GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Den ultimative guide til sommer i Rom

Den ultimative guide til sommer i Rom

Åh, sommer i Rom. Det får dig til at tænke på at besøge de historiske seværdigheder, bestige bjerge af blød gelato og tilbringe varme aftener med at nyde god mad og musik til sent, ikke? Men det er langt fra alt, hvad den italienske hovedstad har at byde på.

Når du har set det berømte Colosseum, Vatikanstaten, Pantheon og Den Spanske Trappe, er her vores guide til at opleve mere af Rom denne sommer.

1. Få mest ud af de tidlige timer

Juni og september i Rom er varme, men byen kan nemt nå brændende dagtemperaturer i juli og august. Lad det dog ikke forhindre dig i at udforske dette smukke sted, men sørg for at planlægge dine aktiviteter til at være i begyndelsen af ​​dagen. Stå tidligt op og vær den første til at se seværdighederne; du vil nyde køligere morgentemperaturer, bruge mindre tid på at vente i køer, og der vil være færre turister på dine billeder. Husk at medbringe en vandflaske; der er små offentlige drikkevandsfontæner, kendt som 'nasoni', over hele byen for at hjælpe dig med at holde dig hydreret!

2. … og om aftenen!

Anvend samme regel om aftenen; tingene begynder at køle af omkring kl. 16.00, og de lokale vil ikke engang tænke på at spise middag før efter kl. 20.00. Hvis du har brugt den varme eftermiddag på at slappe af i skyggen eller indendørs (hvor der måske endda er aircondition), kan udforskningen af ​​byen starte igen om aftenen. Om natten er mange af piazzaerne, monumenterne og de historiske bygninger oplyst. Gå til Trevi-fontænen eller den spektakulære Piazza Navona, som ofte summer af kunstnere og buskere efter mørkets frembrud. Plus, masser af Roms store attraktioner, såsom Vatikanstaten og Colosseum, tilbyder natture.

3. Se en film udendørs

At på se en storskærm, omgivet af byens historiske arkitektur, mens solen går ned er blot noget af det, som gør at udendørs biografer til noget af det bedste. I løbet af sommeren kan Rom prale af en spækket tidsplan af pop-up, udendørs biografvisninger. Du finder et stort udvalg af gratis fremvisninger på Piazza San Cosimato og Piazza Vittorio, og Roms eneste ø, Tiber Island, er et fantastisk sted at fange en film. Fra de seneste udgivelser og Hollywood-klassikere til uafhængige film og dokumentarfilm, der er en begivenhed for enhver stemning. Hvis det stadig ikke er nok kultur for dig, er der også masser af levende teater- og operashows.

4. Spis, drik, and spis lidt mere

Der er mange klassiske madoplevelser at sætte kryds ved på din Rom bucket list. Du kan starte dagen med en espresso, derefter køle ned med en generøs portion gelato (dybest set bare en meget cremet og lækker is) og til sidst spotte en friskbagt pizza med tynd skorpe. Men for virkelig at opleve Roms kulinariske lækkerier, er der nogle andre retter, du bør søge efter. Hvis du elsker søde sager, så find en maritozzo. Disse traditionelle bløde boller er fyldt med flødeskum og spises ofte til morgenmad. For en velsmagende bid er den ultimative streetfood-snack suppli – en dybstegt riskugle, overtrukket med brødkrummer og ofte fyldt med ost.

Maritozzo Italian dessert

5. Udforsk parkerne

Villa Borghese er Roms største offentlige park. Dette smukt designede grønne område er fyldt med æstetiske haver, alléer med træer, en bådsø, smukke pavilloner og en række udsmykkede skulpturer og springvand. At vandre gennem haverne er en fredelig (og gratis!) måde at undslippe byens stress og jag, og der er attraktioner, herunder en zoologisk have, som er over 100 år gammel, og flere berømte kunstgallerier beliggende i historiske bygninger. De skjulte haver ved Villa Sciarra og den store park ved Villa Doria Pamphilj er også gratis at besøge og let tilgængelige fra centrum af Rom.

Villa Borghese, Rome

6. Sightsee på cykel

Den romerske Appian Way - Via Appia Antica - er en af ​​de ældste veje i Rom, og plejede at strække sig helt til det sydlige Italien. En del af stien er stadig brolagt med de originale sten, der blev brugt til at skabe vejen. For en fantastisk dag lej en cykel og følg vejen; du kommer forbi et væld af historiske kirker og ruiner, elegante cypresser og endda adskillige katakomber (fascinerende underjordiske gravsteder), som du kan besøge, hvis du tør. Dette er også en fantastisk rute til en lang gåtur, og det er bestemt værd at gøre først om morgenen eller på en køligere dag.

Oplev Rom denne sommerUdforsk mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op