GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Norge overhaler Danmark i verdensdækkende engelskkonkurrence

Norge overhaler Danmark i verdensdækkende engelskkonkurrence

Den interne konkurrence i de skandinaviske lande går langt udover fodbold og bagværk med dette års EPI-rapport (English Proficiency Index), udarbejdet af EF Education First.

Med engelsk som førende sprog i videnskab, forretning og international forhandling, giver befolkningens engelskniveau en stærk indikation af landets konkurrencedygtighed og økonomiske fremtidsudsigter. Og på det syvende år for rapportens udgivelse, har Norge nu overgået Danmark som fjerde bedste engelskkyndige land i verden. Danmark findes på femtepladsen og taber dermed den interne skandinaviske kamp. Vores naboer fra Sverige ligger på førstepladsen, og herefter følger Holland og Singapore.

Danmark falder mest på point

Det virker nok ikke som en katastrofe for vores globale status, så er vi danskere vedholdende. I dag er vi nummer fem af de 88 deltagende nationer i EPI-rapporten, og vores score på 67,34 points placerer os på niveauet for ”meget højt færdighedsniveau”. Med denne score er vi (i gennemsnit) kvalificeret til at udføre følgende handlinger på engelsk: bruge passende sprog i sociale sammenhænge, læse avancerede tekster uden besvær, og endda forhandle kontrakter med personer, der har engelsk som modersmål.

Vi er dog det europæiske land, hvor indbyggernes evner er faldet mest på point i forhold til 2017. Testen viser derudover, at kvinder er bedre til engelsk end mænd, og at dem på 26-30 år er bedre til engelsk end dem på 21-25 år. De toppes dog af gruppen på 18-20 år.

Hvorfor er vores engelskkundskaber vigtige?

Efterhånden som verden i stigende grad er forbundet gennem handel, rejser og kultur, er behovet for at kunne tale et fælles sprog (engelsk) steget. Forskning viser, at et højere engelskniveau bidrager til større succes i forretningslivet og øger den enkelte persons indtjeningsmuligheder.

Engelsk er unægteligt blevet et fælles sprog til at kommunikere og samarbejde på tværs af landegrænser. Gode engelskkundskaber hjælper os derfor til at deltage i udbredelsen af idéer, teknologier og innovationer.

Derudover er der påvist en positiv sammenhæng mellem livskvalitet (gennemsnitslevetid, uddannelse og bruttonationalindkomst) og et lands engelskkundskaber.

Hvordan kan vi forbedre vores engelskkundskaber?

Her i Danmark er vi allerede dygtige til at tale engelsk og meget opmærksomme på at forbedre os. Vi hører og læser engelsk hver dag gennem TV, radio og sociale medier. Alligevel er der mange danskere, som føler sig ukomfortable ved at tale engelsk foran andre – frygten for det berømte ”danglish”, en pinlig accent eller et pludseligt hul i ordforrådet.

Derfor kan vi gøre en endnu større indsats for at styrke vores engelskkundskaber, komme til tops på listen og blive endnu mere trygge ved at bruge sproget.

Mens der findes mange initiativer i Danmark, som vi kan benytte for at forbedre vores engelskkundskaber, så er det også op til den enkelte person at tage ansvar for sin egen sproglige udvikling. Hvis du vil lære engelsk hurtigt, så er den mest effektive måde at studere i udlandet og lade dig omslutte af en engelsktalende kultur. Ved at lære engelsk vil du ikke bare åbne en verden af personlige og professionelle muligheder for dig selv, men du vil også hjælpe Danmark til at klare sig endnu bedre i den internationale konkurrence og fortsat være en af verdens mest innovative nationer.

Vil du være med i EPI-undersøgelsen?Test dit engelsk
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op