GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

19-årige Emilie fra Roskilde fik venner fra hele verden

19-årige Emilie fra Roskilde fik venner fra hele verden

19-årige Emilie de Bang fra Roskilde begav sig for to år siden ud på sit livs hidtil største eventyr. Hun pakkede kufferten og vendte snuden mod USA, nye oplevelser, nye venner og nye sproglige udfordringer. Opholdet resulterede i tætte, internationale venskaber, hvor afstand ikke betyder alverden.

Emilie fik venner fra hele verden. I 2015 brugte den nu 19-årige Emilie fra Roskilde tre uger i Boston med uddannelsesorganisationen EF Education First. Formålet med turen var at forbedre hendes engelskkundskaber, så hun ikke længere skulle være nervøs for at sige noget i engelskundervisningen. Men opholdet viste sig, at give Emilie meget mere end blot et flot engelsk.

”Ikke ret lang tid efter jeg var ankommet til EF’s skole i Boston, mødte jeg 10 andre studerende fra Europa, og vi klikkede bare med det samme. Vi talte hele tiden om, at vi skulle se hinanden igen. Det måtte bare ikke slutte i Boston,” fortæller Emilie.

Fra Boston til Paris og Roskilde

Og det sluttede bestemt heller ikke i Boston. Der gik nemlig ikke lang tid fra, de havde krammet hinanden farvel i Boston, til de var i gang med at planlægge deres livs hidtil største eventyr – helt uden hjælp fra forældre.

”Vi var 10-11 personer, der helt selv planlagde en tur rundt i Europa. Vi rejste også alene, altså uden forældre, og det tror jeg ikke, havde været muligt, hvis vi ikke havde været på sprogrejse og lært at klare os selv,” siger Emilie.

Turen, der startede i Paris og sluttede i Roskilde, førte den eventyrlystne vennegruppe igennem i alt 10 europæiske byer i løbet af fire uger. Og selvom vennegruppen er en broget flok, var det intet problem at finde fælles aktiviteter, som de alle syntes var spændende.

”Vi besøgte kun byer, som minimum én af os kendte ret godt. Og så skulle den, der kendte byen, bestemme, hvad vi skulle lave. Jeg skulle for eksempel bestemme, hvad vi skulle lave i Roskilde, og min veninde Clementine fra Paris bestemte, hvad vi skulle i Paris,” fortæller Emilie. Emilie fik virkelig venner fra hele verden.

På turen samledes vennerne om kulturelle aktiviteter, hvilket har givet Emilie et større indblik i forskellige kulturer, værdier og mennesker.

”Efter turen værdsætter jeg nogle helt andre ting, end jeg gjorde, før jeg tog afsted. Jeg har virkelig lært vigtigheden af, at folk opfører sig ordentlig over for hinanden. Også folk de ikke kender,” siger Emilie.

Og de unge globetrottere er ikke kun blevet klogere på verdenen omkring dem, de er også blevet klogere på hinanden og blevet endnu tættere. Faktisk så tætte, at de allerede er i gang med at planlægge endnu en tur.

Can-do-attitude skal bane vejen for sociologi-studiet

Ud over verdens bedste nye venner havde den 19-årige roskildenser også forbedrede engelskkundskaber. Og en can-do-attitude med hjem, da hun atter satte sine ben hjemme hos forældrene i Roskilde. Efter 3.G regner Emilie med, at hendes nyfundne selvstændighed, forberede engelskkundskaber og interesse for andre mennesker skal hjælpe hende til at komme ind på sociologi-studiet på Købehavns Universitet.

Få venner fra hele verden med EF.Lær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op