Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

De 5 bedste byer at lære engelsk i

De 5 bedste byer at lære engelsk i

Vi har lavet en liste over de 5 bedste byer at lære engelsk i, til dig. Glem alt om London, New York og Sydney – eller du kan i det mindste overveje andre muligheder.
Hvis du gerne vil lære engelsk i et engelsktalende land, og gøre en by i udlandet til dit andet hjem, så findes der mange fede, hyggelige og billige muligheder ude i den store verden.

1. Bristol, England

Bristol er blandt de 5 bedste byer at lære engelsk. Ikke langt fra den dyre storebror (ja, vi taler om London), finder du Bristol, som er lidt af en skjult skat. Byen emmer af selvstændighed, og tager byens besøgende med storm, og Bristol bliver nu set som en af de kulturelt vigtigste byer i det sydlige England. Og så er det tilfældigvis også en af de sjoveste byer.

Rundt omkring i byen er der blevet installeret teatre over pubs og i gamle bryggerier (prøv the Brewery Theatre), og musikelskere kan næsten ikke bede om et mere fantastisk sted, når sommeren rammer og byen er vært til en masse festivaller. Undergrundsmusik og kunst har altid været en del af Bristols kulturelle palette (byen er specielt kendt for Drum and Bass og Trip Hop), og så har byen en perfekt beliggenhed i forhold til at udforske resten af landet: fra Bath og Cardiff, til London og Gloucester. Og nævnte vi, at der er mere hyggeligt og billigere, end der er i London?

2. Brisbane, Australien

Brisbane vinder point ved at være afslappet og mindre, hvilket gør det meget nemmere for tilflyttere at orientere sig, end i for eksempel Sydney. Brisbane floden slanger sig om bymidten, løber forbi kulturelle centre, barer og restauranter, og forvandler kysten til stedét at være, når man skal ud at svinge træbenet.

Brisbane er populær blandt surfere og vandrer, og er byder overdådige strande midt i byen (prøv the Gold Coast og Sunshine Coast), afslappende og udfordrende vandreruter (start i Lammington National Park og the Glasshouse Mountains). Hvis du har lyst til at kombinere dit Aussie-ophold med en prøvesmagning på New Zealand, så er det intet problem: Kiwierne er kun en kort flyvetur væk.

3. Auckland, New Zealand

Nu når vi snakker om Kiwis studerende, og alle andre, der bor i Auckland er forkælet, når det kommer til weekendaktiviteter i kystbyen. Der ligger blot et stenkast fra øer, bugter, strande, vige og vandrestier. Besøg byens to kyster (Auckland ligger imellem Stillehavet og Det Tasmanske Hav), gå en tur igennem Rangitoto Island, nyd et glas vin på Waiheke Island’s vingårde, pak en taske og trek op ad en af øens 53 vulkantoppe, eller besøg Hobbiton, hobbit-landsbyen fra Ringenes Herre filmene.

Auckland er et hurtigt voksende kulinarisk centrum, med nudelretter, tapastallerkner i massevis. Og når det kommer til at lære Kiwi-engelsk, skuffer Auckland heller ikke. New Zealanders har et vidunderligt udvalg af slangudtryk, der vil farve dit ordforråd i løbet af nul komma fem.

4. San Francisco, USA

Indbyggerne på den amerikanske vestkyst står i skarp kontrast til indbyggerne på Østkysten. Deres afslappede attitude er super attraktiv blandt studerende og rejsende. Så jeg vil foreslå at rejse til bakkede San Francisco i stedet for New York. Hvis du gerne vil forbedre dine engelsk kundskaber og have styr på din amerikanske accent. Byen byder på bjergtagende udsigter, fedt natteliv, lækker mad, masser af historie og en funky attitude. Alt sammen pakket ind i en fantastisk kyst-pakke.

San Francisco byder også på en af de sundeste livsstile i hele Amerika. Fra talrige økologiske markeder til restauranter der bugner med vegetariske og veganske retter. Masser af parker, cykelstier og yoga-studier på hvert hjørne. Byen huser også den velkendte Golden Gate Bridge, de verdens berømte sporvogne. Og ej at forglemme truttende, frække søløver ved The Embarcadero’s Pier 39!

5. Vancouver, Canada

Hvis det er studere i en sikker by med tempereret vejr, tonsvis af udendørs aktivitete, fortryllende udsigter, god kaffe og noget af den bedste asiatiske mad lyder ideelt for dig. Så er Vancouver helt sikkert dit place to be. Denne canadiske by har beskyttet sine naturlige omgivelser, strategisk begrænset urban vækst og passer på byens grønne områder, blandt andet den 1001 hektar store Stanley Park (der er berømt for totempæle – et fint eksempel på traditionel kunst).

At være tæt på havet og bjergene betyder at canadierne er vokset op med naturen. I Vancouver udnytter de dette til det fulde. Det er muligt at stå på vandski om morgenen og stå på snowboard om aftenen – og det gør folk! Året rundt vil du støde på lokale (og besøgende) der jogger, paddleboader, svømmer, står på ski og generelt bare nyder at være udendørs. Hvorfor ikke slutte dig til dem?

brown hat

Lær engelsk i udlandetLær mere

Del denne artikel

Seneste artikler fra Sprog