GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Er "flow" hemmeligheden bag lykke?

Er "flow" hemmeligheden bag lykke?

Kan du komme i tanke om et tidspunkt, hvor du har været så opslugt af at gøre noget, at alt andet smeltede væk? Du tjekkede ikke din telefon, du glemte alt om din to-do-liste, du glemte endda at spise i timevis.

Undersøgelser har vist, at det at opnå denne "tilstand af flow" er en stor drivkraft for lykke. På kort sigt producerer flow positive følelser, mens langsigtede fordele kan hjælpe dig med at leve et lykkeligere og mere tilfredsstillende liv.

Så hvordan finder man flow? Hemmeligheden er at finde en balance mellem udfordringen og dine færdigheder. Du skal finde noget, der er udfordrende nok til at holde din hjerne aktiv, men noget, du har færdigheder i, så du hele tiden kan blive bedre. Hvis opgaven er for let eller for svær, vil du ikke finde din rytme.

At vælge en aktivitet, der åbner op for nye følelser, oplevelser og positive emotioner, er også afgørende for at finde flow. Og hvis du virkelig vil opmuntre til flow, anbefaler eksperter, at du overvinder trangen til at stoppe ved hver fejl og fokuserer på det store mål med et smil!

Er du klar til at finde dit flow? Prøv en af disse fem lykkeboostende aktiviteter!

At lære et sprog

Flow handler, som navnet antyder, om at bevæge sig og udfordre sig selv, opkvalificere sig eller udvide sin tankegang. Og der er ikke noget bedre eksempel end at lære et sprog. Uanset om du er absolut nybegynder eller en sikker polyglot, vil kontinuerlig læring og øvelse udvide din viden og invitere til større flow.

Med så mange sprogkurser, bøger, podcasts og apps derude er det ikke kun en aktivitet, der er let at fordybe sig i, men det er også let at spore din forbedring. Og når nogen kommenterer dine imponerende sprogfærdigheder, vil den dosis stolthed være endnu et boost af lykke!

Maleri

Selv om du aldrig har haft en pensel i hånden, er det nemt at forestille sig den følelse, du får, når du ser et maleri komme til live gennem din egen kreativitet. Begynd med et simpelt paint-by-numbers eller print dit yndlingsrejsebillede ud og prøv at genskabe det på et stort lærred. Ikke alene får du en dosis lykke, men du får også et nyt kunstværk til at lyse op på dine vægge.

Yoga

Yoga uddyber din forbindelse til din krop, men det kan også fjerne den stress og de spændinger, der ofte blokerer for flowet. At dyrke yoga regelmæssigt vil ikke kun øge din styrke og fleksibilitet, men det vil også hjælpe dig med at skabe en følelse af lykke og ro i din dag.

At lære et musikinstrument

Ligesom sprog har det at lære et musikinstrument længe været forbundet med at finde flow. Måske har du lyst til at tage et instrument op, som du spillede i skolen, eller har du altid drømt om at lære at spille guitar? Hvis du har ekstra tid, er det det perfekte tidspunkt at komme i gang.

Løb

Det burde ikke komme som nogen overraskelse, at løb er en fantastisk flow-aktivitet. Den faste rytme, hvor dine fødder rammer asfalten, den fysiske udfordring og det konstante pres for at løbe hurtigere eller længere er alle vigtige aspekter af flow-producerende aktiviteter. Du skal ikke bekymre dig, hvis du kun har ondt efter din første løbetur nogensinde, men hvis du er konsekvent over tid, vil du blive overrasket over, hvor hurtigt det kan udvikle sig til en positiv, let vanedannende aktivitet.

Nu kender du hemmeligheden bag lykke, og det er op til dig at slippe den superkraft løs. Led efter oplevelser og aktiviteter, der engagerer dig, begejstrer dig og udfordrer dig, så du kan opleve det sus af lykke og tilfredshed, det giver at være i en tilstand af flow.

Find dit flow ved at lære et sprogLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op