Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

De 10 bedste byer at besøge i 2020

De 10 bedste byer at besøge i 2020

Har du lyst til at rejse ud i verden i 2020, men har du svært ved at beslutte dig for, hvor hen du skal? Vi skal nok hjælpe dig. Vi har samlet en liste over de 10 bedste byer at besøge i 2020. Efter du har læst disse, er du ikke i tvivl om hvor du skal rejse hen i 2020.

1. Sankt Petersborg

Også kendt som ’Nordens Venedig’, Neva-floden og byens omfattende kanalnetværk snor sig gennem hvert hjørne af Skt. Petersborg. Byen var engang hjemsted for Ruslands rigeste og mest magtfulde familier, og det kan ses på byens arkitektur. Du kan se de flotte kuppel-formede kirker, der gnider skuldre med paladser og storslåede balletteatre. Sankt Petersborg er bestemt en by for historie- og kulturelskere. Her skal du rejse hen i 2020, hvis du have en kulturel ferie.

2. Perth

Rejsende der planlægger at besøge Australien, tager ofte til østkysten, hvor de kan se seværdigheder. Men hvad kan man opleve på vestkysten? Man undgår de mange turistfælder, og kan i stedet slappe af i hyggelige Perth. Byen er hovedstaden i Vest-Australien og ligger ved den smukke strandfront. Byen har hjem for mange smarte brunchcaféer, hemmelige kaffesteder og funky barer, så din kalender vil være fyldt op med sociale arrangementer. Hele kystlinjen kan prale af utallige sandstrande, der har de perfekte steder til at tage billeder og beskyttede havområder, som man ville ønske, at man måtte dykke i.

3. Stockholm

Relativt kompakt og med hundrede af broer der forbinder de store øer, som Stockholm ligger rundt om, udforskes Sveriges farverige og venlige hovedstad let til fods. Du kan strejfe rundt i det smukke historiske kvarter på jagt efter kunstsouvenirers, besøge Vasa-museet og forundre dig over et tidligere sunket trækrigsskib og synge karaoke på ABBA-museet – alt sammen på én dag! Åh, og mens du er her, skal du ikke glemme ’Fika’. Dette er en gammel svensk tradition for at stoppe op for at nyde en kop kaffe og en kanelbolle, mums!

4. San Diego

Der er ingen tvivl her: Selvom LA er byen for superstjerner, Hollywood-blitz og glamour, er San Diego faktisk Californiens fedeste by. Dette er byen, hvor du kan spise friske fiske-tacos, prøve SUP-yogatimer (vi lyver ikke), hvor man kan være på stranden indtil solnedgangen og surfe på de bedste bølger. Hvorfor besøge byen for kendisser når man kan se en gråhval kalve lige ude for kysten eller se en hel strand med søløver der solbader? Her skal du klart rejse hen i 2020, hvis du vil have sol og fede oplevelser.

5. Madrid

Madrid er et mix af klassisk europæisk kultur og kosmopolitisk livsstil. Her finder du boulevarder, der er fyldt med træer, og du kan finde den ene velplejede grønne park efter den anden. Du kan også gå rundt i hipsterkvarterer, der er klemt inde mellem elegante bygninger og historiske paladser. Afslappet om dagen men pulserende når solen er gået ned. Natteravne trives godt i denne by, da der er mange restauranter og barer som først åbner sent på aftenen, og nægter at lukke, indtil solen begynder at stå op.

6. Seoul

Futuristisk teknologi og gammel tradition er to sider af den samme mønt i Seoul. Det nye og gamle er blandet harmonisk sammen skaber et utroligt innovativt miljø. Byens blomstrende kunstscene inkluderer en voksende liste over gallerier, musikere og festivaler. Besøg restauranter hvor nogle af Asiens kommende bedste kokke udvikler fusionsretter fra foodtrucks, med udsigt over århundreder gamle templer og paladser. Hvis du ønsker at blive inspireret kan Seoul oplade din kreative hjerne. Seoul burde være på din prioritetsliste over steder, du kan rejse hen i 2020.

7. Marrakesh

For rejsende i Vesteuropa er Marokkos hovedstad kun en kort flyrejse væk. Men tag ikke fejl det føles som om, du har rejst millioner af kilometer. Kør direkte mod Medinaen i det centrale Marrakesh – i den indhegnede del af byen finder du nemlig den gamle bydel. Her finder du den travle markedsplads og butikker der sælger alt fra sølvpyntede tæpper og håndmalede fliser, til lystmønstret stoffer og tusindvis forskellige slags krydderier. Marrakesh er en kaotisk og livlig by, men utrolig eksotisk.

8. Dublin

Dublin er godt klar over hvordan, man sørger for at ens gæster har det godt. Gå rundt i Guinness bryggeriet og i lokale whisky-destillerier, opsaml noget kultur på de usædvanlige museer eller tag på smukke historiske biblioteker. Derefter kan du gå ud og finde en hyggelig pub, hvor du kan se et lokalt folkeband og danse natten væk. Det er også det perfekt sted at starte ens rejse rundt i Irland. Irland har nogle meget smukke kyster og bjergdækkede nationalparker.

9. Manchester

Det traditionelle kraftcenter i Nord England er hurtigt ved at blive en af de mest populære byer i landet at besøge. Turister har indset, at det er lige så dynamisk, kreativt og livligt som London, og at det er billigere! Plus, det er stedet at tilbringe en weekend, hvis du er musikfan. Nogle af Storbritanniens mest ikoniske kunstnere er herfra, inklusivt Oasis, 1975 og The Smiths, så live-musikscenen i Manchester er enorm. Efter en koncert kunne I tage på en pub og slutte aftenen godt af.

10. Reykjavik

Øen er kendt som ”the Land of Fire and Ice” og er for enhver rejsende det ultimative på ens bucketlist. Selv i den lille hovedstad (som i øvrigt er hjemsted for en god mængde restauranter i verdensklasse) er der enorme gletsjere og naturlige varmekilder, hvor du kan tage en svømmetur. Du kan se vågehvaler og orkahvaler ved kysten, og i vintermånederne lyser nordlyset den mørke nattehimmel op.

Rejs på sprogrejse med EF og oplev nye steder i verden. Læs her

Del denne artikel

Seneste artikler fra Kultur