og lærerige oplevelse man kan give sig selv (og måske sin mor). Uanset hvad, så vil din high school oplevelse hjælpe dig med at tage hverdagens udfordringer ved hornene.

3. Få venner fra hele verden

Man kan nok ikke komme uden om, at det altid er ret skræmmende at starte på en ny skole, men når man så kaster et nyt land og nyt sprog oven i, så kan det hurtigt virke uoverskueligt. Men fat mod, for i USA bliver stort set alt, der kommer fra den anden side af Atlanten, opfattet som ’eksotisk’ og spændende, så gør dig klar til at få venner fra hele verden!

4. The high school spirit

Lige fra de tyl-fyldte kjoler og det opsatte hår under Homecoming og Prom (psst: læs om Emmas homecoming her), til brummen fra tribunen, når hele skolen står klædt i de obligatoriske farver og cheerleaderne der hepper i kor, som befandt man sig i en scene fra High School Musical (dog uden al syngeriet), så kan man ikke komme tættere på at udleve sin amerikanske high school drøm.

5. Sukkerchok!

Du kan lige så godt acceptere det. Pandekager, bacon, vafler og sukkerfyldte kager som Poptarts til morgenmad, og friturestegte marsbarer og cheesecake til dessert er bare ’the American way’. Så se frem til de ekstra kilo på sidebenene – de er det hele værd!

6. Giv dig selv en oplevelse for livet

Et high school ophold er ikke kun en sprogrejse, men en kulturel oplevelse. De mennesker du møder, og de relationer du skaber, vil vare resten af livet. Om det så er dine værtsforældre, der inviterer dem selv til dit ikkeeksisterende bryllup, eller dine amerikanske venner der, som en del af deres europatur, svinger forbi og overtager din sofa i en uge, så vil dit high school ophold åbne døren for en verden af internationale relationer, som du har gavn af resten af livet.

Så har du også lyst til at gennemleve dine high school klichéer med alt hvad det indebærer, så læs mere om high school i USA her eller bestil en inspirerende brochure.

Bestil en gratis brochureLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op