GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Valentines Day verden rundt

Valentines Day verden rundt

Der er intet som kærlighed, der kan få hjertet til at slå lidt hurtigere eller frembringe sommerfugle i maven. Vi elsker det så meget, at vi tilmed har dedikeret en dag til kærligheden – den romantiske Valentinsdag.

Valentinsdagen har sine rødder i den gamle romerske tradition kaldet Lupercalia. Dagen blev tidligere fejret den 15. februar, hvor unge mænd klædte sig pænt på og løb rundt og (forsigtigt) slog de unge piger i numsen for at give dem selvtillid og frugtbarhed. Denne tradition forblev meget populær, og efter Saint Valentine blev henrettet den 14. februar har turtelduer fejret Saint Valentine på denne dag.

Traditionen varierer fra land til land – her er en liste over romantiske traditioner rundt omkring i verden den 14. februar.

USA

Amerikanerne tager den altid skridtet videre, når det kommer til at vise sin kærlighed til andre. Hvert år bruger amerikanerne 18 millarder dollars på slik, konfekture, kort, blomster og smykker. Fine kort er den mest almindelige gave, men ikke kun mellem turtelduer. Familie, venner og skolebørn udveksler også kort med en tekst om venskab og værdsættelse. Amerikas mest populære valentinsslik er ikke bare en kasse chokolade, – men ”lovehearts” med tekster som ”Be mine” og ”Kiss me”.

Fun fact: Hvert år bliver der produceret nok ”lovehearts” til at alle i hele verden kan spise ét hver.

Peru

Takket være karneval, har de fleste der bor i Peru ferie den 14. februar, og det betyder, at de har ekstra god tid til at planlægge en romantisk dag med deres elskede. I stedet for at give roser, er der mange som giver orkidéer, det er nemlig landets nationalblomst. Derudover er der mange, der bliver gift denne dag, og siger derfor ”ja” til hinanden på verdens mest romantiske dag.

Brasilien

Brasilianerne dropper valentinsdagen og fejrer i stedet Saint Anthony, som er helgen for ægteskab og matchmaking – denne dag er den 12. juni.

Storbritannien

I Storbritannien bliver par meget romantiske på valentinsdag. Turtelduer over hele landet udveksler gaver som blomster, chokolade og smykker. Om aftenen er det også meget normalt, at man går ud og spiser en god middag sammen eller laver god mad derhjemme.

Finland

Hvis man er single, så er Finland det perfekte sted at være. Her behøver du ikke bekymre dig om at føle dig udenfor, fordi i dette land handler det om at fejre med dagen med venner. Faktisk bliver dagen på finsk kaldet ”vennedag” i stedet for valentinsdag. Deres officielle blomst er en pink rose.

Sydkorea og Japan

I denne del af verden er det mændene, som bliver forkælet. På valentinsdag køber kvinderne chokolade til deres mandlige partnere, familiemedlemmer og kollegaer, som tegn på taknemmelighed. Men bare rolig damer. Mændene viser deres taknemmelighed måneden efter. Den 15. marts er kendt som den hvide dag, hvor mændene giver deres koner kage, lækkerier og blomster.

Find kærligheden i udlandet med EFLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op