Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

Forelsk dig i efteråret

Forelsk dig i efteråret

Røde, orange og gule blade. Klar, blå himmel. Modeuger, bogudgivelser og kunstudstillinger. Halloween, Black Friday og starten på feriesæsonen – der er mange grunde til at forelske sig i efteråret. Og her får du fire mere.

1. Tag halstørklædet frem

Bladene skifter farve, temperaturen falder, og der er ingen bedre årsag (eller årstid) til at være kreativ med din garderobe. Kast et hyggeligt tørklæde om halsen, hop i din yndlings-cardigan, og træk i læderstøvlerne for at fuldende dit efterårslook. Kombinér det med en stærk kop kaffe i den lunende sol, og så vil du stå skarpt i efterårets gadebillede.

2. Sæt en film på

Hvis du har ventet med at se den der nye (eller gamle) Netflix-serie siden juli måned, så kan du godt stoppe med at vente. Den skyldfølelse, du måske har haft ved at bruge de lange sommeraftener indendøre med at se film er nu slut. Det er efterår, og der er ingen skam i af krybe ind under et tæppe og binge-watche for en aften. Hvis du mangler inspiration har vi samlet et udpluk af gode film, hvor du også lære engelsk. Enjoy!

3. Rejs udenfor sæsonen

At rejse i lavsæsonen er simpelthen det bedste. Det er ingen kø foran isbutikken i Rom, færre mennesker i tuben i London, og masser af plads foran de store monumenter til at tage akrobatiske selfies, og du kan opleve de skønne efterårsfarver omkring Boston.

Med det sagt, så er den vigtigste grund til at rejse udenfor sæsonen, at du kan blive venner med de lokale. Sommeren hede har lagt sig, og folk er gået tilbage til deres hverdagsliv: de afleverer deres børn i skolen, går på markedet, og drikker deres morgenkaffe ude. Folk er afslappede, mindre på vagt, og mere åbne for dine spørgsmål. Du er ikke bare endnu en turist – du er en del af byen, på lige fod med de lokale!

4. Smag på sæsonen

Mens du er på farten, hvorfor så ikke tage dig tid til at udforske de friske råvarer på et lokalt marked? Æblecider, pumpkin pies og græskar i massevis – du kan gå helt amok i sæsonens varme comfort foods. Sød kartoffel fritter, valnødde- og karamelcupcakes, blomme- og mandelcrumble… listen er lang og sød. Og som en vigtig bonus, er det både godt for bønderne og for miljøet at spise sæsonens råvarer, så du kan med god samvittighed fylde maven med de gode sager.

Er du ved at forelske dig i efteråret endnu en gang? Velkommen i klubben.

 

 

Overvejer du at rejse udenfor sæsonen?Find en sprogrejse som passer til efteråret

Del denne artikel

Seneste artikler fra Kultur