Udvekslingsstudent

Værtsfamilie i USA

Værtsfamilie i USA
4.2
729
(729 bedømmelser)
4.2

At lære et nyt sprog samtidig med at du fordyber dig i kulturen - denne drøm kan snart gå i opfyldelse med et ophold i udlandet hos en værtsfamilie i USA. Uanset hvornår i ens liv, det er, er det at bo hos en værtsfamilie den bedste måde at, ikke blot leve på drømmen, men også at drømme på fremmedsprog. Men hvad skelner en værtsfamilie fra andre indkvarteringsmuligheder?

Værtsfamilie i USA

Gratis brochure

Find et program

Cultural Care Au Pair

Cultural Care Au Pair

19-26 år
1-2 år
Pas børn hjemme hos en kvalificeret amerikansk familie til gengæld for generøse lommepenge, gratis kost og logi og betalt ferie.
Destination: USA
EF High School Exchange Year

EF High School Exchange Year

14-18 år
Semester eller skoleår
Folkeskole
Tag på et uforglemmeligt år til udlandet som high school-studerende. Lev som de lokale og lær værtslandets kultur at kende.
Destination: USA
EF ACADEMY

EF ACADEMY

14-19 år
1-4 år
Private high school
Studer og bo sammen med andre studerende fra 75 forskellige lande. Opnå et diplom og adgang til et top universitet.
Destination: USA
By: New YorkLos Angeles
EF Sprog i Udlandet

EF Sprog i Udlandet

19-25 år
2-24 uger
Lær et sprog hurtigere i udlandet på en EF-skole. Vælg mellem 50 forskellige destinationer. Kurser starter hver mandag.
Destination: USA
By: New YorkLos AngelesMiamiHonoluluSanta BarbaraBostonSan DiegoSan FranciscoSeattle
EF Sprog i Udlandet

EF Sprog i Udlandet

25+ år
1-24 uger
Boost din internationale karriere med personaliserede sprogkurser i en af verdens mest interessante byer. Designet til voksne og professionelle.
Destination: USA
By: New YorkLos AngelesMiamiHonoluluSanta BarbaraBostonSan DiegoSan FranciscoSeattle
EF Sprogrejser

EF Sprogrejser

10-19 år
2-24 uger
Lær et sprog i udlandet på et fleksibelt og individuel kursus, eller en all-inclusive grupperejse ledet af en EF kursusleder.
Destination: USA
By: New YorkLos AngelesMiamiHonoluluSanta BarbaraBostonSan DiegoSan FranciscoSeattle
EF Studieår i Udlandet

EF Studieår i Udlandet

16+ år
6, 9 eller 11 måneder
Kombiner sprog og akademiske studier, og bliv flydende i op til tre sprog samtidig med at du bliver en ægte verdensborger.
Destination: USA
By: New YorkLos AngelesMiamiHonoluluSanta BarbaraBostonSan DiegoSan FranciscoSeattle
EF Sprog i Udlandet

EF Sprog i Udlandet

50+ år
2-24 uger
Brug tid på dig selv med vores sprogkurser i udlandet designet til voksne i alderen 50+. Deltag i varierede kurser og aktiviteter, der er skræddersyet dine interesser.
Destination: USA
By: New YorkSanta Barbara

Dit nye liv hos en værtsfamilie i USA

En værtsfamilie tilbyder fuld eksponering for et fremmedsprog, og siden du skal kommunikere dagligt på sproget, er du mere motiveret til at lære sproget fra begyndelsen.

Kommunikation indebærer også at tage del i lokale traditioner og lære et nyt ordforråd såvel som udtryk i dagligdagssproget.

Det, du lærer i skolen, er noget, du faktisk har brug for i hverdagen med din værtsfamilie, og du får også et sted i udlandet, som du kan kalde hjem.

Udvælgelse af værtsfamilie

Nu spekulerer du sikkert på, hvordan man finder en værtsfamilie i USA. Heldigvis behøver du ikke bekymre dig om det hos EF, for det er det, vi gør for dig, og det er endda inkluderet i prisen. Hos EF vælger vi omhyggeligt værtsfamilierne, og vores on-site vejledere kender familien og miljøet personligt. Vi sørger for, at husstanden er ren og ryddelig, at familien kan hjælpe dig, og at den passer til dig. Sidstnævnte kan påvirkes direkte ved blot at indtaste så mange oplysninger som muligt på ansøgningsskemaet. Allergier eller frygt for visse kæledyr er det vigtigste, men også dine personlige interesser og hobbyer tages med til overvejelse. Så vi forsøger altid at finde en værtsfamilie i USA, der har så meget til fælles med udvekslingselev. Når alt kommer til alt, skal du føle dig hjemme i dit nye miljø.

Den typiske EF værtsfamilie

Der er ingen såkaldt standard værtsfamilie, de er alle forskellige. Du tænker formentlig først på en familie med en mor, far, en eller to børn, en hund og et stort hus. Men det er ikke nødvendigvis tilfældet med din værtsfamilie. Du kan i en familie have søskende eller ej, du kan bo kun med en mor eller en far, men værtsfamilierne kan også have to studerende boende på samme tid.  Det kan være en bylejlighed eller et hus på landet. Også med hensyn til kæledyr sætter kun fantasien grænser.

Værtsfamilierne i USA er meget forskellige fra sted til sted, og hver familie har deres egne kvaliteter. Så du skal være forberedt på, at det nye miljø i starten vil virke underligt for dig, og du skal lære at tilpasse sig. Du kan være sikker på, at det vil være en unik oplevelse, der vil forberede dig til dit fremtidige liv.

Det daglige liv i værtsfamilien

Du vil stå over for nogle udfordringer i løbet af dit udvekslingsår (som f.eks. hjemve), men din værtsfamilie vil altid være der for at hjælpe dig med at have det godt. Du vil blive accepteret som et medlem af familien. Det betyder, at du også tager del i udflugter med familien, spiser sammen med dem, men også hjælper til i husstanden. Det siger sig selv, at du også holder dit eget værelse pænt og rent hos værtsfamilien.

Det behøver ikke at være så forskelligt fra hjemme i Danmark, hvor din mor beder dig om at rydde op og tømme opvaskemaskinen, eller din far vil have dig til at skifte en pære i gangen. Det bedste er at gå til opgaven med åbenhed, tolerance og fleksibilitet, og ikke på forhånd sætte specifikke forventninger. I alle tilfælde bør du ikke se dit udvekslingsår som ferie, men som en ny form for hverdag. Topprioritet, når man bor hos en værtsfamilie i USA, er høflighed, at du er glad for at være der og god til at tilpasse. Det betyder også, at du også taler engelsk med andre udvekslingsstuderende, selvom det virker meget fristende at tale dansk. Det er bare uhøfligt for dem, der ikke forstår dansk.

Værtsfamilie USA

Husk at værtsforældrene ikke ønsker at have dig boende af økonomiske grunde, men også fordi de vil lære om andre kulturer eller måske vil gøre det muligt for deres børn at lære dem at kende dem. Hvis du kort forklarer en kulturel misforståelse ved at forklare, hvordan man ser det hjemme, kan det endda blive en sjov situation.

Allerede inden afrejse modtager du dokumenter fra EF, som også indeholder detaljerede oplysninger om din værtsfamilie. Så du kan lære familiemedlemmerne at kende på forhånd og se billeder af det nye område. Du kan også kontakte værtsfamilien på forhånd for at få en smugkig. Hvis I snakker på Skype, kan de endda se dig også. Din værtsfamilie i USA ved også, at dine fremmedsproglige færdigheder endnu ikke er perfekte og forventer det heller ikke. Du vil se, at du allerede har overvundet en stor forhindring, og dit første virkelige møde vil blive meget mere afslappet.

For at bryde isen anbefales det også at tage en lille gave med til værtsfamilien i USA. Det giver altid et godt indtryk, og hvis du tager noget med fra dit hjemland, har du også noget at tale om med det samme.

Hvis det ikke fungerer i værtsfamilien

Ligesom du ikke er tilfreds derhjemme, når mor vil have dig til at tage skraldet ud, vil der være konflikter i værtsfamilien, eller noget der bare ikke passer dig. Igen er åbenhed nødvendig, og du bør ikke være bange for at tale med din værtsfamilie hvis du ikke har det godt. I alle tilfælde skal du ikke trække dig eller holde dig væk fra familielivet. De fleste ting kan klares med en simpel samtale. Din værtsfamilie ved også, at du skal falde til først, om måske har en smule hjemve. Men de er der også for at hjælpe dig med at vænne dig til den nye situation, og ved slutningen af dit ophold i udlandet vil du slet ikke kunne huske, at det føltes så fremmed. Men hvis der er vanskeligheder, der ikke kan løses i værtsfamilien, kan du altid kontakte EF-vejlederen på stedet. Han eller hun vil hjælpe dig.

Hvis forskellene med værtsfamilien er virkelig uoverskuelige, så kan du også komme til en anden familie. Dette sker dog meget sjældent, og for de fleste udvekslingsstuderende er værtsfamilien et andet hjem, og de holder stadig i kontakten flere år senere.

"Mit år på amerikansk high school var fantastisk! Mit engelsk er blevet bedre i løbet af meget kort tid, da jeg kun kunne tale engelsk i skolen og derhjemme. Min værtsfamilie har virkelig en stor betydning for mig, og jeg elsker Amerika." - Robert | EF High School Year USA.

Værtsfamilie – den rigtige løsning for alle aldre

Ikke kun under et udvekslingsår er indkvartering i en værtsfamilie i USA populær, selv efter skole eller i sommerferien, er en værtsfamilie et godt valg. Alt efter hvor gammel du er, er livet lidt anderledes.

Hvis du tager til udlandet i en alder af 16 år, har din værtsfamilie større ansvar for dig, end når du er 23 år. I EF-værtsfamilier er det også tilfældet, at elever på op til 16 har helpension, ældre "værtsbørn" har morgenmad og aftensmad i værtsfamilien i løbet af ugen og tre måltider i weekenden. Derudover er en udvekslingselev mere tilbøjelige til at deltage i familieudflugter. Men selvom du er lidt ældre, bør du prøve at tilbringe så meget som muligt tid sammen med værtsfamilien. De vil sandsynligvis lave ting i weekenden, hvor de viser dig steder, du ellers ikke ville have opdaget. Dine værtsforældre kender området meget bedre end du gør, og du vil blive overrasket over, hvilke steder de anbefaler til dig, eller hvilke skønheder de viser dig på en familieudflugt.

Hvert minut du bruger med din værtsfamilie i USA, bør du se det som en kulturel berigelse og være åben for at prøve ting, som du ikke plejede tidligere. Det er den eneste måde, du helt kan fordybe dig i den udenlandske kultur og virkelig lære alle aspekter at kende.

Hvorfor EF?

Tillid

Vi har over 50 års erfaring, og vores ry er verdenskendt.

Forbindelse

Lær med studerende fra over 100 lande.

Tilpas

Udforsk verden gennem vores programmer i over 50 globale destinationer.

Opnå

Lær hurtigere og mere grundigt med EF-metoden.

EF hele vejen

Vores egne skoler og kontorer over hele verden sikrer enestående kundeservice.

Globalt akkrediteret

Vores undervisningsekspertise og tilgang til læring er globalt anerkendt.