GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

9 Netflix dokumentarer du kan lære engelsk med

9 Netflix dokumentarer du kan lære engelsk med

At lære engelsk på Netflix er sjovt (se nogle af de fede muligheder, der er for at lære sprog ved hjælp af tv-serier her og her), og du får endnu mere ud af det, hvis du ser en god dokumentar. Du kan blive endnu bedre til grammatik, udvide dit ordforråd, forbedre din udtale og blive mere uddannet indenfor emner som historie, menneskerettigheder, arkitektur og mad på samme tid – hvor voksent!

Her er 9 af de bedste Netflix dokumentarer at lære engelsk med:

Icarus

Serien starter med, at filminstruktøren Bryan Fogel sigter efter at komme sandheden om doping (at tage stoffer for at forbedre ens præstation) til livs i professionel sport. Men hans rejser viser sig at blive en politisk thriller, når man begynder at undersøge lagene indenfor sport på højeste niveau. Det vil få dig til at sætte spørgsmålstegn ved det, du tror, du ved om sport, og hvor gode atleter egentlig er.

The Vietnam War

Okay, hvis du vil se den her, skal du sætte noget tid af til det. Meget tid. Den er 17 timer lang. Jeg kunne heller ikke tro mine egne ører. Heldigvis er den faktisk rigtig god, og man lærer en masse om, ikke kun krigen og amerikansk politik, men også om det tekniske sprog indenfor begge emner. Meget informerende!

13th

Jeg må advare om, at denne her er meget kraftfuld og tankevækkende. Den ser på behandlingen af sorte i USA efter den 13. forfatningsændring, der sørgede for afskaffelsen af slaveri i USA i det 19. århundrede. Den er instrueret af Ava DuVernay, som også instruerede den prisvindende Selma, så ved du bare, at den er god.

Making a Murderer

Du har måske allerede set denne super populære serie. Og nu er der endda en sæson 2, som starter, hvor sæson 1 sluttede, men med rigtige updates på, hvad der skete efter den første sæson blev sendt. Dokumentaren følger en retssag om en amerikansk mand, der er fængslet for en forbrydelse, han påstår, han ikke har begået. Den undersøger mistænkelige politimotiver og afslører forskellige twists, der viser, at virkeligheden er mere spændende end fiktion. Den er en nødvendighed at se for alle, der vil kunne tale om lov og forbrydelser på engelsk.

The World’s Most Extraordinary Homes

Hvis du leder efter noget, der er lidt mere let at se end forbrydelser og politiske diskussioner, så prøv denne feel-good serie om to britiske ejendomsentusiaster, der overnatter i nogle af verdens mest fantastiske hjem: Der er et træhus i en skov i nærheden af New York, et gemt hus på en lille ø i Norge, og et hus af træ midt inde mellem de gamle træer i New Zealand. Det er skønt at se, og wannabe arkitekter burde helt sikkert holde øje med det tekniske sprog på engelsk.

Chasing Coral

Hvis du går op i miljøet, er det her den engelsksprogede lektion, du har brug for. Koralrev er dyrebare økosystemer, som er i skudlinjen for klimaforandringerne, så det er vigtigt, at vi passer på dem. Serien følger et hold af researchere, der studerer omfanget og farten af koralblegning rundt omkring i verden med fokus på Great Barrier Reef i Australien. Om ikke andet er landskabet fantastisk, så det er en bonus.

Dogs

Som navnet hentyder til, fokuserer denne dokumentar på forholdet mellem mennesker og hunde. Det er et fantastisk indblik i forholdet, der har defineret hundrede års udvikling hos mennesker, og hvor det vil føre hen i fremtiden. Hvis du har en hund, vil dokumentaren få dig til at elske den endnu mere. Hvis du ikke har en hund, får du lyst til at få én. Husk at adoptér ansvarsfuldt.

Planet Earth

Serien blev til at starte med sendt på Storbritanniens BBC Network. Den flotte serie er fortalt af den legendariske britiske naturhistoriker, David Attenborough (kendt for sin beroligende stemme, perfekte engelske udtale, og ekspert i alt, der har med dyrelivet at gøre). Serien følger ham udforske nogle af de mest magiske, fantastiske og hemmelige ting, der sker i den naturlige verden hver dag på Jorden.

Chef’s Table

Hvis du elsker mad lige så meget, som jeg gør, vil du synes, at denne serie om madlavning er meget spændende. Denne fordybende dokumentar skildrer en forskellig kok i hver episode, hvor de fleste af dem er innovative og prisvindende. Sørg for, du ser episoden om Milk Bar i New York, hvor chefkokken er kendt for at lave eksperimentelle desserter af barndommens slik og kager. Det vil give dig lyst til at spise slik, til du revner (hvis du ikke har tænkt dig at gøre det allerede), mens du snakker perfekt engelsk, selvfølgelig.

Lær engelsk med EF i udlandetLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op