GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Turist undercover – sådan blender du ind i Barcelona

Turist undercover – sådan blender du ind i Barcelona

Med storslået arkitektur, fantastisk gastronomi, og verdens bedste fodboldhold, er Barcelona blevet den perfekte kulturelle smeltedigel – og så endda ved stranden. Byen rangerer også som den 20. mest besøgte by i verden.

Men med en by, som er bygget til at huse 1,6 millioner mennesker og omkring 32 millioner besøgende årligt, så er det, at rejse (og bo) i Barcelona meget anderledes – og nogle gange sværere – end det var før i tiden.

Som indbygger i Barcelona giver jeg dig her mine seks bedste tips til at undgå køerne, menneskemængderne og være en betænksom turist under dit ophold.

1. Lær spansk (og noget catalansk)

Hvis du gør en indsats for at lære sproget i det land eller den region du besøger, vil det sjældent gå ubemærket hen. Særligt i Spanien, hvor engelsk ikke er vidt udbredt. Castillansk spansk er Spaniens officielle sprog, og tales over hele landet, men det er langt fra Spaniens eneste sprog. Forskellige regioner i Spanien har alternative officielle sprog: blandt andre baskisk, galicisk og catalansk (Barcelonas oprindelige sprog) tales også rundt omkring i landet, og bidrager til landets rige kulturelle diversitet.

Ekspert-tip: Næsten alle steder i Barcelona tales spansk, men hvis du virkelig vil imponere de lokale, kan du prøve at kaste om dig med nogle vendinger på regionens modersmål, catalansk. Her er nogle af de basale ord, du kan prøve:

  • Godmorgen = Bon dia

  • Jeg hedder… = Em dic…

  • Velbekomme = Bon profit

  • Tak = Gràcies

  • Vil du være så venlig = Si us plau

  • Hvordan går det? = Com estàs?

  • Godt, og dig? = Bé, i tu?

  • Jeg taler ikke særlig godt catalansk = No domino gaire el català

  • Taler du engelsk? = Parles anglès?

  • Vi ses senere = Fins aviat!

2. Man må hyle med de ulve man er iblandt (aka – hvor og hvornår du skal spise)

Her er der to ting, du skal være særligt opmærksom på: timingen og prisen på dine måltider. I forhold til tiden, er den acceptable frokosttid mellem 13.30-16. Middag serveres fra kl. 20 og frem.

I forhold til pris og sted, så skal du tage et bykort, tegne en cirkel rundt om centrum (inklusive Ramblaen, Port Vell og Plaça Catalunya). Sådan – alt indenfor cirklen er forbudt område, og alt for dyrt.

Ekspert-tip: Prøv at vælge lokale steder, som har en “Menú del dia” eller Dagens Menu, som for det meste indeholder to hovedretter, dessert og en drink til en rimelig lav pris.

3. Den catalanske kultur

At spørge “hvor kan jeg se tyrefægtning?” er turist-fejl nummer ét. Men minimalt research kan du opdage, at tyrefægtning er blevet forbudt i Barcelona for efterhånden et par år siden. Derudover er dansene flamenco og sevillana faktisk ikke særligt fra Catalonien. BBC har sammensat denne korte og basale historie om den Catalanske region.

Ekspert-tip: At tage til Barcelona er den perfekte lejlighed til at opleve “castells”, utrolige menneskelige tårnformationer, eller til at danse “sardanes”, vores nationaldans. Hvis vejret er godt, kan du se og tilslutte dig traditionelle danse tidligt søndag aften (18-18.30) på Plaça Sant Jaume,  eller ved Katedralen i Barcelona om lørdagen. Barcelonas turisthjemmeside har gode informationer om hvor og hvornår du kan støde til.

4. Få en lokals perspektiv

Kort fortalt: med flere krydstogtskibe, der lægger til kaj ved Barcelonas havne, billige fly og en boomende boligdelings-industri, er antallet af besøgende i byen øget med 25 procent fra 2012, og nogle befolkningsgrupper anklager turiststrømmen for, at priserne på lejeboliger og mad er steget, samtidig med at livskvaliteten er faldet.

Ekspert-tip: Spaniere/catalanere er venlige og imødekommende. Vær ikke tilbageholdende – start en samtale om emnet. Der er kun chance for, at du får et nyt perspektiv, og hvem ved, måske endda en ven i byen!

5. Bare svømme, bare svømme…

Jeg har boet i Barcelona i mere end 20 år og har aldrig svømmet på nogen af byens strande. Ja, jeg elsker havet, men alle indbyggere i Barcelona ved, at strandene bør undgås. Hvorfor? De er ikke specielt rene, og der er næsten altid proppet med mennesker.

Men hvis du tager bare 20-40 minutter væk fra de mest kendte strande, vil du finde smukke og næsten øde strande. Husk også at sætte tid af til “xiringuito”, stranden hvor du kan få billige drinks og mad.

Ekspert-tip: Skriv dig disse strandes navne bag øret: Masnou, Ocata og Montgat.

6. Tag cyklen eller gå rundt for den bedste oplevelse

Selvom Barcelona har et godt offentligt transportsystem med metro, sporvogne, toge, busser og så videre, så er det ikke altid den smarteste løsning. Der kan være varmt og crowdet. Heldigvis er Barcelona en by, hvor man med fordel kan gå rundt, og arkitekturen gør det til en vidunderlig oplevelse.

Ekspert-tip: Hvis du har gået for meget, så prøv at tage cyklen. Byen har god infrastruktur til cykling og der er masser af steder at leje en cykel.

Tag på sprogskole og oplev Barcelona mens du lærer sprogetLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op