GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

8 måder at gøre pakningen til ens rejse mere miljøvenlig på

8 måder at gøre pakningen til ens rejse mere miljøvenlig på

I dag er der et utal af måder, hvorpå vi kan reducere vores påvirkning af miljøet - fra at vælge, hvordan vi rejser, og hvor vi bor, til at lægge de rigtige ting i vores kuffert. Så uanset om du gør dig klar til en ferie eller til at studere i udlandet, er her vores guide til bæredygtig rejsepakning, der hjælper dig med at være venligere over for planeten, mens du udforsker den.

1. Tandbørste af bambus

Vidste du, at alle de plastiktandbørster, du nogensinde har brugt, stadig vil eksistere om 500 år? Æv! Milliarder af tandbørster bliver kasseret hvert år, og det giver en masse plastikforurening. Nogle plastiktandbørster er genanvendelige, men det betyder ikke, at de rent faktisk bliver genanvendt. Tandbørster lavet af bambus kan derimod nedbrydes biologisk på blot et par måneder eller år. At lave alt af bambus er ikke en perfekt løsning - det kræver stadig meget land at dyrke bambus - men bambustandbørster vil ikke overleve i århundreder.

2. Grøn solcreme

Ikke bogstaveligt talt grøn. For at holde dig sikker i solen skal du vælge en solcreme med SPF 30 og UVA- og UVB-beskyttelse, som ikke skader dyrelivet. Kig efter mærker, der reklamerer med "reef-friendly" eller "dolphin-friendly", og som ikke indeholder octinoxate eller oxybenzone. Disse ingredienser kan gøre alvorlig skade på dyr og planter, når de kommer i vandet.

3. Undgå fast fashion

Alt har et CO2-fodaftryk - selv dit tøj. Modebranchen skaber et iøjnefaldende CO2-udslip, når nyt tøj sendes rundt over hele kloden. Tøj lavet af polyester og nylon er i virkeligheden lavet af plastik, og selvom bomuldstøj nedbrydes biologisk, dyrkes det ofte ved hjælp af miljøforurenende kemikalier.

Gør din kuffert grønnere ved kun at købe det, du har brug for, vælge tøj lavet af økologisk bomuld eller hør, bytte med venner eller finde genbrugsperler i din lokale genbrugsbutik. Hjemmesider som Depop, Vinted og eBay er guldminer for brugt tøj.

4. Genanvendelig vandflaske

En genanvendelig vandflaske af metal eller plast er et must. At drikke vand regelmæssigt er en vigtig del af at holde sig sund - især hvis du besøger et varmere klima, end du er vant til. Engangsplastikflasker er over 400 år om at blive nedbrudt og har et enormt CO2-aftryk, fordi de transporteres rundt i hele verden - bare for at blive brugt én gang!

En hurtig og nem måde at reducere din daglige miljøpåvirkning på er at skifte til en genanvendelig flaske. I stedet for at købe drikkevarer på flaske hver dag, sparer du også penge ved at medbringe vand eller fylde op gratis på en café eller ved et refill point. Mange offentlige steder som stationer og universiteter har gratis vandpåfyldningsstationer.

5. Kaffe kopper

Det samme gælder stort set alt om vandflasker til engangsbrug, men også kaffekopper til engangsbrug. Mange er lavet af pap, men har en plastikforing, der holder dem vandtætte, og som ikke er let at nedbryde. Så tag en genanvendelig kaffekop for at reducere dit affald, når du nipper til dine varme drikke på farten. Mange steder tilbyder desuden rabat, hvis du medbringer en genanvendelig kop. Top tip: Køb en med et godt låg, så du ikke spilder i din taske.

6. Fødevarebeholdere

Et enkelt sæt plastikbøtter er også super nyttigt. Hvis du smører en madpakke, inden du forlader huset, bruger du færre penge på at spise ude, og du køber langt mindre plastikindpakket mad i supermarkederne.

7. Menstruationsprodukter

Ja, du kan endda menstruere mere miljøvenligt. Klassiske menstruationsprodukter som applikatortamponer og bind er delvist lavet af plastik og pakket ind i plastik. Men mange moderne produkter som genanvendelige menstruationsbukser, vaskbare stofbind, økologiske tamponer og menstruationskopper af silikone fungerer godt og er meget mere skånsomme for planeten.

8. Opgrader dine toiletartikler

At pakke til en rejse er et godt tidspunkt at se på, hvad du bruger dagligt, og se, hvilke ting du kan gøre bedre for planeten. Du kan f.eks. udskifte engangsservietter til makeup (spoiler alert - de er lavet af plastik og ender ofte i havet) med stofservietter, som du kan vaske og genbruge. Hvis du pakker shampoo og sæbestænger i stedet for flasker, sparer du masser af plastik og plads i din kuffert. Nogle kosmetikmærker bruger beholdere og håndtag af træ, deodorant kan være lavet af naturlige ingredienser, og selv tandpasta kan fås i glas nu om dage.

Hvor vil du pakke til næste gang?Udforsk verden
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op