GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Derfor er det så vigtigt med et godt engelskniveau

Derfor er det så vigtigt med et godt engelskniveau

Engelskkundskaber er vigtige, fordi de giver folk adgang til en bredere vifte af information, et mere mangfoldigt, internationalt netværk og flere jobmuligheder end nogensinde før. De betyder også noget på nationalt plan, fordi de kan fortælle os meget om et lands innovationsniveau, konkurrenceevne og fremtidsudsigter.

I EF Education First's 2023 English Proficiency Index (EF EPI) har vi indsamlet testdata fra 2,2 millioner voksne og brugt disse data til at rangere lande efter deres engelskkundskaber.

Her er de vigtigste resultater fra dette års rapport:

  • Det gennemsnitlige, befolkningsvægtede engelskniveau blandt voksne på verdensplan har ikke ændret sig siden 2011. Mens det overordnede niveau er forblevet det samme, opvejes gevinster i én gruppe af tab i en anden, efterhånden som omstændighederne ændrer sig og prioriteterne skifter...

  • Engelskfærdighederne stiger i arbejdsstyrken - voksne opbygger færdigheder på arbejdspladsen, enten gennem autoriserede uddannelsesprogrammer eller personlig udvikling ved siden af.

  • Østasiens voksnes engelskkundskaber har været faldende i de seneste fire år, og i Japan i et helt årti. Dette fald accelererede i år, hvor både Japan og Kina oplevede betydelige ændringer.

  • Latinamerika som helhed oplevede en større nedgang i unges engelskkundskaber end gennemsnittet under pandemien, og det er de endnu ikke kommet sig over.

  • På trods af at Europa fortsat dominerer toppen af indekset, er det gået lidt ned ad bakke i år, hvor flere lande med høje og meget høje færdigheder har rapporteret lidt lavere resultater.

  • Nordafrikas engelskkundskaber har forbedret sig støt i løbet af det sidste årti, selvom forbedringstempoet er faldet siden 2021.

Dette års resultater cementerede også nogle oplysende sammenhænge mellem engelskniveauer og større interkonnektivitet, øget produktivitet og højere innovationsniveauer.

På et individuelt niveau skilte følgende resultater sig også ud:

  • Kønsforskellen i engelskkundskaber er blevet større igen, og mændenes resultater er blevet bedre, mens kvindernes er faldet en smule.

  • Den yngste aldersgruppe (18-20) har faldende engelskkundskaber, men det er et tilfælde, hvor det, der ligner en verdensomspændende tendens, faktisk kun er en tendens i nogle få store lande. De fleste steder er denne årgangs engelskkundskaber forblevet stabile.

  • For den enkelte åbner det at tale engelsk døre. Det kan føre til bredere adgang til information, en højere løn, mere varierede uddannelsesmuligheder og større uafhængighed af ens lokale arbejdsmarked.

  • At tale engelsk giver folk mulighed for at komme i kontakt med mennesker uden for deres egen boble og få kendskab til deres livsstil og prioriteter, de uretfærdigheder, de lider under, og deres drømme for fremtiden.

Selvom resultaterne af EF EPI ikke fortæller hele historien, fortæller de en vigtig historie: Et højt niveau af engelskkundskaber er en del af en fremtid, der er velstående, forbundet og sund.

De understreger også den kritiske betydning af færdigheder, der gør enkeltpersoner, virksomheder og samfund mere internationalt forbundne og tilpasningsdygtige i lyset af de stadigt hurtigere teknologiske forandringer.

Som EF EPI-rapporten fra 2023 påpeger:

"Sprog er en vigtig del af at dele perspektiver og opbygge forståelse. Det gælder for alle sprog, men fordi engelsk tales af mennesker over hele verden, er det i en unik position til at bringe os tættere sammen på tværs af grænser. Flere mennesker fortjener muligheden for at være en del af den samtale."

For en komplet national rangliste og analyse af forholdet mellem dit lands engelskkundskaber og dets økonomi, innovationsniveau og konnektivitet, gå til ef-danmark.dk/epi/

Vær med til at forbedre dit lands EF EPI-rangeringTest dit Engelsk
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op