GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

De 10 mest romantiske byer i verden

De 10 mest romantiske byer i verden

Hvad end du vil slå benene væk under din partner på en romantisk rejse, eller vil søge efter din store kærlighed på fx et sprogkursus (og ja, det sker rent faktisk), burde du læsee vores liste over byer, hvor romantikken blomstrer, inspirere og hjælpe dig. Vi har nemlig samlet de 10 mest romantiske byer i verden til dig.

Her er nogle af de mest romantiske byer i verden – fra et par klassikere til et par spændende (og uventede) nye:

1. Paris, Frankrig

Bedst kendt som ”kærlighedens by” tilbyder Paris en romantisk oplevelse som ingen anden, og er helt klart på alles liste over romantiske byer. Opdagelse er nøgleordet her, så drop skemaet og bare gå rundt. Tag forbi bageren og få et stykke frisk bagværk med din partner, slå jer ned i en bistro om eftermiddagen til et glas vin eller to, og beundre arkitekturen, når du slentrer ned ad de brostensbelagte gader ved Marais ved solnedgang. At høre og snakke fransk vil kun give en endnu mere romantisk stemning, da fransk bliver opfattet som det mest romantiske sprog nogensinde. Hvis I vil tage jeres parisiske sejour til næste niveau, kan I overveje at blive en smule længere og tage et sprogkursus sammen.

2. Rom, Italien

Den italienske hovedstad er én af de mest alsidige byer, du kan besøge med din partner. Få steder er lige så historiske og charmerende som Rom, og det nostalgiske præg, der er rundt om hvert gadehjørne, gør det endnu sværere at modstå – specielt hvis romantik er noget for dig. Og fik vi sagt, at kulturen og maden er helt fantastisk? Har du brug for mere overbevisning? Se et par klassiske film som Roman Holiday (1953) eller La Dolce Vita (1960) og sig, vi tager fejl. Måske denne romantiske by er et perfekt match til dig og din partner?

3. Venedig, Italien

Her er en klassiker, man ikke kan se bort fra, og er i toppen af romantiske byer i verden. Venedigs magiske charme er uovertruffen og kan ikke kommes uden om. Gennem årene har Venedig formået af vende selv den mest ubøjelige kritiker til tilbeder, takket være de naturskønne kanaler og hyggelige gondoler. Den eneste ulempe ved at rejse til romantikkens hovedstad er, at du ikke er den eneste. Byen tager imod mere end 20 millioner besøgende om året. Vi anbefaler at tage af sted lidt uden for sæsonen for at holde det lidt mere afslappet (og intimt) – tidligt forår (Valentins dag i Venedig?) og sent efterår er gode tidspunkter at besøge byen på.

4. Berlin, Tyskland

Den smukkeste og mest interessante by i Tyskland får nogle gange et dårligt ry for at være lidt usleben i kanterne. Men Berlin har en hemmelighed i ærmet: Berlin er én af de mest tolerante og åbensindede byer i verden, som omfavner kærlighed uden forudindtagethed og restriktioner. Den progressive by tillader dig at være den, du er, og være sammen med den du vil. Tag fat i din partner og dyk ned i denne hvirvelvind af parker, museer og historie – og smid en nat på klubben ind eller to (hvis du kan lide det).

5. Budapest, Ungarn

Den ungarske hovedstad er på vej op – og det er nu, man skal besøge moderlandet til afslappet kærlighed, før alle kommer. En fredfyldt ferie væk fra den øredøvende lyd af travle gader er måske lige dét, du og din partner har brug for. I kan snige et drilagtigt kys ind på Széchenyi Chain Bridge, eller gå en tur langs River Danube for at gå all-in romantik. Budapests skjulte steder og undervurderede seværdigheder vil aldrig holde op med at inspirere.

6. Honolulu, USA

Fantastiske strande, flotte solnedgange, grønne haver og skøn lokal mad… Honolulu har alt det, der skal til på en romantisk getaway – for par af alle aldre. Fra at svømme med delfiner til at surfe på de vilde bølger eller bare slappe af på en smuk strand hele dagen – Honolulu tilbyder enhver form for romantisk og spændende aktivitet, du kunne komme i tanke om. Den bedste del? Det er en perfekt destination hele året rundt, da temperaturerne dårligt når under de 20 grader.

7. Vancouver, Canada

Hvor vildt er det ikke, at denne glansfulde by bliver ved med at gå vores næser forbi? Kun en håndfuld byer kan tilbyde den fulde pakke på samme måde, som denne sprudlende by kan. Tænk på hvad som helst – Vancouver har det: spændende vandreture, verdensklasse skibakker eller ture til afsides strande. Der er endda en smule skræmmende, omend smuk, tur på en smal bro, som vil få dit adrenalin til at pumpe.

8. Barcelona, Spanien

Tag din bedre halvdel til en kosmopolitisk hovedstad med en strand 10 minutter fra centrum. Barcelona er en sjælden form for by, der mestrer at mikse urban- og strandkultur. Den er lige så afslappet, som den er levende, og i løbet af en romantisk aften kan du drikke drinks og spise tapas på en rooftop bar, og dernæst gå en tur på stranden, mens I nyder en billedskøn solnedgang få minutter senere. Gothic Quarter, Park Güell, Antic Teatre og Ciutadella Park er nogle af de andre romantiske vidundere i denne by.

9. Udaipur, Indien

Lidt væk fra den vante vej, men ikke desto mindre end skjult diamant. Byen i Vestindien udstråler romantik med fantastisk kultur og smukke udsigter. Lake Picholas charme når toppen om aftenen. En bådtur på søen er én af de mest romantiske oplevelser, du overhovedet kan give din partner. Og fik vi nævnt den smagfulde mad og smukke hoteller? Udaipur er måske ikke kendt blandt alle endnu, men det bliver den.

10. Dubrovnik, Kroatien

Søger du en smule historie, autentisk kultur og romantisk stemning i en mere intim scene? Så er denne kroatiske kystby lige, hvad du har brug for. Med et stort udvalg af intime aktiviteter og fantastisk udsiger, er Dubrovnik et fantastisk billede til et postkort. Der er hyggelige kabelbaner for at få et fugleperspektiv over byen og vandet, og en smuk ø (Lokrum) ventende bag kulissen. Der er endda en lokal bar, der ligger på en klippe. Denne romantiske by er nem at forelske sig i og svær at glemme.

Udforsk verden med osLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op