Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

“Vejret alene gør mig glad i låget” Trines studieår i San Diego

“Vejret alene gør mig glad i låget” Trines studieår i San Diego

Trine Madsen er 21 år og har valgt at bruge sit sabbatår på at bo og studere engelsk med EF Education First i San Diego, Californien. Vi har mødt hende til en snak om overvejelser, oplevelser og tips til et sabbatår i USA.

Hvorfor valgte du et studieår med EF i San Diego?

Jeg valgte at tage til San Diego, fordi jeg gerne ville prøve at bo og have en hverdag i et andet land med en anden kultur. Derudover så jeg en fantastisk mulighed for at styrke og forbedre mit engelske ved at studere på en EF-skole. San Diego valgte jeg, fordi jeg har hørt rigtig meget godt om byen. Og for mig har det også en ret perfekt størrelse, idet det er en storby, men stadigvæk besidder noget helt autentisk californisk strandstemning.

Hvordan er det at bo i San Diego?

Det er mega fedt! Bare vejret alene gør mig glad i låget, og så er der fyldt med spændende og smukke steder i byen. Skolen ligger tæt på alting, og hopper man i en Uber, er der ikke mere end 10 minutter til både Downtown, parker, strande og meget mere. Specielt strandene er jeg ret begejstret for, da man virkelig får den californiske surfer-vibe.

sprogkursus sabbatår surfing

Hvordan er det at gå på EF skolen?

Det er ret specielt og intenst, men mega fedt. Der er en god variation i undervisningen, og man bliver som klasse inddraget i, hvilke opgaver man gerne vil arbejde med. Særligt når man stiger i niveau, får man lov til at berøre nogle spændende samfundsrelaterede emner. Som valgfag har jeg lige nu slang and idioms, hvilket giver rigtig meget til mit engelske hverdagssprog, og jeg lærer at tale som en ægte indfødt californier.

På skolen møder man også mange forskellige kulturer, hvilket som sagt er meget intenst, men også vildt spændende og sjovt. Der er en helt speciel stemning på skolen, der summer af liv og ungdom over det hele, og der er hele tiden noget at lave, om man så deltager i EF’s aktiviteter eller spiller volley med vennerne ude på volleybanen.sabbatår surfing san diego

 

Hvordan ser din hverdag ud i San Diego?

Jeg har enten formiddag eller eftermiddag fri. Når jeg har eftermiddagstimer tager jeg tit en formiddag ved poolen eller hygger mig på skolen med de mange faciliteter der udbydes her. Når jeg har eftermiddagen fri tager vi tit på gåtur til stranden, og her er også rig mulighed for at give sig i kast med surfing.
I weekenderne er der virkelig mange muligheder, og det er nemt at leje en bil, hvis man er en flok der vil et sted hen. Så kan man få set noget af det vildt smukke natur, der ligger i oplandet til San Diego, f.eks. ved at tage en af de mange vandreture, hvilket virkelig kan anbefales!

shopping san diego sabbatår

Trine på shopping med en veninde i San Diego

Hvordan udvikler du dig mens du er afsted og hvad vil du tage med dig videre fra dit studieår?

Det er første gang, jeg er startet et sted uden at kende nogen overhovedet. Både i folkeskolen, på efterskole og på gymnasiet havde jeg venner på forhånd. Her er jeg blevet tvunget til selv at opsøge nye venskaber blandt folk fra hele verden. Det har helt klart været udfordrende, men i den grad også lærerigt idet jeg er blevet meget mere åben.

Jeg har fået venner fra hele verden, og blandt mine mine tætteste venner er der både italienere, franskmænd, svenskere, nordmænd, tyskere, brasilianere osv. Man lærer virkelig hinanden at kende på en helt speciel og fantastisk måde.

Derudover lærer jeg virkelig at stå på egne ben, hvilket jeg tror vil komme mig til gode, når jeg skal hjem og starte på universitetet. Samtidig har jeg også lært så meget både om den amerikanske kultur, men også om så mange andre kulturer fra hele verden.

Jeg har også udviklet mit engelske enormt meget, fordi jeg bruger det hele tiden – ikke kun i timerne, men også i min hverdag. Det giver en helt anden dimension til det at lære engelsk.

Hvad er dit bedste råd til andre der overvejer at tage til San Diego?

Jeg tror det vigtigste er, at man er åben og klar på udfordringer. Hvis man på forhånd forbereder sig på, at man godt kan føle sig alene, og at det godt kan være hårdt, så tror jeg, at det er nemmere at fokusere på, hvor fedt det også er. Det er en meget intens tid, hvor der sker helt vildt mange ting og man møder helt vildt mange forskellige mennesker. Men det er virkelig det hele værd, og man får det hele igen!

Drømmer du om et anderledes sabbatår i USA?Læs mere

Del denne artikel

Seneste artikler fra De studerende fortæller