GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

15 grunde til at besøge Rusland

15 grunde til at besøge Rusland

Varieret og skør, enorm og ekstravagant. Rusland er det største land i verden. Landet huser mere end 114 millioner mennesker, har en over 1156 år lang historie og dækker 11 tidszoner. Rusland er dermed rig på kulturforskelle og enorme naturlige vidundere, som du ikke ser andre steder.

Fra slædehunde, der løber langs de iskolde sibiriske bjerge til det naturlige lys, Aurora Borealis; fra de kuppelformede hindbærdækkede tage i St. Basils Katedral til den verdensberømte kunst på Tretyakov Galleriet – der er en endeløs liste over grunde til at besøge dette spektakulære land (bare rolig, jeg har skåret det ned til 15 ting på denne liste). Lad os dykke ned i det, som russerne ville dykke ned i en iskold pool i Banya spa.

1. Forstå størrelsen og skalaen på det, der tilbydes

Du kender allerede faktaene: 1156 års historie, 114 millioner mennesker, 11 tidszoner. Det er den reelle størrelse af dette land, som gør det til en ideel destination for alle typer af turister.

Eventyrlystne typer kan tage til bjergene og søerne for at vandre, stå på ski og dyrke vandsport, mens dem, der er på udkig efter kultur og oplevelser nede på jorden, kan udforske landets 1110 byer. Turister står tilbage med følelsen af, at der altid er mere at udforske – og det er lige præcis det, der underbygger alle punkter på denne liste.

2. Opdag den komplekse kultur

Rusland er fyldt med historier, der kan opdages. Med sådan et stort land kommer enorm historie, kontrastfyldte kulturer og en lang politisk fortid. Fra det byzantinske imperiums forviklinger og udviklingen af Sovjetunionen til kulturer fra over 100 identificerede etniske grupper i Rusland, hvoraf nogle er fra det oprindelige folk med deres egen dress code, religiøse traditioner og endda deres eget sprog.

3. Beundr den arkitektoniske pragt

Ruslands byer er beriget med overdådig arkitektur og unikt design rundt om ethvert hjørne. I Moskva, den ældste by i Rusland, er selv byens metrostationer et bevis på storheden, som findes i landets paladser, efter Stalin anmodede om, at togstationerne skulle designes, som om de var ”Folkets paladser”. Sørg for at tage metroen til Den Røde Plads, hvor du vil finde ekstravagant arkitektur fra det tidligere russiske imperium.

Imens bliver St. Petersburg, den tidligere hovedstad, set som Ruslands kulturelle epicenter. Her vil du finde et forvirrende stilmiks: Yelagin-paladset og Mikhailovsky-paladset kalder antikken tilbage med neoklassiske søjler og strukturer; St. Petersburg House of Soviets tilbyder selvfølgelig forbipasserende et imponerende billede af den sovjetiske arkitektur; og Vinterpaladset, der engang var hjemsted for en af tserne, er berømt for sin overdådige barokke stil.

4. Gå over Moskvas Røde Plads

Denne del af Moskva fortjener et punkt helt for sig selv (og ikke kun fordi jeg siger det). Alle landets store motorveje og Moskvas gader kan spores tilbage til brostenene ved dette skønne syn. Når du har set de berømte løgkupler ved St. Basils Katedral og overvejet, hvorvidt du tilfældigvis er trådt ind på et filmset, er det tid til at besøge pladsen attraktioner.

Fra denne lokation kan du besøge Lenins Museum og se verdens mest berømte mumie, shoppe i stormagasinet GUM og kigge op på det imponerende ovenlysvindue. Du kan også tage en tur rundt i det befæstede Kreml, som omfatter fem paladser, fire katedraler og de symbolske Kreml tårne i røde mursten. Du bliver måske nødt til at sætte en dag eller to af til at færdiggøre din Røde Plads-liste.

5. Tag en tur på den Transsibiriske jernbane

Er du træt af at besøge alle de udsmykkede paladser? Gå udover de klassiske turiststeder og hop ombord på den Transsibiriske Express. Denne flotte tur fra Moskva til Vladivostok er næsten 9257 kilometer lang, og strækker sig over Sibirien og stopper ved nogle af Ruslands mest tryllebindende steder. Ruten tager 6 nætter fra start til slut.

Sus forbi den frosne Baikal sø om vinteren, eller tag med toget om sommeren og se solskin glimte på vandet. Der er mad ombord og gratis Wi-Fi, selvom du nok vil være for distraheret af vinduespladserne til at se Netflix. Du må også færdiggøre den lange ”Krig og Fred” bog en anden gang (selvom vi vil tale mere om Ruslands imponerende litteraturindflydelse senere).

6. Vandr gennem hypnotiserende landskaber

At stirre på alle de dramatiske landskaber gennem togvinduet er terapeutisk, men hvad med selv at opleve dem? Du vil ikke have misset Baikal søen på din Transsibiriske jernbanetur (det er den største sø i verden), og den omkringliggende natur indbyder til det perfekte stop til at strække sine ben, hvad end du bruger et par timer eller et par dage her.

Hvis du vil klatre lidt højere op, kan du tage til Mount Elbrus, som er en af de mest populære vandredestinationer i Rusland på grund af den imponerende udsigt på både begynderstierne og dem for de mere professionelle.

7. Bliv vinteren over og se himlen lyse op

Det her er lige til din bucket list. Gå ud i naturen og se himlen eksplodere i farverne af Aurora Borealis (Nordlyset). Det fantastiske naturlige lys er et fænomen, der bliver skabt af solvind og er naturens smukke belønning for endeløse mørke nætter og bitre kolde vintre på nordsiden af Polarcirklen. Kola Peninsula er set som et af de mest tilgængelige steder at nyde det fra.

8. Lad tiden flyve forbi med uendelige kunstsamlinger

Alle kunstentusiaster vil føle, at der aldrig er nok tid i Rusland. Besøg The State Tretyakov Art Gallery i Moskva for at se over 180.000 russiske kunstværker, som strækker sig fra det 11. århundrede til det 20. århundrede. I St. Petersburg kan du nyde over 3 millioner kunstværker i The State Hermitage Museum. Sørg for du ser det mest berømte maleri af dem alle: Rembrandts The Return of the Prodigal Son.

9. Udforsk middelalderbyerne i The Golden Ring

The Golden Ring er en populær turistrute gennem Rusland, som går gennem middelalderbyer, som er stort set uberørte af moderniteten og industrialiseringen. Gemt i denne ældgamle russiske sfære, vil du finde den spirituelle historie om den ortodokse kirke, smage den traditionelle madkultur og prøve at skabe gammel kunst og håndværk.

10. Tag på cruise i Ruslands flodlabyrinter

Der er omkring 100.000 floder i Rusland, som snor sig ind og ud af byer – store som små. At cruise på disse floder med en turguide er en af de bedste måder at opleve landet på. Her kan du, mens seværdighederne glider forbi, kan du læne dig tilbage og lytte til de gamle fabler og historier, som sammenbinder omgivelserne.

11. Gå i en russisk Banya (sauna)

Efter al den udforskning kan du slappe af og komme ned i gear som de lokale, og tage et bad i en russisk spa. Som en af de mest populære rekreative aktiviteter i Rusland, vil du finde en Banya spa i enhver stor by. Her kan du forkæle dig selv med et traditionelt dampbad eller en styrkende Paranie behandling, som involverer grene og eukalyptus, der bliver børstet henover din krop for at kickstarte blodcirkulationen og løsne spændinger.

12. Nyd solen i Sochi

Du tænker måske ikke på Rusland som det første, når det kommer til en solferie, men Sochi resort er et populært sommerstrandresort for mange russere. Det ligger lands Sortehavet, og byen er subtropisk med palmetræer langs vejene. Her kan du opleve russiske museer og arkitektur omgivet af grønne skove og varmt solskin.

13. Gå den klassiske vej og oplev en traditionel russisk ballet

Ballet i Rusland er grund til national stolthed. Det er dybt sammenflettet med landets historie, da ballet var en prestigefyldt form for underholdning for russiske adelige i århundrede.

Rusland er nu kilden til verdens bedste balletdansere, og de siges at have deres helt unikke stil. Nu til dags er ballet ikke kun for de royale. Book et sæde i Bolshoi Teatret og oplev en aften uden lige.

14. Se et russisk stykke

Ruslands kultur, som er kendt overalt for Anton Chekhovs berømte realistiske stykker, er lige så seriøst omkring teater, som den er omkring ballet. Moskva er set som en af verdens teatralske hovedstæder, og på trods af dens relativ korte historie i teatersammenhæng, har byen nu over 70 teatre.

15. Gennemgå værker af litterære storheder

Enhver bogelsker vil helt sikkert nyde en tur til hjemlandet til nogle af de mest berømte litterære storheder: Leo Tolstojs ”Krig og fred”, Nikolay Gogols ”Døde sjæle”, Fyodor Dostojevskijs ”Forbrydelse og straf”- bare for at nævne nogle få.

Tag på en litterær tur gennem Rusland og besøg museerne for hver af disse forfattere. Nogle vandreture omkring St. Petersborg vil endda stoppe ved seværdigheder fra ”Forbrydelse og straf”. Hvis du har brug for en pause, kan du medbringe en poesibog af Alexander Pushkin og læse ”The Land of Moscow” på stedet, som inspirerede den.

Studér russisk i Rusland med EFLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op