GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Vores søns sprogrejse var også til glæde for os

Vores søns sprogrejse var også til glæde for os

Lene og Bjarne var alene i huset i Nykøbing Falster, da Mikkel tog på sprogrejse. De vil nu fortælle om deres søns sprogrejse med EF.
Han havde nemlig allerede brugt to år på efterskole. Men denne gang var anderledes, da Mikkel nu var på vej mod nye eventyr på den anden side af Atlanten. Her skulle han bruge en måned i New York sammen med uddannelsesorganisationen EF Education First for at udvikle sine engelskkundskaber. Men da Mikkel kom hjem igen, kunne Lene og Bjarne mærke at udbyttet havde været meget større end det.

Sidste sommer stod Lene og Bjarne i Københavns Lufthavn og krammede deres 17-årige søn, Mikkel, farvel. De kunne tydeligt mærke, at Mikkel var nervøs, da han i dette øjeblik ikke var den snakkesalige Mikkel, han ellers plejede at være. Men dette gjorde ikke Lene og Bjarne nervøse, da Mikkel selv havde taget beslutningen om at skulle afsted, og han tog afsted med en organisation, de havde et godt indtryk af.

Da Mikkel kørte op med rulletrappen mod sikkerhedskontrollen, var det med sommerfugle i maven og glimt i øjet hos både Mikkel, Lene og Bjarne.

Intet nyt er godt nyt

Både Lene og Bjarne var spændte på at høre fra Mikkel første gang, men de fik lov til at vente længe.

”Der gik lang tid før, vi hørte fra Mikkel, men både Bjarne og jeg var enige om, at intet nyt måtte være godt nyt. Men vi må da indrømme, at vi var glade for at høre, at søster havde fået beskeder på Snapchat fra ham, som viste en rigtig glad dreng”, fortæller Lene.

Det gjorde ikke så meget, at Lene og Bjarne ikke hørte så meget fra deres søn, da de ikke ville fastholde Mikkel i dem derhjemme eller fremtvinge hjemve ved at tvinge ham til at give lyd fra sig. Noget andet der gjorde, at Lene og Bjarne ikke var nervøse, var at de vidste, at Mikkel var i gode hænder.

”For os handlede det om mavefornemmelse, og at vi både før og under opholdet følte os velkomne, når vi ringede og kom forbi EF’s kontor” siger Bjarne.

Da det var første gang, Lene og Bjarne skulle sende deres søn så langt væk, fandt de det rigtig betryggende, at der altid var nogle, der kunne svare på deres spørgsmål – store som små. Bjarne og Lene benyttede sig af EF’s studievejledere helt frem til, at Mikkel var tilbage på dansk jord.

Fyldt til randen med selvtillid

Selvom Lene og Bjarne var glade for, at Mikkel havde en god tur og var i trygge hænder. Så kunne de ikke lægge skjul på deres begejstring, da de igen krammede ham i lufthavnen. Da de igen var hjemme i huset i Nykøbing Falster, var Lene og Bjarne spændt på at se Mikkel udvikling.

”Vi havde selvfølgelig forventet, at Mikkel ville komme hjem og være bedre til engelsk. Det var han bestemt blevet, og han imponerede os nu med nye engelske termer og udtryk”. Fortæller Bjarne.

Udover hans nye forbedrede engelskkundskaber havde Mikkel også fået nye, internationale venskaber og nyfunden tro på sig selv.

”Da Mikkel kom hjem, sprudlede han af selvtillid. Det er tydeligt for os at mærke, at han tror meget mere på sig selv og sine evner nu. Han har fået mod på masser af nye udfordringer. Og det er fantastisk at overvære. Der gik heller ikke længe, før han var ved at planlægge sit nye eventyr”, siger Lene smilende.

Mikkel færdiggør EUX til sommer, og derefter går turen igen til New York med uddannelsesorganisationen EF Education First. Hvor han denne gang skal bruge seks måneder. Lene og Bjarne bakker fuldt op om Mikkels nye eventyr. Og de glæder sig til at følge hans videre udvikling.

Lad dit barn tage på sprogrejse med EFLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op