GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Lær engelsk med disse 11 podcasts

Lær engelsk med disse 11 podcasts

Det er fedt at leve i en digital verden – især når det kommer til (nuttede dyrevideoer og) at lære sprog: dagene med tunge skolebøger er ovre. Nu kan du i stedet for forbedre dine engelskkundskaber blot ved at trykke på en knap – med podcasts for eksempel. Podcasts kan supplere dine engelsktimer, og du kan let opfange nye ord og udtryk, imens du pendler til skole eller træning. For at hjælpe dig godt på vej har vi samlet de fem bedste podcasts at lære engelsk med (uanset niveau).

PODCASTS FOR BEGYNDERE

Learn English

Lad os starte med Learn English – fantastiske podcasts fra the British Council. Episoderne er baseret på diskussioner og dækker hverdagsordforråd og –situationer.”Learn English” tilbyder også en hel masse gratis ekstramateriale. Udover det kan du downloade transskriptioner af hver episode og tage korte quizzer, hvor du kan teste din nye viden. Det er den bedste måde at huske alle de nye ord og forbedre dine engelskkundskaber med lynets hast.

Voice of America

Vil du forbedre dine engelskkundskaber, imens du fordyber dig i spændende emner? Så er Voice of America: Learning English lige noget for dig. Denne podcast har mange programmer, der alle bliver fortalt i et langsomt tempo. Hvad mere er, så tilgodeser podcastsene forskellige interesser. Programmet “American Mosaic” diskuterer amerikansk popkultur – såsom nye film. Hvis du elsker historie, så vil “The Making of a Nation”, der diskuterer amerikansk historie være lige noget for dig. Og det er kun toppen af isbjerget: der er yderligere programmer med fokus på naturvidenskab og grammatik – så udover at lære engelsk, bliver du også superklog på andre spændende ting!

Espresso English

Med simple, nemme og praktiske lektioner er Espresso English en sjov og effektiv måde at lære lidt engelsk på i hverdag, når det passer dig. Hver lektion er kun 5-10 minutter lange og er designet til at lære dig en masse på kort tid. Du vil lære engelsk grammatik, ordforråd, sætninger, idiomer og meget mere på ingen tid!

PODCASTS FOR LETØVEDE

6 Minute English

BBC har med deres 6 Minute English podcasts skabt et univers, hvor det er (ekstra) sjovt at lære engelsk. Episoderne er baseret på hverdagssituationer, der bliver diskuteret af to personer, Nick og Alice. Emnerne er så underholdende, at du hurtigt glemmer, du er ved at lære engelsk, og kan handle om alt fra ”Are bears back to stay?” til ”How much is your spouse worth?”. Derudover er alle episoderne transkriberet og har en ordliste.

Podcasts in English

Podcasts in English er en podcast, der er har en bemærkelsesværdig bred vifte af podcasts uanset dit niveau. Episoderne er ret korte – normalt under 5 minutter – og er derfor perfekt til dig, der har en travl hverdag.  Disse podcasts tager også underholdende emner op, så som ”10 remarkable facts about the world cup” og ”planking”, og hertil kommer der også en masse godt ekstramateriale.

Culips ESL Podcast

Den her har noget for alle med ovre 600 episoder, der dækker alle niveauer. Culips ESL Podcast har syv fantastiske sæsoner med emner såsom ”Chatterbox”. Dette emne er lavet til at gøre dig vant til at lytte til engelske samtaler, imens de interviewer nogle, som har en spændende historie at fortælle. Emnet ”Speak Easy” lærer dig, hvordan du får en flot accent samt snakker klart og forståeligt engelsk. Culips tilbyder også gratis læseguides.

PODCASTS FOR ØVEDE

The English We Speak

I  The English We Speak, fokuserer BBC på talemåder og udtryk – to af de ting, du skal være bevidst om for at mestre sproget til perfektion.  Podcastene tager en ny, sjov og populær talemåde op hver uge. En af mine yndlingsepisoder fokuserer for eksempel på ”eye candy” og ”sweet tooth”. Og det bedste af det hele? Du hører, hvordan talemåderne og udtrykkende bliver brugt, hvilket er den bedste måde at lære dem på.

Splendid Speaking

Få et helt perfekt engelsk ved at lytte til Splendid Speaking. Designet til at forbedre øvede engelsktalere, som er gode til at kommunikere på engelsk. Hver lektion har interviews og diskussioner med personer, der ikke har engelsk som deres modersmål. Deres optagelser inkluderer også feedback fra eksperter på deres præstation. Det er en meget lærerig og hjælpsom måde at lære på, mens du lytter til og hører, hvordan andre elever kæmper med sproget, og derefter lærer af deres fejl sammen med dem!

All Ears English Podcast

Lindsay og Michelles tilgang til sproglæring er ”Forståelse ikke perfektion”. De hjælper dig med at slappe af, have det sjovt og lære et naturligt amerikansk engelsk. Deres All Ears English Podcast er for let øvede til øvede engelsk studerende rundt om i verden. I deres 10-15 minutters lektioner diskuterer de håbefulde og motiverende amerikanske værter og deler tips til, hvordan man kan bruge det i hverdagen. De tilbyder også brugbare tips til den amerikanske kultur, væremåde og skikke.

Luke’s English Podcast

Kan du godt lide at grine mens du lærer? Så skal du ikke søge længere. Luke fra Luke’s English Podcast er en uddannet engelsklærer fra London med 18-års erfaring. Og han er komiker! Lukes podcast har vundet utallige af Awards og tilbyder et læringsunivers med over 600 episoder, videoer og tekster, inklusiv en speciel serie om sætningsord – som alle sigter mod at få dig til at grine, mens du lærer. Episoder berører emner såsom ”Quintessentially British Thing”, “British Comedy” og “British Music” – så du kommer også til at lære en masse om den britiske kultur, inklusiv en introduktion til godt gammeldags britisk humør.

This American Life

This American Life er et ugentligt radioprogram og podcast med sjove og overraskende historier med spændende plots. De kalder dem for film i radioen.

Hver uge vælger de forskellige emner og laver historier omkring dette. Fokusset er ikke specifikt på engelsklæring, i stedet lærer man at forstå amerikanske accenter, imens man lytter til sjove historier. Du kommer til at være afhængig efter første historie!

Lær engelsk med EFLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op