Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

Med Liv på high school i USA

Med Liv på high school i USA

Da Liv var færdig med 9. klasse, tog hun et år på udveksling i USA med EF High School. Drømmer du også om at tage på high school i udlandet? Så læs om Livs gode råd og oplevelser her.

Inspireret af storesøster

Liv har altid elsket at rejse og udforske nye kulturer. Hun har hele tiden vidst, at hun godt ville noget mellem 9. klasse og gymnasiet. Hun hørte om EF High School, og syntes det lød vildt spændende. Hendes storesøster var selv afsted med EF High School, og kom hjem med en masse gode oplevelser i bagagen. Da Liv fandt ud af, at hun skulle til staten Alabama (hun havde ikke ønsket en specifik stat), blev hun meget glad, men hun vidste ikke så meget om staten – ud over at ”Forrest Gump” foregår der, og den film elskede hun.

En hverdag i et nyt land

Inden Liv tog afsted, var hun meget nervøs for, om hun blev gode venner med familien, og om hun ville få nogle venner på skolen. Men fra dag ét fandt hun ud af, at hun ikke havde grund til at være nervøs. Alle var så søde, og hun kunne ikke have ønsket sig en bedre værtsfamilie.

I USA boede Liv hos en værtsfamilie – værtsmor, værtsfar, storebror, lillesøster og to små hunde. Den dag i dag har hun stadig kontakt med dem, selvom hun er kommet hjem igen.

Fantastiske oplevelser

Hvis Liv skal vælge én oplevelse, som var den absolut fedeste, er det EF Campen – selvom det er svært for hende at vælge, da hun har haft så mange fede oplevelser. EF Campen er en camp, hvor EF udvekslingselever fra 15 forskellige lande mødes i ti dage i Pennsylvania på et college, og laver en masse sjove ting.

Livs 3 gode grunde til at tage af sted:

  1. Du får venner fra hele verden.
  2. Du udvikler dig som person og lærer meget om dig selv ved at stå på egne ben.
  3. Du bliver super god til engelsk.

Og når Liv bliver spurgt, hvad det allerbedste råd er til dem, der overvejer at tage af sted, siger hun: Du fortryder kun de ting, du ikke gjorde. Jeg vil helt sikkert anbefale at tage på udveksling med EF High School. Det er den bedste beslutning, jeg nogensinde har taget!

Vil du også på high school i USA?Se mere her

Del denne artikel

Seneste artikler fra Livet som studerende