GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Sådan pakker du til dit år i udlandet (og derfor skal du starte allerede nu)

Sådan pakker du til dit år i udlandet (og derfor skal du starte allerede nu)

Når det kommer til at pakke til en længere periode i udlandet, er der ikke noget, der hedder ”for tidligt”. Når man pakker i sidste øjeblik, glemmer man vigtige ting, pakker ting man aldrig får brug for, og ender med at proppe alt muligt ned i en kæmpe kuffert, lige inden du tager afsted til lufthavnen – og så ender du sikkert med at skulle betale for overvægt.

Her kan du se, hvordan du pakker til et år i udlandet – og forbliver rolig (og spændt!) imens.

Hvornår skal du pakke?

Start med at pakke mindst et par måneder i forvejen. Det lyder absurd, men du vil hurtigt indse, at du måske mangler noget til garderoben og har brug for at købe nyt tøj. Og hvis du køber det hjemmefra, er det nok mere økonomisk, end hvis du går shop-amok i din nye by (du vil hellere gemme dine penge til sjove oplevelser og udflugter).

Når du starter tidligt, slipper du også for at panik-købe en ny vinterjakke, som du ikke får brug for, til en vinter i Tokyo, eller opdage at alle de bikinier du købte på vej til Miami faktisk ikke passer – det er bedre at have det hele klaret til at starte med.

Det siger også sig selv, at du skal have alt dit rene tøj med. Giv derfor dig selv god tid til at få alting vasket og tørret, så du ikke skal til at lede efter et vaskeri, samtidig med at du skal navigere rundt på et nyt fremmedsprog, når du lige er ankommet.

Hvad skal du pakke: Det essentielle

Det oplagte svar er selvfølgelig dit pas, ID, flybilletter, dankort og kontanter, som kan bruges udenlands, kopier af vigtige papier, herunder sundhedsforsikringspapirer. Men der er selvfølgelig også et par andre vigtige ting du skal overveje, når du pakker.

Først og fremmest skal du pakke til den sæson, som du skal opleve. Der er ingen grund til at medbringe det tøj, du går i i Danmark, hvis din nye by kan prale med 35 grader året rundt. Det samme gælder, hvis byen bliver begravet i 2 meter sne hver vinter.

Det er også en god idé at medbringe flere forskellige sko og selvfølgelig et par behagelige sneakers, til når du skal udforske din nye by til fods.

Har du et godt kamera, så tag det med, eller sørg for, at du har en god telefon med et godt kamera. Du står overfor at skulle bruge seks måneder eller et helt år på at skabe tusindvis af minder og møde nye venner, og de skal selvfølgelig dokumenteres.

Til sidst skal du tjekke, om du har brug for en adapter til din oplader, så du kan holde dit batteri på din telefon og kamera opladt. De europæiske stik vil ikke kunne passe ind i Storbritanniens stik. Det samme hælder for USA, hvor stikkene også er forskellige.

Hvad skal du pakke: Hvis du stadig har plads i din kuffert

Det er en god ide at medbringe noget hjemmeligt, så dit værelse ikke føles så fremmed når du ankommer. Det kan være dit yndlingssengetøj, nogle billeder, og måske nogle snacks, som du ikke kan få i din nye hjemby – noget der minder dig om din nuværende hjemby.

Sådan pakker du

Du skal selvfølgelig ikke bare kaste dine ting ned i kufferten og tro, du har det hele med – det går ikke, når du skal pakke til et helt år i udlandet.

I månederne op til at du rejser, kan du lave en liste, hvor du kan tilføje ting, du skal huske. Når du så er klar til at pakke din kuffert, kan du lægge alting på din seng og sortere efter hver kategori. Det hjælper dig med at visualisere, hvad du har sorteret, og hvad du måske mangler: Har du nok sokker med? Har du virkelig brug for 19 forskellige t-shirts?

I denne fase skal du være kritisk og ikke tage ting med, som du ikke behøver eller ikke vil have på. Her skal du bare sørge for at have det grundlæggende med – og selvfølgelig dine favoritter.

Det praktiske: Bagage

Hårde kufferter er det sikre valg ved en længere rejse. Det er nemmere at bære, selv når de er tunge, og de beskytter dine ting godt under rejsen. En carry-on kuffert er alt for lille, og en rygsæk er simpelthen ikke god nok, når du forbereder dig til et nyt liv i udlandet.

Husk at lægge alle dine værdigenstande i din håndbagage, og alle toiletting i en vandtæt pose i din kuffert. Selvom du kan købe toiletting alle steder, er det måske meget rart pakke din yndlings shampoo til at bruge i starten af dit ophold, og du vil ikke åbne din kuffert på destinationen og finde dine ting smurt ind i shampoo.

Opbevar vigtige dokumenter såsom pas, flybilletter, dankort og kontanter i en separat vandtæt beholder i din håndbagage, i en lomme der er let tilgængelig. Det er også en god ide at have en telefonoplader med, som du helt sikkert vil få brug for, når du lander.

Top tip: Invester i pakkeposer. De firkantede ”bokse” holder alt dit tøj organiseret i din kuffert, og får det hele til at passe deri lidt nemmere.

Tag et år til udlandet med EFLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op