GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

8 must-see musicals i New York

8 must-see musicals i New York

Hvis du er på vej til New York for at studere engelsk eller bare tage en tur til The Big Apple, skal en musical stå øverst på din ønskeseddel. Broadway, den ikoniske boulevard, er hjemsted for over 40 berømte teatre. Du kan se alt fra musicals, skuespil og komedieshows på denne fornemme gade.

Men med så mange fantastiske shows at vælge imellem, kan det være en udfordring at beslutte, hvilket show man skal se. Så - for at give dig en hjælpende hånd - her er vores liste over 8 must-see musicals, der i øjeblikket er i produktion i New York City for at hjælpe dig med at beslutte dig. 

1. & Juliet – Stephen Sondheim Theatre

Denne moderne nyfortolkning af Shakespeares klassiker "Romeo og Julie" fortæller historien om Julie, der begiver sig ud på en rejse for at finde sig selv. I stedet for at acceptere sin tragiske skæbne, lever hun videre og er fast besluttet på at tage kontrol over sin skæbne. Sammen med en gruppe venner og sin loyale sygeplejerske oplever Julie op- og nedture i sin nyfundne frihed og stiller spørgsmålstegn ved alt, hvad hun ved om kærlighed og det samfund, hun lever i. Denne musical blander Shakespeare-sprog og ikoniske popsange for at skabe et unikt soundtrack, der vil få dig til at smile.

2. Aladdin – New Amsterdam Theatre

Denne blændende Disney-musical vil få dig til at danse i dit sæde og synge med på alle de berømte klassikere. Se med, når Aladdin, en fattig dreng i byen Agrabah, opdager en magisk lampe, der indeholder en mægtig ånd. Ånden kan opfylde Aladdins tre ønsker, og han bruger disse ønsker til at forvandle sig til en prins, så han kan vinde den smukke prinsesse Jasmin. Men Aladdin opdager snart, at ægte lykke og kærlighed kommer indefra, men kan han stadig vinde Jasmins hjerte? Forestillingen har smukke og levende kostumer, energisk koreografi og utroligt catchy sange, der passer til alle aldre.

3. Chicago – Ambassador Theatre

Denne musical foregår i de brølende tyvere og fortæller historien om den dynamiske duo, Velma Kelly og Roxie Hart. Roxie, en ung kvinde, der drømmer om berømmelse og stjernestatus, bliver viklet ind i det skandaløse mord på sin ekskæreste og ender i fængsel. Hun møder Velma, en berømt forbryder, som er dømt for at have dræbt sin mand og sin søster, efter at de blev taget i at have en affære. Sammen navigerer og manipulerer de det korrupte retssystem og medievanviddet, der omgiver dem, for at blive uskyldige stjerner. Musicalen er fyldt med jazzmelodier og et satirisk syn på berømmelse og jagten på den amerikanske drøm.

4. Hadestown – Walter Kerr Theatre 

Hadestown er en nyfortolkning af den gamle græske myte om Orfeus og Eurydike i en post-apokalyptisk verden. Da Eurydike sælger sin sjæl til kongen af underverdenen til gengæld for mad, husly og sikkerhed, håber Orfeus, en begavet musiker, at kunne redde sin eneste ene. Orfeus rejser ned til Hadestown, et helvedeslignende sted styret af en meget karismatisk, men uhyggelig Hades, for at redde hende. På sin rejse derned møder Orfeus figurer som Hermes og Persefone og lærer mere om den græske tragedie. Denne musical er fuld af smuk soulmusik og fortæller en vidunderlig historie om kærlighed og opofrelse. Den kan gøre dig besat af græsk mytologi.

5. Sweeny Todd: The Demon Barber of Fleet Street – Lunt-Fontanne Theatre 

Denne mørke og makabre musical fortæller den uhyggelige historie om en hævngerrig barber ved navn Benjamin Barker, som søger hævn over dem, der har gjort ham uret. I det victorianske London tager Barker aliaset Sweeny Todd og allierer sig med ejeren af tærtebutikken, Mrs Lovitt, som har mørke hensigter, og snart bliver Londons gader en scene for deres grusomme handlinger. De to udtænker en nervepirrende plan for at få hævn og bruger deres specialiteter til at maskere deres morderiske metoder. Den hjemsøgende musik og tekst i denne musical vil få dig til at ryste i bukserne. Dette er en ægte thriller!

6. Harry Potter and the Cursed Child – Lyric Theatre

Dyk ned i Harry Potters troldmandsverden med denne musical i to dele fuld af magi, eventyr, venskab og mystik! Historien udspiller sig 19 år efter begivenhederne i den sidste bog og følger den nu voksne Harry, der er ansat i Ministeriet for Magi, og hans søn Albus, der begynder på sit første år på Hogwarts. Da et uhyggeligt mysterium begynder at blive opklaret på Hogwarts, danner Albus et uventet venskab med Scorpius Malfoy, søn af Harrys tidligere fjende, Draco Malfoy. Sammen forsøger de at sætte en stopper for det forræderiske plot, der bringer troldmandsverdenen i fare, samtidig med at forholdet mellem de to familier genoprettes.

7. Back to the Future: The Musical – Winter Garden Theatre

Denne musical er baseret på den ikoniske film fra 1985 og tager dig med tilbage i tiden med Marty McFly! Da teenageren Marty ved et uheld kommer til at bruge tidsmaskinen "DeLorean", som er opfundet af den meget excentriske videnskabsmand Doc Brown, rejser han tilbage til 1955. Nu må Marty navigere i fortiden for at sikre sin eksistens. Han står over for den uventede udfordring at hjælpe sine unge forældre med at blive forelskede og overvinder bizarre forhindringer undervejs. Denne muntre, komiske og nostalgiske musical er inspireret af den originale musik og giver denne tidløse klassiker et nyt pust af liv.

8. Little Shop of Horrors – Westside Theatre Upstairs

Denne mørke komedie følger den nørdede blomsterhandlerassistent Seymour, da han opdager en eksotisk og ret mystisk plante, som han giver navnet Audrey II. Han tror, at denne nye plante vil bringe flere kunder til den trængte blomsterhandler og imponere hans forelskelse. Men Seymour efterlades med et moralsk dilemma, da han opdager, at Audrey II tørster efter menneskeblod, hvilket i sidste ende fører til dens hurtige og imponerende vækst. Seymour må tage beslutningen om at ofre dem, han elsker, eller helt at ødelægge planten. Dans med på de utroligt iørefaldende melodier, og grin af forestillingens latterlighed!

Vi håber, at denne liste over fantastiske musicals hjælper dig med at beslutte, hvilken forestilling du skal se, når du næste gang er i New York City. Du vil ikke fortryde at se et Broadway-mesterværk!

Udforsk det bedste ved New YorkStuder i udlandet
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op