GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Sådan bevarer du dine sprogkundskaber længere end din tan

Sådan bevarer du dine sprogkundskaber længere end din tan

Du er lige kommet hjem fra sprogskole i Californien. Dit engelske sidder lige i skabet, alle er misundelige på din tan, og du har sikkert stadig sand i din kuffert. Snart er du kommet dig over dit jetlag, og dagligdagen starter igen. Men hvordan sikrer du dig, at dine nyerhvervede sprogkundskaber ikke blegner i samme takt som din californiske tan?

1. Læs. Og læs noget mere.

En nem og billig måde at træne et fremmedsprog efter du kommer hjem er at læse. Takket være internettet har du alt slags indhold på alle mulige sprog lige ved dine fingerspidser, og du kan vælge og vrage i en uendelig mængde af aviser, bøger og magasiner. Glem ikke at subscribe til dine yndlings-blogs, følge folk på YouTube eller tale med dem på WhatsApp eller Instagram.

2. Tal med dine venner

At lære et sprog er sjovere sammen med venner, og det samme gælder, når du skal vedligeholde dine sprogkundskaber. Find en træningskammerat og sæt i gang: I kan emaile, chatte og endda skype sammen så godt som gratis. Du kan også finde offline studiekammerater på dit lokale universitet eller melde dig til en sprogklub, når du er kommet hjem igen.

3. Syng en sang

Selvom sangtekster ikke altid giver mening, og magien i en sang måske forsvinder, når du lytter nærmere efter teksten, så kan dét at lytte aktivt til musik være en god måde at øve dine sprogkundskaber på. Du kan synge med for at træne din udtale, lære en masse nye ord (som rimer!) og måske endda starte din egen sangskriver-karriere?

4. Hver aften er filmaften

En af de bedstse måder at lære og vedligeholde et sprog på er at se film eller serier på Netflix på et andet sprog: her taler folk ofte, som de gør i virkeligheden, så du kan træne dine sprogkundskaber mens du forsøger at følge med når de taler hurtigt og fyrer jokes af, samtidig med at du udvider dit ordforråd med slang og talemåder. Et Netflix-medlemsskab er en sjov, og relativt billig måde at holde dig opdateret med nye engelske og amerikanske serier, men gratis indhold på YouTube kan også gøre tricket.

5. Netværk og forbindelse

Nogle sprogskoler tilbyder alumne-netværker og online platforme, hvor studerende kan fortsætte med at træne deres sprogkundskaber efter de kommer hjem og holde forbindelsen med mennesker fra hele verden. Facebook, Twitter, Instagram og Whatsapp er også fremragende værktøjer, især hvis du fortsætter med at bruge dem aktivt til at snakke med dine sprogrejse-venner på det sprog, I har studeret sammen.

6. Tag (endnu) en tur til udlandet!

At rejse er ikke den billigste eller nemmeste måde at bevare dine sprogkundskaber, men det er nok den mest spændende. At øve dit sprog og udvide dine horisonter – det er det bedste i verden – men kan også være det dyreste. Min anbefaling: hold kontakten med venner fra hele verden. På den måde vil du ikke bare have online studiekammerater, men muligvis også en sofa at sove på næste gang du er på farten!

Styrk dine sprogkundskaber på en af vores (solrige) destinationerLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op