GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

5 hverdagshacks, der hjælper dig med at lære et sprog

5 hverdagshacks, der hjælper dig med at lære et sprog

Effektiv sprogindlæring sker bare ikke i et klasseværelse. For at opnå livslange sprogfærdigheder viser forskning, at det er vigtigt at fordybe sig i sproget. Det kan betyde at studere i udlandet og være en del af et fællesskab af modersmålstalende, men der er også nogle nemme ændringer, du kan foretage i din hverdag, som vil hjælpe dig med at fordybe dig.

Her er fem af vores foretrukne nemme hacks, der kan hjælpe dig med at lære et sprog.

Skift sprog på din telefon

Dette hack er superenkelt. I gennemsnit bruger vi mere end fem timer om dagen på vores mobiltelefoner. Det er en masse tid, som du kunne bruge på at lære et andet sprog.

Prøv blot at skifte din telefons sprogindstillinger til det sprog, du er ved at lære. Det vil hjælpe dig med at få styr på nyttige ord, som du ser hver dag - som datoen eller vejret - og det vil få dig til at tænke på det sprog og løse problemer, hver gang du får en notifikation. BRB, changement de langue...

Læs børnebøger og ungdomsbøger

Læsning er en god måde at hjælpe dig med at genkende korrekt grammatik, sætningsstruktur og stavning. At forsøge at læse en intens krimi med det samme vil ikke hjælpe, da sproget sandsynligvis vil være for kompliceret. Men børnebøger og ungdomsbøger er et rigtig godt sted at starte. Børnebøger er bogstaveligt talt designet til at hjælpe børn med at lære at læse og skrive. De udforsker på ekspertvis grundlæggende ting som datid, nutid og fremtid og også de maskuline og feminine elementer i kønsopdelte sprog som fransk eller spansk.

Når du er klar til at gå et niveau op, har ungdomsbøgerne interessante plots og stærke karakterer, men de er stadig skrevet i et lidt enklere sprog, som gør dem lettere at forstå for et yngre publikum - perfekt til sprogelever.

Lyt til podcasts for begyndere

En anden fantastisk måde at forbedre sin mundtlige grammatik og udtale på er at lytte til podcasts på det sprog, du studerer. Uanset om du lærer at parler en Français, Deutsch sprechen eller at tale engelsk, er der masser af gratis podcasts designet til talere af enhver evne.

Efterhånden som dine sprogfærdigheder bliver bedre, kan du prøve at lytte til interviews med kendte eller korte daglige nyhedspodcasts, som hjælper dig med at diskutere aktuelle emner (hvilket helt sikkert får dig til at se og føle dig smartere). Så grib dine hovedtelefoner; dette er en fantastisk mulighed, når du tager bussen eller toget til undervisning, går en tur eller indhenter de huslige pligter.

Følg influencere, der taler et modersmål

Det gode ved dette hack er, at du virkelig kan få det til at passe til dine interesser. Uanset om du er til rejser, skønhed, mode, film, videnskab eller teknologi, så kig efter indfødte influencers inden for disse områder, som du kan følge på de sociale medier. Næste gang du åbner TikTok eller Instagram, vil du lære noget, mens du nyder deres indhold! Det kan hjælpe dig med at perfektionere ting som regionale accenter og moderne talemåder. Desuden vil du høre masser af specifikke ord, som vil hjælpe dig, hvis du vil chatte med venner om den interesse eller endda få et job i den branche. Win, win, win.

Se Netflix på det sprog, du er ved at lære

Er du klar til at forbedre din udtale af fremmedsprog og øve dig i at følge en samtale? Prøv Netflix og Learning! (Det skal nok blive populært.) At se tv kan sagtens tælle som lektier til sprogindlæring, og der er et par måder, du kan bruge det på. Sitcoms er især gode til at forstå sociale normer og forskellige nationale humoristiske sanser. For eksempel ser du måske mere sarkasme i engelske serier og mere slapstick-komik i amerikanske.

Start med at se din yndlingsserie på dit nye sprog, men med undertekster på; du ved allerede, hvad der foregår, men du kan følge dialogen i realtid som både tale og tekst. Vælg derefter en serie, der er lavet på det sprog, du er ved at lære. Når du føler dig mere sikker, kan du slå underteksterne fra.

Få endnu mere ud af dine sprogfærdighederStuder i udlandet
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op