GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Kendte og lærerige eventyr i udlandet

Kendte og lærerige eventyr i udlandet

Kendte er ligesom alle os andre… bortset fra at de har mere glansfuldt hår og en pænere Instagram profil. De elsker at rejse jorden rundt, og der er rent faktisk mange af dem, der enten har studeret eller undervist i udlandet, inden de blev kendte. Her er en liste over et par kendte globetrottere, og hvor de rejste til i deres sabbatår:

1. Bradley Cooper

Det er ikke nogen hemmelighed, at himmelskønne kendte Bradley Cooper har let ved det franske sprog. Som barn besluttede han sig for, at han gerne ville lære fransk, og brugte derfor 6 måneder som udvekslingsstuderende i Aix-en-Provence, og taler nu flydende fransk. Under en pressetur for The Hangover part II lavede han et helt interview på fransk. Très hot!

2. Emma Watson

Helt ligesom den karakter hun spiller i Harry Potter filmene, Hermione, er Emma Watson tosset med at lære. Emma Watson brugte 18 måneder på læse engelsk litteratur på Brown University, Rhode Island, inden hun færdiggjorde sin bachelor på Oxford University i England. Stærkt gået!

3. Barack Obama

Som barn boede USA’s tidligere præsident, Barack Obama, tre år i Jakarta, Indonesien, sammen med sin mor og stedfar. Her lærte han en hel del indonesisk og studerede historie, matematik og andre fag derhjemme sammen med sin mor. Han vendte snuden hjem til Hawaii – hans fødeby – for at starte i skole, og flyttede senere til New York City for at begynde på universitet. Han endte jo, som du ved, med at blive USA’s præsident, hvilket jo alt andet lige tyder på, at uddannelse og rejser kan føre til et succesrigt liv.

4. J.K. Rowling

J K Rowling, AKA hjernen bag Harry Potter, studerede i Frankrig som et led i hendes uddannelse på Exeter University. I starten af 90´erne flyttede hun til Portugal, for at undervise i engelsk. Harry Potter og the Philosopher’s Stone begyndte så småt at tage form i disse år, så vi skylder de skønne mennesker i Portugal et stort og rungende tak.

5. Benedict Cumberbatch

Sherlock Holmes i egen høje person – eller vores elskede Benedict – flyttede til Indien i et år for at lære buddhistiske munke, fra et tibetansk i Darjeeling munkekloster, engelsk. Han underviste en klasse på 12, og elskede at han fik muligheden for at lære mere om buddhismen og gammel indisk kultur. Selvom han er blevet verdenskendt, så har han stadig fødderne plantet solidt på jorden – måske er det hans år sammen med munkene og meditation, der hjælper ham med at holde fokus.

6. John Krasinski

John Krasinski, alles yndlings TV-crush fra den amerikanske version af The Office, drømte rent faktisk om at blive engelsklærer, inden han opdagede sin passion for skuespil. Han brugte seks måneder på at undervise i engelsk i Costa Rica, imens han selv studerende. Da han kom hjem skiftede han hovedfag til drama på Brown University.

7. Matthew McConaughey

Alright, alright, alright. Manden der er ansvarlig for at give os Dallas Buyers Club, Interstellar, How To Lose a Guy in Ten Days og en af de mest brugte slagord i det 21-århundrede, var en globetrotter, inden han blev verdenskendt. Matthew McConaughey brugte et år i New South Wales, Australien, som et led i hans uddannelse på University of Texas.

8. Prince William – Duke of Cambridge

Selv de royal vil have et stykke af udvekslingsstuderende-kagen: Prins William flyttede til en afsides by i Chile for at undervise engelsk i 10 uger, som en del af hans sabbatår efter universitetet. Hvis det at undervise i engelsk er godt nok til Englands kommende konge, så er det helt bestemt også godt nok til os!

9. Chris Pine

År før han rejste lysår igennem fjerne galakser i den nye Star Trek film, rejse Chris Pine en tur over Atlanten. Chris endte med at studere et år på Leeds University i England som en del af hans uddannelse fra UC Berkeley.

10. Vera Wang

Den amerikanske designer Vera Wang studerede kunsthistorie på Paris Sorbonne University, hvor hun forelskede sig i fransk mode. Det var først efter en periode som moderedaktør på Vouge Magazine, at hun opdagede, at hendes egentlige passion ligger i at designe tøj. Vera lægger nu navn til et fantastisk modeimperium, og er bedst kendt for hendes bjergtagende brudekjoler.

Start dit eget lærerige eventyr i udlandet med EFLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op