GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Sådan tager du det perfekte selfie

Sådan tager du det perfekte selfie

Oxford Dictionary definerer et selfie som “et fotografi, der bliver taget af en selv – typisk på en smartphone eller webcam og delt på de sociale medier”, og har følgende eksempel, hvor ordet er sat ind i en sammenhæng ”Et selfie i ny og næ er acceptabelt, men at poste et nyt billede af en selv hver eneste dag er ikke nødvendigt”.

Lad os bare være ærlige: Der er få ting, der er virkelig nødvendige i livet, og vi tror, at der er undtagelser til alle regler – gode hårdage, nyplukkede øjenbryn, eller en af de dage, hvor alt bare går efter planen. Disse er alle gode grunde til at tage et selfie eller tre. (Og det er brunch også. Især hvis der er avocado involveret). Men lad os nu ikke glemme vores favorittidspunkt at tage _selfie-_spillet til det næste niveau: På rejser. Det er ligesom at sende glade postkort til venner, og hvem kan dog ikke lide glade postkort? Alle elsker det! Så før du fylder din telefons hukommelse op med dit ansigt, bør du tjekke vores seks favorittip til at tage perfekte selfies.

1. Armen

Selfie-regel nummer ét: Prøv at undgå at få dine arme med ind i fotoet, selvom det betyder, at de er underligt placeret. Arbejd med forskellige vinkler og brug beskær-funktionen til slut.

2. Ansigtet

Næste step: Ansigtet. Solbriller er cool, men lad være med at bruge dem i hvert eneste billede. Jeg er sikker på, at du har rigtig flotte øjne, så vis dem. Som tidligere supermodel Tyra Banks har lært os på det populære amerikanske tv-show America’s Next Top Model, skal du lære at “smize” – at smile med dine øjne. Derudover bør det være naturlig: Glem alt om surmuleri, duckface, eller fiskemunde. Bare smil til kameraet, som om ingen ser på. Alle ser bare meget bedre ud, når de smiler. Og du er jo ude at rejse samtidig, så hvad er der ikke at smile over?

3. Baggrunden

Selvom du måske har fundet det perfekte lys fra en gadelampe i nærheden, er der ikke noget fedt ved at have en skraldespand i baggrunden. Vis i stedet en fantastisk solnedgang i Californien eller en lækker sydafrikansk strand. At vælge det ideel baggrund er også nøglen til at få flere likes. (Og lad os bare se det i øjnene: Når vi poster et billede handler det jo et eller andet sted altid om likes, lige meget hvor meget du prøver at tage afstand fra selviscenesættelsen). Folk bliver måske trætte af dit ansigt på lang sigt, men hvis du har en kænguru eller Sydneys operahus med på billedet, vil alle sige: ”OMG! Det er jo så sejt det der!” og like løs på dit billede.

4. Tag billedet, men rediger senere

Få mennesker vil indrømme det, men bag hvert godt selfie er der for det meste ret mange dårlige billeder, der ikke var gode nok. Selv de mest erfarne selfie-tagere har sommetider et lukket øje eller en skraldespand i baggrunden. Derfor: Prøv at tage billedet fra forskellige vinkler og tag billeder på livet løs. Så kan du altid redigere dem, tilføje filtre og lave hashtags senere. Det eneste, det kræver, er bare, at du ikke kommer til at vise din kamerahistorik til andre.

5. Udstyret

Personligt burger jeg altid smartphone, men gadgets som et GoPro med en fiskeøjelinse for et mere panoramisk billede, eller tilbehør som catlight clips, der lysner dit foto, kan være super hjælpsomme eller i hvert fald bare ret sjove at bruge. Et DSLR camera har en god kvalitet og kan få dig til at ligne en, der har vildt meget street cred, men linserne vil måske også forhindre dig I at fange nogle af de fantastiske baggrunde eller dit eget ansigt på grund af al den selfie glory. Derudover er der også meget mere ekstravægt at have med, når du rejser rundt.

Jeg ved godt, at det virker, som om jeg har undladt selfie-stangen. Den kan være ret god at have med, men med mindre dig og/eller alle dine venner har vildt korte arme (og her taler jeg om T-Rex-tilstande), så er der vidst ikke rigtig nogen grund til at bruge dem. Selfie-stænger er ikke velanset særligt mange steder, og de ser desuden også megadumme ud.

6. Gruppeselfies

Hvis du ikke rejser alene, vil jeg foreslå dig at tage gruppeselfies af en del grunde: A) Det er fedt at vise, hvem du rejser med. B) Det viser de andre, at du ikke er bange for at vise, at de eksisterer. C) Du kan altid bruge hashtagget “#squadgoals”, mens du undrer dig over, at der ikke er nogen, der har fundet på et mere cool ord for en selfie. Hvis du er en del af en gruppe, så sørg for, at den mest rutinerede selfie-tager er ansvarlig for billedet. Forhåbentlig er det også personen med længst arme. (Basalt set har vi alle bare brug for en ven, der kan være vores selfie-stang).

Tag selfies på lækre strande med EFLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op