GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Derfor er sabbatår det bedste i verden

Derfor er sabbatår det bedste i verden

Livet kan godt virke lidt skræmmende nogle gange. Så mange valg, så mange beslutninger. For det kan jo være ret udmattende at skulle til at finde ud af, hvem man er og hvad man gerne vil. Hvis bare der var en måde at trykke på pause-knappen et øjeblik… Men vent, det er der jo! Og ikke bare i et øjeblik, men i et helt år. Et sabbatår er faktisk lige netop en pause fra dit normale liv. Man kan tage et sabbatår før, efter, under eller mellem gymnasiet og universitetet. Det er helt op til dig.

Ordet sabbat er faktisk lidt misvisende, da det jo lyder, som om man ikke laver noget. Men et sabbatår er tværtimod et år, der er fyldt med oplevelser, som kan ændre dit liv og forme din fremtid. Du vokser helt sikkert som person. For du lærer, mens du rejser, og rejser, mens du lærer.

1. Du kan blive flydende i et andet sprog

At være flydende i et andet sprog er blevet en vigtig færdighed på CV’et, når man søger et job. Folk, der taler mere end ét sprog, er i høj kurs ude i virksomhederne, tjener flere penge og har bedre karrieremuligheder. At kunne tale et ekstra sprog er en færdighed, der vil få din ansøgning til at ligge i toppen af bunken hos arbejdsgiverne. Tag evt. dit sabbatår i udlandet for at fordybe dig endnu mere i sproget.

2. Et sabbatår kan forme din fremtid

Det kan tage lang tid at komme igennem hele uddannelsestunnellen, hvis du vælger at gå den akademiske vej. Og nogle gange kan man bedre se lyset for enden af tunnelen, hvis forløbet tages i mindre bidder. Så stop op et øjeblik, og tag en pause fra ræset. Så kan du komme tilbage igen og fortsætte med fornyet energi.

3. Et sabbatår hjælper med at udvide din horisont

Du tager den samme rute til skole hver morgen. Du kender hvert et gadehjørne, hver en gøende hund og hvert et trafiklys. Din ugentlige take-out-bestilling er lavet, før du selv når at ringe op til fastfoodrestauranten. Selvom dette kan lyde meget trygt, kan det også være et tegn på, at du har brug for at prøve noget nyt. Tag ud at opleve verden, og tag en rejse dit i sabbatår.

4. Et sabbatår kan hjælpe dig til at lære værdifulde færdigheder

Dit sabbatår kan bestå af alverdens oplevelser og aktiviteter. Ud over at rejse og lære andre sprog er der også mulighed for at lave frivilligt arbejde i udlandet eller blive praktikant i en virksomhed i andre lande. På den måde kan du rigtig fordybe dig i en ny kultur og blive mere selvstændig, selvsikker og glad. Fremtiden bliver også mindre skræmmende, og beslutninger begynder at føles som muligheder. Kast dig ud i det!

Tag et sabbatår i udlandet og rejs ud i verden med EF.Lær mere her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op