GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

11 tips til at få dit langdistanceforhold til at fungere

11 tips til at få dit langdistanceforhold til at fungere

At forelske sig (i dette tilfælde i en person og ikke i et sted), kan være én ud af de mange fantastiske sidegevinster, der er ved at rejse og studere i udlandet. Men når man er hjemme i Danmark igen, kan det være svært ikke at forvandle den fysiske distance til en følelsesmæssig distance. Det er klart, at du ikke længere behøver at barbere ben hver dag, eller at gøre hovedrent i lejligheden hele tiden, men det kræver beslutsomhed og optimisme at skabe en permanent langdistance kærlighedshistorie.

Der er dog intet, der er umuligt, og disse tip kan få jeres langdistance romance til at blomstre, uanset hvor langt væk i er fra hinanden. (Tro mig – jeg er selv en langdistance-pro… Og med lidt kan man komme virkelig langt her.)

1. Find det bedste tidspunkt at (regelmæssigt) kommunikere på

Det fungerer super godt at SMSe og e-maile hele tiden, men en gang imellem har man brug for at snakke og få feedback med det samme. Afhængigt af distancen, kan det være mere eller mindre svært at finde det bedste tidspunkt at snakke sammen på, men øvelse gør mester… og sjove telefonbeskeder kan tit gøre op for mistede opkald og dårlig timing. Og nej, det betyder ikke noget, at du kun kan ringe søndag morgen – det eneste der betyder noget, er at man tager sig tid til hinanden.

2. Find de bedste kanaler at holde kontakten på

Når i har styr på tidspunkter, tidszoner osv., så er det også vigtigt at finde de rigtige kanaler at kommunikere igennem. Heldigvis så har det aldrig været lettere og billigere, at være i kontakt med hinanden uanset distance: en internetforbindelse er som regel det eneste, du har brug for, når du skal Skype. Sørg for at jeres primære kommunikationskanal er lettilgængelig for jer begge to, og husk på at et mix af forskellige kommunikationskanaler gør kommunikationen lidt mere spændende.

3. Vær kreativ

Optag en stemmebesked om aftenen, skriv et brev, send et postkort, eller saml en omsorgspakke. Brug din fantasi og find nye og overraskende måder at vise din kæreste, at du tænker på ham eller hende på. Det betydet ikke, du skal tømme din bankkonto: i stedet for at leje et fly, så du kan skrive digte på himlen, hvorfor så ikke gemme små, søde post-its næste gang, du er på besøg.

4. Lad være med at undgå skænderier

Når man ikke ser hinanden så tit og måske endda snakker hvert sit sprog, så er det let at ignorere problemer eller bekymringer. Der er ingen, der har lyst til at skændes, når man kun har 48 timer sammen, men at undgå skænderier og diskussioner kan være skadende på længere sigt. Jo mere i snakker om ting, der går jer på inden de bliver blæst op til store problemer i jeres forhold, jo bedre. Men lad være med at skændes over SMS eller e-mail (der er for meget, der kan blive misforstået), men forsøg at holde diskussionerne til når i er sammen eller taler i telefon sammen. Med det sagt…

5. Få snakket ud

Vær åben og ærlig om dine følelser – altid! Ikke at vide, hvor din kæreste er, eller hvem han eller hun brugte hele lørdagen med kan føre til overtænkning og unødvendig panik. Og det faktum, at sociale medier gør det lettere at se (eller at forestille sig), hvor sjovt ens kæreste har haft det, gør det ikke lettere. Det er vigtigt, at i stoler nok på hinanden, til at i kan dele jeres følelser og finder måder hvorpå i kan håndtere jalousi, frygt og tvivl sammen.

6. Se glasset som halvt fyldt

At du lever dit liv, som du plejer, imens du er langdistance forhold kan både være en fordel og en ulempe: du føler måske, at du er lidt udenfor, fordi det er sværere for dig at gøre ”normale par-ting”, så som at hente hinanden efter arbejde eller at spise frokost sammen. Men det kan også godt være en kæmpestor fordel, at du er i stand til at kunne gøre lige præcis det, du har lyst til: hvis du studerer eller arbejder til langt ud på aftenen, behøver du ikke at skuffe din udkårne med aflyste middagsaftaler eller date-nights.

7. Gør kedelige ting sammen

Når i kun ser hinanden få gange på et år, så føles det hele som en ferie. Ja, det er vel egentlig en ferie, fordi i begge to har taget fri fra skole eller arbejde. Der er intet galt i at tage det stille og roligt, sove længe, spise brunch og tage på sightseeing, men det er også vigtigt at smide nogle lidt kedeligere ting i aktivitetspuljen – du ved hverdagsting så som at lægge vasketøj sammen, løbe ærinder eller slå græs. At gøre dagligdags aktiviteter til noget sjovt og spændende i kan lave sammen er en vaskeægte test af ethvert forhold, ikk’?

8. Ved hvornår i ser hinanden igen

Afhængigt af hvor meget tid og hvor mange penge det koster at mødes, så kan det være et større projekt at se hinanden. Ikke at vide, hvornår i kommer til at se hinanden igen, tærer på dine følelser. Så det ideelle vil være, hvis i kan aftale en ny dato at ses så hurtigt som muligt efter, du er kommet hjem igen. På den måde kan i begge to planlægge fremad, og få fingre i de billige billetter, og så har i også noget at se frem til! (Husk at spontane surprise-besøg er selvfølgelig også fantastiske.)

9. Gør ting sammen

Desperate tider kræver kreative måder at bruge tid med hinanden på: selvom i ikke er samme sted på samme tidspunkt, kan i stadig lave ting sammen: Tak skæbne for videoopkald! I dag er der ingen undskyldning for ikke at dele noget skærmtid med hinanden og lave mad, spise, handle ind, gå ture sammen via videoopkald. Husk i også kan se den samme film imens i snakker eller chatter med hinanden.

10. Gem minder

Fra tid til anden er der ingen opkald eller SMSer der kan opveje, at du ikke har din kæreste tæt på. På sådanne dage kan det måske hjælpe at have din kærestes yndlings trøje på eller drikke en kop te fra hans eller hendes yndlings-kop. Minder kan være platte, men de kan virkelig gøre en forskel. En prøve af hans eller hendes yndlings-parfume eller vaskemiddel kan få tidsforskellen til at forsvinde for en stund – du må ikke være bange for, at gå en tur ned ad minde-vejen, hvis du desperat har brug for at føle dig tæt på din udkårne.

11. Mød personerne og se stederne

Jo mere i snakker sammen og lærer hinanden at kende, jo mere vil du nævne steder og personer, som din kæreste måske ikke kender. Så snart i får muligheden for det, så skal i introducere hinanden – enten med et billede eller i virkeligheden – til de steder du besøger mest, og de personer du bruger din tid med eller nævner oftest. På den måde bliver hverdagssamtaler meget mere meningsfulde, og i vil føle, at i er en del af hinandens liv på trods af distancen.

Måske finder du kærligheden på din næste sprogrejse?Bliv inspireret
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op