GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Sådan hjælper du dit barn med at lære et nyt sprog hurtigere – 5 tips

Sådan hjælper du dit barn med at lære et nyt sprog hurtigere – 5 tips

Det er ingen hemmelighed: At lære et nyt sprog kan virkelig hjælpe dit barn med at komme frem i livet. Det styrker deres CV og pynter på ansøgningen til universitetet. Det forbedrer deres kommunikationsevner og gør dem parate til rejser og karriere i udlandet. Det kan endda styrke deres hjerneaktivitet og beskytte dem mod demens tidligt i livet.

Når du har hjulpet dem med at finde ud af, hvilket sprog de er interesserede i, er der flere ting, du kan gøre, som hjælper dit barn med at lære et nyt sprog hurtigere.

1. Tal selv sproget

Hvis du allerede er tosproget eller flersproget, kan du tale til dit barn på de sprog, du allerede kan, så tidligt som muligt. Konstant eksponering introducerer konceptet flersprogethed for børn tidligt i livet på en meget naturlig måde.

En tidlig start på sproglæring er også hjælpsom, da det gør det nemmere for børn at lære nye sprogfærdigheder senere i livet – de vil synes, flersprogethed er normalt, og få en base for lyde og flow i nye sprog, og det vil give dem et fundament for at lære et nyt sprog fra bunden.

Udover den passive læring, de bliver eksponeret for, hvis du taler sproget derhjemme, kan en lille smule aktiv læring også strække langt – og kan sætte scenen for et positivt forhold til sproglæring resten af livet. Prøv at inkorporere nye sprog i dagligdagen med dit barn ved at lave sjove ordforrådsøvelser med dem om aftenen med børnevenlige flashcards og apps til sproglæring.

2. Hjælp dem med et skema

Med ældre børn er mere bevidst øvelse nødvendig, og som forælder kan du gøre meget ved at støtte udviklingen af sunde læringsvaner.

Øvelse gør mester, så sørg for at dit barn sætter sig ned og øver skrift, forbedrer deres forståelse og gennemgå noter regelmæssigt. Hukommelse bliver hjulpet på vej af gentagelse, og børns læringsvaner reagerer positivt på struktur.

Hvis du kan sætte en time eller deromkring af om dagen, vil det falde på plads hurtigere, end hvis de kun kommer i kontakt med sproget én eller to gange om ugen.

3. Få dem til at fordybe sig i en bog

Børnebøger er fyldt med forskellige men simple ordforråd, og basen for sprogets struktur og grammatik – med andre ord: De tilbyder det perfekte fundament for at lære et nyt sprog.

Små børn har en naturlig kærlighed til læsning – og elsker, når deres forældre læser for dem – så at læse bøger på det sprog, de er ved at lære, er faktisk en virkelig kraftfuld måde at opnå fremskridt på hver dag.

Ældre børn har måske brug for mere opmuntring, men at sikre, at de supplere deres læring med at læse på det nye sprog, er essentielt for at få det nye sprog til at blive hængende. I takt med at deres læsefærdigheder på det nye sprog forbedres, kan du sørge for, at de allerede har udgaver af deres yndlingsbøger på det nye sprog – for eksempel Harry Potter.

4. Find en ny tv-serie

Prøv at lave fjernsynstid om til endnu en kanal for sprogeksponering (her er vores forslag til superhelte serier, du kan lære engelsk med, for eksempel). At sætte sig ned regelmæssigt for at se 20 minutters serie med normal samtale på et fremmet sprog kan hjælpe dem til at følge talt dialog, og introducere dem til hverdagssnak og slang.

5. Send dem til udlandet!

Vi snakker ikke om at købe en envejsbillet og vinke tårevædet farvel i lufthavnen. Vi snakker om at tilmelde dem et sprogkursus i udlandet i løbet af deres sommerferie eller et andet tidspunkt på året.

Selv så lidt som et par uger, der bliver brugt på at lære et nyt sprog og bo i et land med sproget som modersmål, kan sætte gang i læringen – og inspirere dem til at investere mere i deres læring. Dette er specielt vigtigt for teenagere, der måske mister motivationen, når de ikke ser den egentlige fordel ved at tale et nyt sprog med nye venner fra hele verden.

Hos EF tilbyder vi forskellige intensive sprogkurser og programmer for børn, teenagere og unge voksne, som fokuserer på at gøre sproglæring sjovt, naturligt og så effektivt som muligt.

Hjælp dit barn med at tage det næste skridt ved at lære et sprog i udlandetLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op