GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Sådan rejser du alene i London – en hurtig guide

Sådan rejser du alene i London – en hurtig guide

Når du tænker på at rejse, tænker du nok oftest på en tur sammen med dine venner, familie eller kæreste, men der er masser af situationer i livet, hvor en solorejse er lige det, man har brug for. Og selvom en storby som London måske virker skræmmende, når du rejser alene for første gang, så er det en by fyldt med interessante ting at lave, steder at udforske – og selvfølgelig nye mennesker at møde.

1. Afprøv unikke steder at spise og drikke

Det er måske lidt af en kliche, men det er sandt, at London har en fantastisk mængde af originale steder at spise og drikke. Mr Fogg’s Residence, en bar med en Victoriansk vibe i Mayfair, er et godt eksempel på et sted, du ikke finder andre steder i verden. Udsmykket med antikviteter samlet fra hele verden er stedet ikke kun unikt – det serverer også nogle af de bedste cocktails i byen. Hvis du er i området efter kl. 16.00 på en lørdag eller søndag, bør du tage forbi til afternoon tea med et twist.

Er det ikke en unik nok oplevelse? Hvis du er fan af serier som Orange Is The New Black, er Alcotraz i Shoreditch stedet, du skal besøge. Når man bliver dømt til Alcotraz, smugler gæster – eller indsatte – alkohol ind til at lave lækre cocktails, og alle gæster får også en orange heldragt, så man kommer i karakter.

2. Se en musical

At se en musical er den perfekte plan til en solodate – der er intet behov for smalltalk, du kan bare nyde showet foran dig. Der er også mange fantastiske musicals at se i London – fra gamle klassikere som Phantom of the Opera til mere nylige hits som Wicked eller The Lion King. Hvis du er bekymret for, at billetterne er for dyre (og de kan være ret dyre til tider), kan jeg anbefale Today Tix app’en, som hjælper med at finde eksklusive last minute billetter til en meget god pris.

3. Se London fra en gratis rooftop

Én af de bedste måder at nyde byen på er ved at se London fra oven. Du får en smuk udsigt over London fra Tate Modern museet for eksempel. Ikke alene kan du besøge det, men hvis du går til toppen af bygningen, vil du se en fantastisk udsigt over Themsen og St. Paul’s Cathedral.

Hvis du foretrækker udsigten over byen fra den anden side af Themsen, anbefaler jeg at gå til sjette sal af One New Change shoppingcentret, for at få en flot udsigt tæt på St. Paul’s Cathedral.

4. Nyd en gåtur i en anderledes park

Hvis du er heldig at besøge London, når vejret er godt og solrigt, burde du besøge én af de mange parker rundt omkring i byen. Berømte parker som Hyde Park og Green Park er helt sikkert værd at besøge (de er store, skønne og tilbyder et tiltrængt hvil fra byens travlhed), men der er smukke gemte grønne områder som Saint Dustan i East Church Garden, en gammel kirke, der er lavet om til en offentlig have mellem London Bridge og Tower of London, som du også kan udforske.

5. Sug stilheden til dig på British Library

British Library er stedet, hvor du kan få noget ro og stilhed i en kaotisk by som London. Og en stille morgen her kan få dig til at føle som en ægte lokal. Du kan bruge morgenen på at studere, læse eller arbejde på din bærbare, mens du nyder en lækker cappuccino fra kiosken ude foran bygningen.

6. Lad bussen føre vejen

Én af mine yndlingsting at lave, når jeg rejser alene, er at tage bussen tilfældigt rundt i byen, og nyde den fra bussens vinduer, som den baner sig vej gennem denne smukke og skønne by. Når jeg ser et sted, jeg synes godt om, stiger jeg bare af og går derhen. I London er udsigten specielt flot fra forreste række ovenpå i dobbeltdækkerne, så det er værd at vente på at få den plads.

Besøg London med EFLæs mere her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op