GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

De 10 bedste steder at lære et nyt sprog

De 10 bedste steder at lære et nyt sprog

Overvejer du at lære et nyt sprog, imens du er i udlandet? Fedt! Du er du allerede godt på vej, på en rejse, der ikke bare vil lære dig en masse værdifulde ting om livet, pynter gevaldigt på dit CV, men også kommer til at udvide din horisont og din vennekreds. Men det kan være svært at vælge den helt rigtige rejsedestination. Som det første, skal du spore dig ind på, hvilket sprog du gerne vil lære; derefter skal du opsnuse lige præcis den by, der kan tilbyde dig det helt rette mix af udfordringer og sjov, imens du lærer sproget. For at hjælpe dig lidt på vej, har vi samlet de 10 bedste steder at lære et nyt sprog i verden.

1. LONDON

Den første af de 10 bedste steder at lære et nyt sprog er London. Måske det mest oplagte sted at lære engelsk. Lige præcis i denne storby vil du blive oplært af øboere, hvis forfædre rent faktisk opfandt sproget. Livet i London er hektisk, så du er nødt til at lære hurtigt, for at kunne følge med. Denne gastronomiske storby vil forvandle dig til en sand mester, når det kommer til at bestille mad på byens mange excentriske madboder. Londons befolkning er en blanding af mange forskellige nationaliteter, så udover muligheden for at øve dig på dit engelsk med de lokale, giver byen dig også mulighed for at finde et fællesskab, der kan give dig en følelse af hjem.

2. SYDNEY

Evigt solskin, varme og det bølgende blå hav – disse er bare tre ud af mange grunde til, hvorfor Sydney er en fantastisk by at flytte til. Men hvad er det så, der gør byen til et super godt sted, når du skal lære et nyt sprog? Ja, altså mennerskerne er nogen af de mest venlige i verden. Når du først har vænnet dig til, hvor åbne og snaksaglige de er, går der ikke lang tid før du selv snakker med alle – lige fra cafeens barista, der hver morgen skænker dig din daglige dosis af koffein til din smukke, solkyssede surfinstruktør. Når du først er kommet over din generthed og snakker med alle, du kan komme i kontakt med, vil du lynhurtigt opsnappe det lokale slang (her er vores top 10 over aussie udtryk), og begynde at bruge det i din hverdag. Når det så er tid til at vende snuden mod Danmark igen, været blevet meget bedre til engelsk, og have fået dig en charmerede aussie accent. Og hvem vil ikke gerne have det?

3. PARIS

Lad os bare være ælige; at lære fransk er den undskyldning du har ledt efter, så du kan retfærdiggøre at flytte til Paris, Frankrigs smukke hovedstad. Der findes ikke et bedre sted at omfavne morderne fransk kultur (og spise macarons i store mængder), samtidig med at du øver dig på et af de mest romantiske sprog i verden. Forestil dig at slentre ned langs Seinen med en baguette i hånden, eller at sidde på en fortorvscafe klar til at dykke ned i en portion moules-frites, imens du bare suger det hele til dig, som var du en svamp. En menneskelig, fransk-elskende svamp. Et ophold i Paris, vil kunne gøre dig ekspert i fransk grammatik og lære dig at tale som en ægte Parisienne (tyvstart her); de lokale er ikke bange for at hjælpe dig på vej, når du forsøger at lære deres smukke sprog.

4. SAN FRANCISCO

San-Fran er afslappet, kreativ og kan bedst beskrives som USA’s hovedstad, når det kommer til innovative ideer. Fra kunstnerne der spreder en energisk bohemian stemning, uanset hvor de går, til de tusinde af visonære entreprenører, der sidder på deres kontorer med udsigt udover Golde Gate Bridge. San Francisco er blevet ét af de bedste steder at være ung i USA. Byen emmer af inspiration og nye ideer uanset, hvor man kigger hen, og mellem de stejle gader og den spektakulære skyline, er der altid mulighed for at finde på noget at lave, når du ikke er i skole. Dine kreative sider vil med garanti blomstre i byen, imens du er omringet af interessante mennesker, og du vil lynhurtigt lære at snakke engelsk som en indfødt.

5. VANCOUVER

I Vancouver, vil du lære meget mere end “bare” et sprog. Byen er yderst smuk og velkendt, og så har den en superb beliggenhed; den vidunderlige by putter sig langs British Columbias kystline og mellem smukke bjerge. Udover at give dig chancen for at lære at snakke flyende og pænt engelsk, kan du i Vancouver også lære at stå på ski eller endda tilføje fiskeri til din liste over hobbyer (eller skrive det på dit CV). Candaierne er søde og høflige, og vil derfor meget gerne snakke med dig om hockey og snefyldte vintre, lige indtil dit engelske er perfekt.

6. PLAYA TAMARINDO

Hola, Costa Rica! Playa Tamarindo bliver ofte forbundet med ferie, men hvorfor kan feriestemningen ikke vare et helt år, også selvom du er der for at lære? Sydamerikas eventyrlige hovedstad har sit eget moto – ‘Pura Vida’, som betyder rent liv. Nøglen til at lære spansk hurtigt ligger i at omfavne Pura Vida og at bruge tid sammen med de lokale. Når du ikke har undervisning, er der rig mulighed for at bruge tiden på at lære at surfe eller at zip-line henover frodige grønne trækoner i en af nationalparkerne.

7. CAPE TOWN

Cape Town giver dig den perfekte mulighed for at lære engelsk. Samtidig med at du kan udforske noget af verdens mest ikoniske dyreliv. Intet andet sted, vil du kunne opleve Africa’s Big Five så tæt på (og nej, zoologiske haver tæller ikke). I weekenderne er det let at komme fra din base inde i byen og ud til en af Sydafrikas nationalparker. Hvor du tage på safari, og bruge dagen på at lede efter løver, bøffler og leoparder. Udover at have nem adgang til smuk natur og fantastisk dyreliv, er Cape Town også kosmopolitisk og moderne; med så meget at lave eksisterer kedsomhed ganske enkelt ikke her. Efter du har besøgt den travle havnefront, kan du vandre op til toppen af Table Mountain og nyde den smukke udsigt udover bugten, besøge Robben Island, hvor Nelson Mandela sad fængslet eller hoppe ombord på en båd og lede efter hvidhajer.

8. TOKYO

Tokyo er i sandhed et eneståede sted. Futuristiske skyskrapere og robot-cafeer ligger side om side med blomstrende kirsebærtræer og overdådige, gamle altre. Du skal virkelig lære japansk hurtigt i denne by. Om byen så havde masser af skilte på dansk, så er livet så fantastisk skørt. At du i denne by ikke vil have andre muligheder end at springe direkte ud i det. Hop på metroen og oplev så meget som muligt. Hvis du tør, kan du stadig øve dig på engelsk, måske endda dansk, på en af byens utallige karaokebarer.

9. BRISTOL

Som Londons lillebror giver Bristol dig muligheden for at opleve alt, hvad der er britisk i et mere afslappet temp. Samtidig med du øver dig på dit engelske. Havnebyen i vest har en vindende kombination af fantastisk kunst, masser af live musik og flot, historisk arkitektur. Den har lokale butikker og gamle cafeer fyldt med de lækreste scones. Bristolianere har tendens til at være mere snaksaglige end Londonerne. Så der er chance for, at du får en masse sproglige udfordringer. Hvis du alligevel skulle få lyst til at opleve det pulserede byliv, der er at finde i London. Er hovedstanden kun to timer væk i tog.

10. BOSTON

Rejs til et af verdens største engelsktalende lande og lær sproget i en by, der blev grundlagt af engelske kolonister. Med verdenskendte skoler som Harvard og MIT i baghaven, er Boston et oplagt sted at rejse til som studerende. Denne charmerede havneby har en dejlig, velkommende stemning,og midt mellem den storslåede arkitektur og flotter parker. Ligger der et lækkert område fyldt med cafeer og vintagebutikker for unge. I Boston har du også mulighed for at fordybe dig i noget amerikansk historie; rejs tilbage i tiden til den Amerikanske Revolution på bare en dag ved at følge The red Brick Freedom Trail igennem bymidten.

Lær et nyt sprog med EF!Lær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op