GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

De 12 underligste engelske ord

De 12 underligste engelske ord

Det er ikke synderligt svært at finde et par underlige ord iblandt de 750.000 ord, der findes i det engelske sprog (vi har allerede fundet de 12 smukkeste engelske ord, hvis du er mere nysgerrig på det engelske sprog). Vi har bedt vores fantastiske forfatter-team, om finde de underligste engelske ord – og de har ikke skuffet os.

1.

[

](http://www.ef-danmark.dk/blog/wp-content/uploads/sites/29/2016/11/Gerrymandering_square.jpg)

Betydning: at opdele (en stat, skoledistrikt osv.) i politiske enheder, der giver den ene part en unfair fordel.

Underligt fordi: Gerry + Salamander = Gerrymander. Guvernør Elbridge Gerry besluttede sig for at flytte rundt statens stemmedistrikter, så de tilgodeså hans parti. Et område af de nye stemmedistrikter lignede en salamander – og så blev dette underlige ord for en tvivlsom politisk praksis født.

2.

Betydning: en flercellet organisme, der får næring fra det, den vokser i såsom jord.

Underlig fordi: det tekniske term for alt fra en lille champignon og de lækre porcini, til en ubehagelig svampeinfektion. Det er et ulækkert ord, så lad os holde os til, at kalde dem for champignoner og glemme alt om svampeinfektioner, OK?

3.

Betydning: basaltisk lava der danner ujævne og hårde masser

Underligt fordi: det er et kort udtryk for mange ting (såsom administrativ assistent og Anonyme Alkoholikere), men også et ord, der har sin egen betydning. Det stammer fra Hawaii, hvor de ved en ting eller to om lava. Min teori er, at det er en forkortelse af folks udråb (Aaaaaaaa!), når de lavaen sprøjte ud af vulkanen. Men måske det bare er mig?

4.

Betydning: en linje eller sekvens af mennesker eller køretøjer, der venter på, at det bliver deres tur til at blive tilset eller hjulpet.

Underligt fordi: den originale betydning (et bæsts hale), er mindst lige så underlig, som den måde ordet staves på.

5.

Betydning: at få nogle til at blive irriteret eller frustreret over noget, specielt trivielle anliggender.

Underligt fordi: det er underligt specifikt, og ikke specielt brugbart, selvom møder der bare skulle have været e-mail er virkelig vexing. Du kan for eksempel rejse dig op halvvejs i mødet og råbe ”STOP VEXING ME!” og forlade rummet. Du bliver muligvis fyrret, men er sikkert det hele værd.

6.

Betydning: efterlade(en ejendom) til en person eller en anden arving/modtager.

Underligt fordi: det lyder hylemorsomt og kan let blive flettet ind i hverdags samtaler… Eller nej. Du kommer højest sandsynligt aldrig til at bruge det her ord, så det bliver ikke meget mere underligt eller ubrugeligt end det her ord.

7.

Betydning: at mixe drinks

Underligt fordi: lyder så seriøst – du ved bare, at det ikke er noget, du har lyst til at rode dig ud i. I det her tilfælde skal du altså holde dig fra at mixe drinks.

8.

Betydning: noget makværk

Underligt fordi: det er Onomatopoietisk på en underlig måde – det betyder, at noget er et værre makværk – men den regnede du garanteret regnet ud bare ved at kigge på det finurlige ord.

9.

Betydning: et tumult eller et påstyr, specielt forårsaget af konfliktende synspunkter.

Underligt fordi: det lyder virkelig ikke særligt seriøst på trods af, at det henviser til noget ret seriøst. Kan du forestille dig, at din chef kommer i en ”kerfuffle”? Heller ikke mig.

10.

[

](http://www.ef-danmark.dk/blog/wp-content/uploads/sites/29/2016/11/Bibble_square.jpg)

Processed with VSCOcam with e3 preset

Betydning: at drikke/spise på en larmende måde

Underligt fordi: hvis nogen råber ”Quit your bibble!”, så ville du garanteret dø af grin, og så fortsætte med at spise. At slupre er højeste mode i Japan, så det er altså ikke altid dårligt.

11.

Betydning: frygten for at fejle

Underligt fordi: at forsøge at stave dette ord, vil frembringe den selvsamme frygt. Forestil dig, at det her er det sidste ord, du skal stave til i en stavekonkurrence, og du stavede det forkert – så ville du garanteret aldrig komme over din frygt for at fejle. Seriøst skræmmende.

12.

Betydning: ude af kontrol på grund af raseri eller spænding; vild eller rasende

Underligt fordi: ordet kommer fra de gamle nordiske kampe, der var helt ukontrollerede. Det er sjov måde at beskrive en ven, der bare en lille smule ude af kontrol, og peger på dig med en banan og har en underlig paryk på.

Lær at mestre det engelske sprog med EFLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op