GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

10 tips til at gøre din skolestart sjovere

10 tips til at gøre din skolestart sjovere

Der er mange, der undrer sig over, hvorfor vi stadig går i skole og på universitet, når alting er let tilgængeligt på inernettet. Vil du vide, hvem der var den første mand på månen? Google det. Vil du høre musik? Gå på Youtube. Har du brug for at vide, hvad 67% af 110 er? Brug lommeregneren på telefonen.

Men selvom vi bærer rundt på alverdens informationer i vores lommer og tasker, vælger vi stadig at dyggtiggøre os ved at gå i skole eller på universitetet. Det gør vi, fordi skolen handler om så meget mere end ligninger og udenadslære: det er ikke kun læringen i et klasselokale, eller til en forelæsning, der er fundamentalt anderledes end de få forhastede minuter foran skærmen, en stor – og den bedste vil jeg mene – del af livet som studerende handler om de personlige relationer, du skaber med professorer, lærerer og medstuderende.

Men det kan være svært at vende tilbage til skolebænken efter en lang sommerferie. For at gøre det lettere for alle, har vi samlet 10 tips, som du kan bruge til at gøre din skolestart både sjovere og lettere.

1. Start din nye rutine hurtigt

Du kan ikke regne med, at du kan gå i seng klokken to om natten, og stadig være frisk som en havørn, når alarmen ringer klokken 06:45. Så begynd at gå i seng på et fornuftigt tidspunkt og stå lidt tidligere op. Det fungerer langt bedre end at starte din morgen med 10 kopper kaffe.

2. Lav en to-do liste

Lav en liste over alle de ting du skal købe, og hvad du skal nå inden skolen starter. Du vil føle dig langt bedre forberedt, og vil stå stærkere i kampen mod den ene fjende, der er værre end bøller: udsættelse og overspringshandlinger.

3. Gør dig klar aftenen før

Hvis du minder bare lidt om mig, så burger du garanteret super lang tid om morgenen på at finde ud af, hvad du skal tage på.  Tøjkriser er irriterende, men de kan bekæmpes ved at vælge outfittet aftenen før. Dette tip vil sparre dig en masse tid, som du kan bruge i sengen eller spise en ekstra portion morgenmand. #winning

4. Spis morgenmad. Seriøst.

Spis det! Hver dag. Det er det, der giver dig energien og det fokus, du har brug for, for at kunne klare dig igennem dagen. Husk på at din hjerne har brug for benzin, akkurat ligesom en bil.

5. Planlæg din rejse

Kører du i bil? Cykler du? Eller tager du toget? Vær sikker på, at det hele er planlagt, så er det lettere at komme til tiden. Og sørg for, at alle dine gadgets er ladet helt op – der findes ikke noget værre end at mobilen løber tør for strøm på vej til skole, eller at glemme sine høretelefoner, så man skal lytte til sidemandens højlydte telefonsamtale klokken 8 om morgenen.

6. Planlæg dine ruter på skolen

Tjek dit skema og se, om du kan regne ud, hvor lang tid det tager at gå fra det ene klasselokale til det andet. Især hvis du går på en stor skole, vil dette kunne forhindre dig i at gå ind i det forkerte klasselokale, hviket godt kunne gå hen og blive lidt pinligt.

7. Hold dig gode venner med din lærer

Jeg siger ikke, at du altid skal side på forreste række og have et æble med til din lærer. Bare sørg for at give et godt førstehåndsindtryk… Lad være med at pjække, lav dine afleveringer og kom til tiden. Hvis det lykkes dig, vil din lærer respektere dig, og være mere tilbøjelig til at hjælpe dig med at forstå den del af pensum, du ikke forstår, og måske endda give dig den virkelig tiltrængte udsættelse på det essay, du ikke lige nåede at lave til tiden.

8. Få nye venner

Behold dine gamle venner, men gør en indsats for at få nogle nye: kom til sociale arrangementer på skolen. Meld dig ind i en ny klub, der matcher dine interesser, så du kan komme i kontakt med andre, der har samme interesser som dig selv. Det er også en god idé at finde en study-buddy og få nogle venner, der går på klassetrinnet over dig, så de kan give dig _insider-_oplysninger om lærerne, fagene og alt det midt imellem – deres insider-viden er uvurderlig! Det er som sagt venner, der gør skoletiden god og speciel.

9. Lad være med at sprænge budgettet

Du er trods alt stadig studerende! Så vent lige indtil du har fået dig et arbejde med at gå amok i snacks fra kantinen, og lad være med at bruge alle dine penge på én weekend sammen med vennerne. Lav et budget og hold dig til det.

10. Find dit nye “jeg”

Det er oplagt at bruge studietiden på at lære sig selv bedre at kende og til at blomstre på det personlige plan – så du kan udvikle dig til den fantastiske person, du er forudbestemt til at være. Udfordr dig selv så meget du kan, og lad være med at bukke under for gruppepres. Andre vil respektere dig mere, hvis du er trofast mod dig selv.

Bare husk på at studietiden, er the time of your life; alle kan skrive under på, at uanset hvor meget du siger, du hader at gå i skole, så vil du med garanti savne det, når det er overstået.

Bestil en brochureLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op