GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

6 grunde til hvorfor det er vigtigt at dit barn lære sprog

6 grunde til hvorfor det er vigtigt at dit barn lære sprog

Lige meget hvad fremtiden holder er det en utrolig brugbar evne at kunne snakke mere end et sprog. Det er især gældende for børn. Derfor er det en gode ide, at du lære dit barn sprog.

Når børn vokser op, vil deres gode sprogfærdigheder give dem en platform til at forstå verden fra et helt nyt perspektiv og give den evnerne til at være åben overfor nye skikke og kulturelle nuancer. Der er yderligere ekstra fordele i form af, at sprog gør deres følelse for empati og forståelse overfor andre bedre. Derudover åbner det op for nye veje til en professionel succes på en globaliseret arbejdsplads. Ved at lære dit barn sprog, kan du styrke deres kompetencer for livet.

Her er seks grunde til, hvorfor du burde lære dit barn at være tosproget.

1. Eksponering for sprog forbedrer ens empati

Når børn lærer et nyt sprog, bliver de introduceret til nye skikke og værdier, der hører til de forskellige kulturer. Dette inspirerer dem til at tænke i nye baner og forbedre deres kulturelle instinkter. På et afgørende tidspunkt i deres opvækst kan det være karaktersættende at udsætte børn for nye måder at se verden på og værdsætte, hvor andre kommer fra.

Kilde: The Economist

2. At være tosproget har sundhedsmæssige fordele

Ved at snakke flere sprog kan det mindske chancen for at blive dement. Ved at bruge forskellige receptorer skal hjernen finde helt nye måder at behandle information på, og dette hjælper med at beskytte deres funktionalitet. Tænk på en gammel bil; en som har stået i garagen i mange år. Motoren vil være svær at starte efter, at den ikke har kørt i mange år sammenlignet med den samme model, som er blevet kørt i og taget af. Akademikere kalder dette ”kognitiv reserve.”

Kilde: American Academy of Neurology

3. Børn får indlæringsfordele

Der ikke direkte bevis på at børn er bedre til at lære sprog, end voksne er, men de er mindre udfordret – normalt bunder det i at de er i mere komfortable omgivelser og har mere tid, f.eks. i under påsken eller i sommerferien.

Kilde: The Telegraph, Medical Daily

4. En højere indkomst og at være tosproget kan hænge sammen

Flere studier viser at der en sammenhæng mellem at være to- eller flersproget og ens indkomst. Mængden af jobs er større, fordi der er flere muligheder i at få et job i udlandet. Virksomheder sætter pris på dette, da stærke kommunikationsevner og en international tankegang er positivt.

Kilde: The Economist, Time

5. Det udvider ens horisont at lære sprog

Hvert sprog har deres egen stil, sprogvendinger, kulturelle referencer og historie. Børn som bliver præsenteret for disse faktorer; nye tilgange, det nye ordforråd og den grammatiske variation giver dem værktøjer til at forstå verden på helt nye måder.

Kilde: The Guardian

6. De fleste mennesker snakker mere end et sprog

Gør som os andre! Okay, vi kan ikke være sikre, men i henhold til den generelle konsensus er de fleste mennesker på kloden flersprogede. Nogle af årsagerne refererer til en historie om kolonialisme og globaliseringens moderne æra.

Kilde: Psychology Today, The European Commission

Vil du hjælpe dit barn med at lære et nyt sprog? Se jeres muligheder her.Læs her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op