GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Sådan kindkysser du – en lynguide

Sådan kindkysser du – en lynguide

Du er garanteret at løbe ind i kindkys-dilemmaet på et tidspunkt i dit liv. Specielt hvis du rejser eller opholder dig i udlandet. Det kan være svært nok at vide, hvornår du skal give hånd, et kram eller et kindkys, men når du så vælger kindkysset, kan det stadig være tricky. Hvor mange? Hvilken side starter jeg på? Vil vi ende med at støde hovederne mod hinanden?

For at være helt ærlig er det svært at forudsige, hvad den anden person vil gøre, men at have en smule viden om kindkys-kulturen vil hjælpe dig godt på vej. Her er et par tips til, hvordan du kindkysser korrekt:

1. Vær forberedt

Hvis du er i en gruppesituation, hvor alle hilser på hinanden, er det nemmest at holde sig lidt tilbage, og se hvad de andre gør og derefter gøre det samme. Hvis det er et én-til-én møde, bliver det en smule sværere. For det første: vær forberedt. Hvis situationen er meget professionel, vil et håndtryk højst sandsynligt være at foretrække. I det fleste andre situationer, er et kindkys helt fint.

2. Gør det rigtigt

Når du har besluttet dig for en kindkys, så sørg for at gøre det rigtigt. Nærm dig personen, du skal hilse på, og placér forsigtigt din hånd på deres øvre arm. ”Forsigtigt” er kodeordet her – ingen har lyst til at blive angrebet med en udstrakt arm. Dernæst vend kinden til den anden person og læn dig frem.

Lad os lige pause et øjeblik her – selvom de fleste mennesker læner med deres højre kind til venstre side, er det i Italien kutyme at vende venstre kind til og læne sig til højre. Det er ikke lige så indviklet, som det lyder – det lover vi! Så med mindre, du er en smuttur i Italien, så læn dig til venstre.

3. Hvor mange kys?

Her kan det godt blive lidt tricky. Mens det er kutyme at kysse to gange i Spanien, Italien og for det meste i Frankrig, er der andre steder, hvor folk foretrækker et, to, tre eller endda fire kys. I de fleste tilfælde, er det sikrest at gå med den sikre mellemvej: ét kys på hver kind (for en mere detaljeret guide til de forskellige regioner, se denne hjælpsomme artikel).

Husk, at du rent faktisk IKKE skal kysse vedkommende på kinden. I stedet skal du forsigtigt hvile din kind på deres og kys ud i luften. Der er nogle få mennesker, som insisterer på at kysse andre direkte på kinden, hvilken vil få dig til at kysse luften meget langt fra deres ansigt, men heldigvis er der langt mellem disse oplevelser.

4. Gør det hele igen

Når du mestret at sige hej, er det meget nemmere at sige farvel. Du gør bare det samme, som I begge gjorde, da I sagde hej til hinanden, og du er sikret! Nøglen til kindkysset er at være cool, hurtig og ikke at overtænke det – bare gør, hvad der føles naturligt, mens du overholder de kulturelle normer, så er du en professionel kindkysser i løbet af ingen tid.

Udforsk andre kulturer med EFLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op